Sentimentul de fraternitate – o conștiință a universalității noastre

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Ființa umană se caracterizează prin faptul că posedă o conștiință, dar ea nu este pe deplin conștientă în privința noțiunilor de colectivitate, de universalitate. Această însușire îi permite să pătrundă în sufletul și inima celorlalți, până când îi face să sufere, trăind ea însăși durerile ce le imprimă. Ea simte, ea înțelege că tot ce face celorlalți, atât binele cât și răul, și-l face și ei însăși. În aparență, fiecare ființă pare izolată, separată de celelalte; în realitate, o parte din ea însăși este legată de colectivitate și trăiește în toate creaturile, în întreg cosmosul.

Dacă această conștiință colectivă s-a trezit în voi, o simțiți în relațiile cu ceilalți în gândurile, în sentimentele, în cuvintele, în faptele voastre, totul vă revine ca ecou. Fiindcă ființa voastră, întinzându-se la dimensiunile universului, a devenit o entitate colectivă. Această stare de conștiință poate fi numită sentiment fratern.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 30 septembrie

Recomandam urmatoarele articole:
SENTIMENTE
Sensibilitate – și sentimentalism
A DARUI FARA RESENTIMENTE
Sentimentul religios – este înscris în structura ființei umane
Gânduri și sentimente – cum acționează fără știrea noastră

One comment to Sentimentul de fraternitate – o conștiință a universalității noastre

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>