“Să presupunem că este iarnă și eu intru într-o casă unde totul este închis: ușile, ferestrele…Domnește un miros urât deoarece, pentru a fi mai cald, se păstrează și animalele în interior: nu numai pisica, câinele, dar și calul, porcul…Rămânând în această atmosferă irespirabilă, locatarii s-au cloroformat complet, ei nu mai simt nimic. Dacă ar trebui să le explic acum că trăiesc în niște condiții nesănătoase, vor începe niște discuții interminabile și eu îmi voi pierde vremea. Atunci, eu folosesc o altă metodă: îi invit să facă o plimbare cu mine.
Ieșim la aer curat, o jumătate de oră, apoi revenim. De îndată ce deschid ușa, ei țipă, ei se întreabă cum au putut trăi în acel aer poluat…(această mică povestire este evident simbolică, cu unele puncte de vedere limitate sau greșite). Fără ca eu să le fi explicat ceva, ei înșiși înțeleg, fiindcă ei simt imediat diferența, ei fac comparația. Poate că în momentul în care au ieșit ei nu și-au dat bine seama cât de minunat este să respiri aerul curat, dar la întoarcere, când se sufocă, ei înțeleg! Este ceea ce eu mă străduiesc să fac cu voi: atunci când vă vorbesc, eu vă conduc în niște regiuni unde respirați aerul curat, astfel ca la întoarcere să vă hotărâți să părăsiți o filosofie în care vă sufocați.”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov
Gândul zilei de 11 martie
Recomandam urmatoarele articole:
– Emanațiile psihice – poluează sau purifică aerul
– Mâinile – instrumente ale binecuvântărilor noastre
– Undele venite din regiunile celeste – să învățăm să le captăm
– Existența Domnului – devină evidentă pentru cel care știe să dea un sens din ce în ce mai bogat propriei vieți
– De la dinozaur la pasăre – analogie cu evoluția ființei umane
[…] urmatoarele articole: – De la aerul poluat la aerul curat – să ne schimbăm filosofia – Adevăratele schimbări – se produc numai dacă oamenii încearcă să se amelioreze […]