Schimburile – ce le facem cu natura și toate ființele trebuie aprofundate

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Noi nu putem trăi fără a face niște schimburi cu lumea înconjurătoare. Începând cu respirația și nutriția, viața noastră este constituită numai din niște schimburi; organele noastre care reprezintă simțurile (tactil, gustul, mirosul, auzul, văzul) ne-au fost date de natură pentru a putea face niște schimburile cu creația și creaturile. Și viața noastră afectivă, intelectuală, constă în egală măsură în niște întîlniri, în niște schimburi: prin cuvinte, sentimente, gânduri, noi țesem fără încetare o rețea de legături care stau la baza vieții familiale, sociale.

Dacă oamenii nu rețin încă multe binefaceri din aceste schimburi, este pentru că ei nu depășesc adesea nivelul instinctului, al inconștientului, ca la plante sau animale. Plantele și animalele respiră și ele și se hrănesc; animalele posedă și ele niște organe de simț, uneori chiar mai dezvoltate decât ale omului; și ele au în egală măsură o viață familială și socială. Toate schimburile făcute de oamenii cu natura și ființele pe care le întâlnesc le aparțin și trebuie să îi facă mult mai profunzi, mai bogați. Iar Învățământul nostru prezintă în acest sens numeroase exerciții!”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 20 aprilie

Recomandam urmatoarele articole:
De la aerul poluat la aerul curat – să ne schimbăm filosofia
Adevăratele schimbări – se produc numai dacă oamenii încearcă să se amelioreze
Viața afectivă – este în mare parte făcută din schimburi subtile
Iubirea – niște schimburi între suflete și spirite
10 adevaruri care-ti vor schimba viata

One comment to Schimburile – ce le facem cu natura și toate ființele trebuie aprofundate

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>