Soarele – simbol al centrului, sau al vârfului, unde trebuie să stăm pentru a ne asuma responsabilitățile

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 28 iulie

“Centrul și periferia, la fel ca vârful și baza, sunt doi poli între care noi oscilăm fără încetare. Periferia și baza reprezintă toate solicitările naturii noastre inferioare ce ne fac să ne părăsim locul din centru sau din vârf. Fiindcă, nu numai că din centru, sau din vârf, ne stăpânim propria existență, dar putem și să ne asumăm în mod corect responsabilitățile față de ființe.

Fiecare bărbat, fiecare femeie care are o îndatorire ca părinte, învățător, educator, șef de întreprindere, magistrat, responsabil politic etc, trebuie să caute acest centru sau vârf, de unde va fi capabil să manifeste o atenție egală, o bunăvoință egală în privința tuturor. Pentru a contribui la binele anturajului nostru și al întregii omeniri, trebuie să putem găsi acest punct de vedere ce ne situează dincolo de prejudecăți și înainte de fapte. Ne apropiem de acest punct de vedere meditând asupra soarelui. Pentru că soarele se află în centru și rămâne în centru, el menține o întreagă lume în echilibru, iar planetele gravitează armonios în jurul său. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Răsăritul soarelui – să învățăm să îl privim pentru ca ziua să apară și în conștiința noastră
Pământul – un intermediar între soare și creaturi
Soarele – modelul nostru
Natura – un adevărat templu al Domnului în care soarele este preotul
Răsăritul soarelui – evocarea acestui moment excepțional

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>