Forța – folosirea ei nu rezolvă problemele

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 3 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Atât timp cât oamenii vor încerca să-și rezolve disputele prin folosirea forței, poate că ei își vor închipui că au reușit pe moment, dar acest succes nu va fi de durată. Când se folosește constrângerea, se provoacă întotdeauna natura inferioară la ceilalți, dorința de a ține piept, de a riposta, de a lua o revanșă. Constrângerea este resimțită ca o violență ce suscită mereu ostilitatea, urmând ani și secole de înfruntări fără a se ajunge vreodată la vreo rezolvare.

Soluția este de a da dovadă de bunătate, de iubire, de umilință. Desigur, nu se aranjează imediat totul, fiindcă această atitudine poate la început să îi facă pe ceilalți să gândească că acela care acționează astfel este naiv, slab, și ei vor profita să se comporte urât. După o vreme, când ei vor înțelege că atitudinea sa nu este dictată de slăbiciune, ci dimpotrivă, de o mare forță spirituală, ei se vor arăta mai deschiși, mai înțelegători, și atunci este posibil să se găsească o posibilitate de înțelegere.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 15 martie

Recomandam urmatoarele articole:
A LE DA FORTA CELORLALTI
Forța sexuală – numai un ideal spiritual o poate sublima
Cuvintele noastre – își primesc forța de la materia aurei noastre
Seninătatea înțeleptului – îi este inspirată de credința sa în forța spiritului
FORTA SI FLEXIBILITATE

3 comments to Forța – folosirea ei nu rezolvă problemele

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>