Spiritualistul – se leagă de un sistem filosofic și îl aprofundează

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Chiar când decid să se angajeze pe calea spiritualității, mulți oameni rămân deformați de acest obicei, atât de răspândit în epoca noastră, de a se informa despre tot, de a atinge totul, de a fi la curent cu totul. Iar cum cărțile despre religii, credințe și practici din lumea întreagă nu lipsesc, ei nu și-au satisfăcut niciodată curiozitatea. Dar, nu aceasta este viața spirituală.

Dimpotrivă, pentru a înfăptui o adevărată lucrare spirituală, trebuie să fim legați de o filosofie, de o doctrină, și să o aprofundăm. Altminteri, se întâmplă cu organismul psihic ceea ce se întâmplă cu organismul fizic: dacă înghițiți tot felul de alimente amestecate, veți vomita. La fel, stomacul psihic poate avea o indigestie din cauza a tot ce îl silim să înghită. Așadar, dacă doriți cu adevărat să progresați pe calea spiritualității, încercați să vă legați de o doctrină: ea va fi ca armătura templului interior pe care îl construiți, adăugându-i zilnic niște materiale noi.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 17 iulie

Recomandam urmatoarele articole:

Pasărea – simbol al spiritualistului
Spiritualistul – definiția lucrării sale
Spiritualistul – superioritatea sa față de materialist: el își poartă peste tot bogățiile
Exercițiile spirituale – ne ajută să regăsim lumina și iubirea
Să ne comparăm cu ființele superioare – ca să progresăm

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>