Emoțiile – să le cultivăm pe cele trăite în fața adevăratei frumuseți

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Se întâmplă ca evenimentele vieții zilnice să vă inspire niște sentimente, niște emoții care sunt pe cale să vă doboare. Învățați, însă, cum să le considerați și ele vor deveni o materie asupra căreia veți putea lucra ca să vă reconstruiți.

Cineva a fost jignit, i s-a făcut o nedreptate: el consideră că este normal să fie tulburat, chiar să plângă. Dar dacă el se află în fața adevăratei frumuseți, o operă de artă, un gest de noblețe, el se va simți stingherit să mai verse o lacrimă. Ei bine, eu vă voi spune contrariul, că în încercări trebuie să vă arătați rezistenți, impasibili, iar în fața frumuseții să vă emoționați, să deveniți sensibili și să vărsați câteva lacrimi. Fiindcă lacrimile sunt ca o ploaie celestă ce vă purifică și udă florile grădinii voastre interioare. Poate că lacrimile de tristețe, de necaz, vă vor aduce o anumită ușurare, dar nu mai mult. În timp ce lacrimile de încântare vă regenerează, pentru că ele sunt impregnate cu o esență divină. ”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 16 octombrie

Recomandam urmatoarele articole:

Viața psihică: efectele sale asupra corpului fizic
EXPANSIUNEA CONSTIINTEI
FII BLAND CU TINE
ILUZII
SCANTEIA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>