Natura – pericolele de a dori să i ne impunem

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 4 februarie

“Pe parcursul veacurilor, oamenii au reușit din ce în ce mai mult să se impună în fața naturii. Desigur, ea este răbdătoare, dar când simte că oamenii se încăpățânează să tulbure ordinea ce domnește, ea ripostează, iar ei simt aceste riposte nu numai în mediul lor ambiant, ci și în ei înșiși. Ei își închipuie că pot comite tot felul de abuzuri, dar ei nu prevăd că toate aceste dezordini ce le creează în natură, le creează deopotrivă și în organismul lor fizic și cel psihic. De ce nu reușesc să se pună în acord între ei, de ce se află mereu în conflict? Fiindcă ei nu respectă ordinea lucrurilor stabilită de Creator în natură și în ei înșiși.

Cel care a reușit să-și pună în acord lumea sa interioară cu ordinea dorită de Creator nu se impune naturii. El nu se impune nici oamenilor, el nu îi influențează, el nu încearcă să obțină niște avantaje personale de pe urma lor. Dimpotrivă, atât cât poate, el se pune în slujba lor.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Cuvântul nostru – este primit de întreaga natură
Natura – un adevărat templu al Domnului în care soarele este preotul
Jiddu Krishnamurti – Natura mintii (The Nature of the Mind)
Legatura intre gandirea pozitiva si vindecarea naturala

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>