ABUNDENȚĂ

Category: Dezvoltare spirituala Comments: 4 comments

abundenta

Abundența este măsura valorii de caracter, a celor curajoși și înzestrați prin conștiință și spirit, cu lumina credinței și cu harul divin al iubirii, neîntinate de nevoi, interese, așteptări sau atașamente emoționale, de natură personală.
Cei ce-și pot prețui și valoriza în mod eficient: timpul, energia, resursele, abilitățile și viața – fără a le risipi prin frici, necredințe, neîncredere, lăcomii, invidii, negativitate, judecăți sau nemulțumiri – vor dobândi abundența sufletească și bucuria mulțumirii, în fiecare plan al vieții lor.

Prin împlinirea la nivel de cumpătare și suficiență, a propriilor nevoi, intenții și năzuințe, ca efect al prețuirii și al valorizării eficiente a darurilor noastre – vom dobândi abundența și chemarea de a ne dărui prin energia abundenței din sufletele noastre – să ne sădim valorile, și în viața, inima și sufletul celorlalți , fără însă, a le îngrădi libertatea de a alege calea pe care vor să-și trăiască și să-și experimenteze lecțiile și viața.

Ca să cunoaștem abundența în raport cu nevoilor noastre – trebuie să înțelegem prin atitudine suficienței și cumpătării, limitele inferioare ale mulțumirii noastre în raport cu privilegiile pe care le dorim, cu bunurile materiale după care tânjim și cu nevoia noastră de recunoaștere și auto-stimă.

Pentru asta, este nevoie să învățăm să ne prioritizăm nevoile și acțiunile (conștientizând efectul alegerilor pe care le facem), și să renunțăm la acele nevoi și acțiuni, care nu ne susțin binele, iubirea, devenirea, mulțumirea, pasiunea, năzuințele, vocația, excelența, pacea inimii și echilibrul sufletesc.

Prin a nu ne cunoaște limitele suficienței, și a nu ne înțelege resursele, valorile, abilitățile și darul, nu vom face altceva decât să gonim orbește pe un drum, a cărei direcție și destinație nu îl cunoaștem.

Ca să trăim abundența inimii și a sufletului nostru și să o manifestăm în planurile vieții, este esențial: – să ne cunoaștem valorile și vocația, și – să nu ne risipim prin ne-iubire, necredință, neimplicare, ne-iertare, ne-prețuire și ne-asumare, energia și timpul, sau prin alegerea de a ne ocupa timpul cu acumulări materiale, acțiuni și activități ce trec dincolo de limita cumpătării, mulțumirii, siguranței, decenței, moralității, a necesităților și a nevoilor noastre esențiale.

Pentru a dobândi abundența, este esențial să învățăm să ne cunoaștem limitele, competențele și carențele și excelența, alegând să ne desăvârșim prin iubire și prețuire: darul, harul, talentul și valorile, pentru ca apoi, prin ele – să ne semănăm abundența – dăruindu-ne excelența, prin valorile, vocația, experiențele, înțelegerea și abilitățile pe care le avem, slujirii binelui semenilor noștri (ne condiționându-ne alegerile și acțiunile, de interese, nevoi și așteptări personale sau pecuniare).

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
ABUNDENȚA IUBIRII
ABUNDENȚĂ SUFLETEASCĂ
ABUNDENTA
ABUNDENȚA IUBIRII
ABUNDENȚA INIMII

4 comments to ABUNDENȚĂ

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>