Omraam Mikhael Aivanhov – 1938.01.29 – A doua nastere.pdf

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

A doua naştere

Conferinţa din 29.01.1938 (Paris)
Conferinţă improvizată (note stenografiate)

Dacă vizitaţi Fraternitatea noastră din Bulgaria atunci când îşi face tabăra pe pantele munţilor Rila, aproape de cele şapte lacuri, veţi putea vedea, la ceva distanţă de tabără, un izvor care a fost amenajat special. Apa ţâşneşte dintr-un bloc enorm de stâncă tăiată în formă de proră şi curge pe un pat de pietre plate, foarte albe, ce se termină prin două mâini împreunate. Fiecare poate bea din acest izvor de apă pură pe care i-o oferă aceste două mâini… Pe flancul stâng al stâncii este gravată o ancoră, simbolul Fraternităţii, care este pictată în roşu, iar pe flancul drept se poate citi inscripţia următoare:

Fraţi şi surori, taţi şi mame,
Prieteni şi străini,
Profesori şi studenţi,
Voi toţi, servitori ai vieţii,
Deschideţi-vă inima binelui,
Fiţi asemănători unui izvor !

Aproape de această inscripţie sunt de asemenea trasate nişte figuri geometrice şi semne cabalistice despre care vă voi vorbi altă dată.
Cunoaşteţi toţi acest pasaj din Evanghelia lui Ioan unde Iisus îi spune lui Nicodin: “Adevărat, adevărat, zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă Împărăţia lui Dumnezeu. Iar Nicodin a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecul mamei sale şi să se nască? Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat, zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în Împăraţia lui Dumnezeu”.

Ce înseamnă “a te naşte din apă şi din Duh” ?…

Descarca fisiere in format PDF

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>