Trierea – este mereu necesară fiindcă trebuie să reținem numai esențialul

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Oamenii lasă să se acumuleze în mintea și inima lor atâtea lucruri inutile și chiar nocive! De ce? Fiindcă nu știu să trieze. Bunul și răul, utilul și inutilul, esențialul și ineficientul, ei acceptă totul fără nici un discernământ. Apoi, ei se plâng: „Eu mă străduiesc, de ce oare nu avansez? De ce nu obțin niște rezultate?” Este simplu: fiindcă ei nu au înțeles încă că trebuie să înceapă prin a defrișa drumul. Da, să facă o triere și să elimine tot ceea ce contrazice idealul lor spiritual. Pentru că nu este de ajuns să ai un ideal lăsat într-un loc din cap, trebuie ca întreaga viață să fie în armonie cu acesta.

Fiecare consideră că este normal să aibă tot felul de gusturi, de nevoi, de proiecte, de puncte de vedere, de activități. Dacă le trece însă în revistă, dacă le analizează bine, el va constata că multe dintre ele îl rețin la nivelele inferioare ale conștiinței. Atât timp cât nu le va părăsi, el nu va reuși să progreseze.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 27 aprilie

Recomandam urmatoarele articole:
Viața spirituală – se bazează pe repetarea câtorva adevăruri esențiale
Creierul- trebuie să îl menținem lucid pentru a putea primi adevărurile esențiale ale vieții
IN ASTEPTAREA FRUCTULUI
A TE SIMTI COPLESIT
CALMUL DIN MIJLOCUL FURTUNII

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>