Gândul zilei de miercuri 6 august 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Vacanța – o odihnă ce ne permite să înfăptuim o altă lucrare
“Dacă cei mai mulți oameni nu se reîntorc cu adevărat odihniți din vacanță, înseamnă au petrecut-o în lene sau în plăceri ce le-au epuizat energiile fizice și psihice. Ei nesocotesc faptul că adevărata odihnă este numai o schimbare de activitate. Și o odihnă în care spiritului nu deschide ușa sfaturilor dăunătoare ale naturii inferioare.
De ce să nu profitați de perioada de vacanță ca să faceți o pauză pentru a vă regăsi? În timpul anului, o mulțime de preocupări și activități se adună unele peste altele, încărcându-vă, îngreunându-vă, întunecându-vă viața. Analizați acum pentru un moment calea ce o urmați, activitățile în care sunteți angajați, și străduiți-vă să păstrați numai ceea ce nu intră în contradicție cu lucrarea voastră spirituală. Reveniți deopotrivă la anumite evenimente ce le-ați trăit în lunile precedente, la anumite întâlniri, și trageți niște concluzii folositoare pentru viitor.
Având mai mult timp, încercați să consacrați o parte unor exerciții spirituale ce nu le-ați putut practica în timpul anului. Citiți cărți ce vă hrănesc viața interioară. Alegeți câteva fraze semnificative și repetați-le până când din sufletul vostru țâșnește o scânteie ce aprinde în întreaga voastră ființă un foc de înțelepciune și iubire.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

One comment to Gândul zilei de miercuri 6 august 2014

  • Ralu Daniela  says:

    Mulțumesc, Doamne, pentru toți oamenii frumoși care, uniți cu Mintea Ta, sporesc frumusețea lumii Tale!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>