Paradisul și Infernul – se găsesc, mai întâi, în ființa umană

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Cel care abordează Știința Inițiatică este obligat să studieze problema lumii de dincolo. Aceasta începe prin cunoașterea legăturilor existente între om și univers. La fel ca universul, omul este alcătuit din mai multe regiuni: corpurile sale fizic, astral, mental, cauzal, budic și atmic, prin intermediul cărora el se află în legătură cu toate regiunile spațiului. În funcție de natura gândurilor, a sentimentelor, a dorințelor și a faptelor sale, el intră în contact cu lumea luminii sau a întunericului. La moarte, omul își părăsește numai corpul său fizic. Dacă în timpul existenței, el s-a străduit să-și domine manifestările naturii sale inferioare, el și-a purificat corpurile sale astral și mental și, prin legea afinității, el se îndreaptă spre planurile astral și mental superioare care sunt niște lumi de frumusețe și bucurie. Altminteri, el este antrenat spre astralul și mentalul inferioare unde va suferi.

Înainte de a fi niște regiuni ale spațiului unde omul va suferi sau se va bucura după moartea sa, ceea ce creștinii au denumit Infernul și Paradisul sunt, mai întâi, niște regiuni ce există în el. Acestea fac parte din ființa sa și el nu poate scăpa de ele. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 19 septembrie

Recomandam urmatoarele articole:

Paradisul – sub ce formă vom trăi acolo într-o zi
Paradisurile artificiale – marturisesc nevoile sufletului căruia nu i se dă adevărata hrană
Paradisul și infernul – două regiuni din noi separate de diafragm
Omraam Mikhael Aivanhov – Omul va regăsi Paradisul apropiindu-se de lumina, de caldura si de viata soarelui
„Pâinea cea de toate zilele” – simbol al hranei spirituale ce trebuie să o luăm zilnic

One comment to Paradisul și Infernul – se găsesc, mai întâi, în ființa umană

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>