Viața spirituală – este inutil să ne angajăm în ea dacă nu suntem conștienți că este o cale dificilă

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Este aproape inutil și chiar periculos să te angajezi pe calea spirituală atât timp cât nu ai înțeles până la ce punct natura inferioară a omului este încăpățânată, greu de îmblânzit, iar lucrarea asupra ei cere vigilență, umilință, perseverență. Foarte multe persoane care descoperă un învățământ spiritual își închipuie că se vor transforma repede. Ah, nu, stăpânirea vieții psihice este mult mai dificilă decât își închipuie ele! Desigur, există în fiecare ființă umană acea capacitate de reînnoire, de regenerare, de divinizare, dar este un proces foarte lent, iar ceea ce fiecare poate realiza în existența actuală depinde de lucrarea deja începută în încarnările sale precedente.

Acela care nu este conștient de dificultățile ce le va întâlni inevitabil, nu poate progresa. Atunci, el suferă și îi va face și pe alții să sufere. Angajarea pe calea spiritualității cere mai întâi o mare luciditate de sine.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 5 aprilie

Recomandam urmatoarele articole:
Viața naturii – să ne asociem ei prin cuvântul creator
Viața – să o ocrotim, fiincă ea este izvorul tuturor bogățiilor noastre
O atitudine fraternă – îmbogățește pe fiecare din viața tuturor
10 adevaruri care-ti vor schimba viata
40 de lectii de viata extrase din filme

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>