Despre blesteme…cu drag!

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Cand auzi cuvantul “blestem” fie te ia cu fiori pe sira spinarii, fie razi. Si de obicei cei ce rad o fac doar dintr-un sistem de aparare foarte bine pus la punct. Cuvantul provine din latinescul “blastimare” si descrie actiunea de a invoca fortele divine impotriva cuiva. Fac o mica paranteza si spun ca limba latina, una dintre cele mai frumoase limbi ale lumii, din pacate moarta, a fost apreciata in special datorita faptului ca “inventa” cuvinte pentru a descrie stari sufletesti. Inchid paranteza.

In ultimii ani se vehiculeaza, prin voci care striga din ce in ce mai tare, ca acest popor este blestemat. Si nu sunt foarte departe de adevar. Din primii ani de scoala stim ca Burebista si-a blestemat compatriotii pentru ca erau “lenesi” si pusi “pe distractii”. Desi cautarile mele in izvoare au fost destul de sumare, am gaist totusi o informatie care sustine ca cei care au complotat impotriva lui Cesar al Romei, ar fi complotat si impotriva lui Burebista, sa fie inalturat de la putere, pentru ca romanii sa puna mana pe aurul acestor locuri. Si asa a aparut si legenda (sau adevarul) cu blestemul “aurului dacilor” de care nimeni nu se poate atinge fara a suferi, sau chiar a muri. Dacologii sustin ca ceea ce s-a gasit pana in present din “aurul dacilor” este mult prea putin fata de adevarata comoara. (Vede cineva vreo asemanare cu piramidele egiptene si “legendele” despre faraoni?)

Mai tarziu, in istorie, Decebal, inainte de a muri, l-a invocat pe Zamolxe intr-un blestem impotriva dusmanilor acestui neam si ai acestui loc sfant: “de cal sa moara dusmanii”. Se spune ca inorogii traiau in acele vremuri prin padurile Carpatilor si protejau atat locurile cat si oamenii. (In spirit, inorogii au ramas in padurile noastre). Ulterior s-a demonstrat ca blestemul lui Decebal a “functionat”, iar majoritatea cotropitorilor au fost invinsi de osteni calare, dar mai putin numerosi decat adversarii.

Citeste articolul integral aici

Recomandam urmatoarele articole:
Neville Goddard – Fundamentele metafizicii
Vindecarea intregului
Omraam Mikhael Aivanhov – Galvanoplastia spirituala trebuie raspandita
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubirea si sexualitatea
GÂNDUL – ARHITECT AL DESTINULUI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>