O atitudine fraternă – îmbogățește pe fiecare din viața tuturor

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 1 februarie

“Căutați întotdeauna viața în legăturile cu anturajul vostru, viața care vă va îmbogăți și înfrumuseța pe unii și pe alții. Pentru aceasta, nu trebuie să fiți însă nici neglijenți, nici leneși, ci să acceptați să faceți niște exerciții. Ce exerciții?

Aveți tot felul de ocazii zilnice să vă enervați din cauza comportamentului celorlalți; cea mai mică dispută, cel mai mică jignire ia niște proporții uriașe și nu reușiți să le uitați. În schimb, dacă lumea se poartă frumos, amabil cu voi, abia dacă observați: vă gândiți că toate atitudinile de prietenie și iubire vi se cuvin, și le uitați imediat. Or, tocmai pe acestea nu trebuie să le uitați. Trebuie să amplificați chiar fiecare lucru bun, asociindu-l nu numai cu tot ce vi s-a transmis bun din partea altora, dar și cu tot ce există bun în lume. Adevărata fraternitate începe din clipa în care înțelegeți cum viața vi se poate îmbogăți din viața tuturor.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Egalitate – noțiune ce trebuie completată cu aceea de fraternitate
Sensul fratern – condițiile de viață îi vor obliga din ce în ce mai mult pe oameni să îl dezvolte
A te pune în situația altora – un exercițiu de făcut zilnic
Amprentele binefăcătoare – să le lăsăm peste tot pe unde trecem
Religia – trebuie să ia în considerare toate activitățile umane

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>