Rugăciunea – are la bază o știință ce se referă la structura universului

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 3 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Rugăciunea nu este o simplă reacție a persoanelor naive și credule care, atunci când se confruntă cu niște greutăți sau necazuri, se îndreaptă spre Domnul, închipuindu-și că El nu are altceva de făcut decât să le sară în ajutor. Adevărata rugăciune este bazată pe o știință ce se referă la structura universului și a diferitelor stări ale materiei. Dincolo de pământ, de apă, de aer și de foc, există în spațiu niște regiuni din ce în ce mai subtile, populate cu entități spirituale. La fel cum putem extrage din pământ, din apă, din aer și din lumină tot ce ne trebuie pentru viața noastră fizică, putem deopotrivă să extragem din aceste regiuni tot ce avem nevoie pentru viața noastră psihică.

Universul este o ierarhie; în vârful acestei ierarhii domnește o Ființă care este numai iubire și care a dăruit totul astfel ca nici unei creaturi din spațiu să nu îi lipsească nimic. Nouă ne revine acum sarcina de a atinge cu ajutorul gândului aceste regiuni spirituale: vom capta de aici toate elementele ce care inima noastră și sufletul nostru au nevoie și, în clipele de incertitudine și neliniște, tot aici ne vom regăsi un refugiu.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 28 aprilie

Recomandam urmatoarele articole:
Rugăciunea – ne proiectează lângă Dumnezeu și îngerii săi
Rugăciune – către Îngerii celor patru elemente
Rugăciunea – este eficace numai dacă căutăm să ne îndreptăm spre Domnul, în loc să dorim să Îl atragem spre noi
Rugăciunea – o activitate la care trebuie să participe gândul, sentimentul și cuvântul
Bashar – Despre rugaciune

3 comments to Rugăciunea – are la bază o știință ce se referă la structura universului

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>