Focul – ce ne topește tumorile psihice

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 

Omraam Mikhael Aivanhov

“Fie că se întâmplă în planul fizic, moral, intelectual, toți oamenii vin pe lume cu niște defecte, niște vicii, niște slăbiciuni.Sunt infirmități mai mult sau mai puțin grave, dar ele au mereu aceeași cauză: în viețile sale trecute, fiecare a comis, din neștiință, unele greșeli ce s-au acumulat, s-au condensat, s-au solidificat, devenind un fel de tumori, iar acum el se găsește în fața unei materii care rezistă. Ce este de făcut? Să folosim procedeul invers: să topim acest tumori, trecându-le prin focul spiritului, pentru a crea niște forme și expresii mai pure, mai armonioase.

Omul trebuie să facă apel la focul celest, la temperamentul, la tendințele sale, la obișnuințele sale, chiar la ereditatea sa, pentru a-și transforma, a-și remodela temperametul. Când el l-a atras în sine, el îl întreține, ca să îi topească materia obscură; apoi, cu ajutorul gândului, el lucrează neostenit asupta acestei materii purificate pentru a crea în ființa sa niște forme noi.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 2 august

Recomandam urmatoarele articole:

A mânca foc și a bea lumină
A LASA FOCUL SA SE STINGA DE LA SINE
Iernile interioare – ce trebuie să ne pregătim să le înfruntăm
Celulele corpului nostru – un popor ce ne observă și ne imită
Răul – percepția ce o avem despre el este foarte relativă

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>