Școala inițiatică – revenirea simbolică la o ordine divină

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Scopul unei Școli Inițiatice este de a-l determina pe om să se reîntoarcă la casa Tatălui său, la acel înalt așezământ despre care vorbește Psalmul 90 („Sprijinitorul meu ești și scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul”), fiindcă acolo el va fi în siguranță, forțele răului neputând să îl mai surprindă.

S-ar spune însă că oamenii fac totul să se îndepărteze de acest înalt așezământ unde se află sub protecția Domnului. Ei vor să-și trăiască propria viață, îndepărtându-se de Domnul, încălcându-i legile. Ei bine, înseamnă că aceste ființe vor mai avea încă mult de suferit și de aceea ele nu doresc să pătrundă în lumina divină ca să fie ocrotite. Da, dacă ele au mereu această tendință de a sta deoparte, de a nu asculta, este pur și simplu pentru că în destinul lor stă scris că trebuie să sufere. În timp ce, aceia care au suferit mult și au înțeles fac totul pentru a se reîntoarce lângă Tatăl, în acel înalt așezământ…sau într-o confrerie spirituală, într-o Școală Inițiatică care constituie tocmai simbolul acestei reveniri către un ordin divin.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 6 ianuarie

Recomandam urmatoarele articole:

Să dăruim – ce avem mai prețios altora
Lumina – ajutorul nostru cel mai eficace
Muntele – simbol al ascensiunii noastre spirituale
Cele patru elemente – comportamentul inconștient al oamenilor poate declanșa dezlănțuirea lor
Diamantul – simbol al luminii ce strălucește în noi

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>