Pietrele – sunt niște ființe vii

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 22 octombrie

“Pietrele sunt niște ființe vii. Deoarece întreg universul este viu din viața Domnului, pietrele sunt și ele vii, ceea ce înseamnă că ele se pot bucura și chiar gândi. Veți obiecta că, neavând un corp eteric ca plantele, cu atât mai puțin un corp astral ca animalele și un corp mental ca oamenii, nu se poate spune că ele sunt vii. Este adevărat, pietrele nu au nici corp eteric, nici corp astral, nici corp mental, iar ceea ce noi numim sensibilitate, sentiment și gând le este necunoscut. Dar ele sunt vii. Dacă le situăm la baza scării evoluției, este pur și simplu pentru că ființa lor spirituală se află atât de îndepărtată de ele încât nu are nici o comunicare cu ființa lor fizică. Pietrele sunt cu adevărat receptaculul unei entități spirituale, dar ea nu a coborât încă îndeajuns în ele pentru a le însufleți, și de aceea ele par lipsite de viață.

Atunci, cine se bucură și gândește în pietre? Spiritul foarte îndepărtat din înalt, și nu pietrele ele însele. Iar când le mutăm din loc sau le spargem, ele acceptă și sunt fericite: ele simt că vor participa la construcția a ceva nou.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Piatra filosofală – trebuie să o căutăm în noi înșine
Piatra – starea spre care regresează cel care nu se lasă pătruns de forțele spiritului
Aurul – condensare a luminii solare
Pietrele prețioase – chintesențe ale pământului
Omraam Mikhael Aivanhov – Noul Ierusalim (A)

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>