Dumnezeu – Îl putem cunoaște numai contopindu-ne în El

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Limitatul nu poate înţelege nelimitatul; așadar, omul care este limitat, nu Îl poate cunoaşte pe Dumnezeu, Nelimitatul. Sau, mai exact, el nu Îl poate cunoaşte atât timp cât rămâne în afara Sa. Îl va cunoaşte atunci când va pătrunde în această imensitate, va fuziona cu ea, se va confunda cu ea. Atât timp cât o picătură de apă este separată de ocean, ea nu poate cunoaşte oceanul, dar atunci când se reîntoarce în ocean, ea nu mai poate fi separată, ea a devenit un ocean, ea îl cunoaşte.

Veţi spune: „Dar omul se află în univers, face parte din el, nu este separat de acest nelimitat, de acest infinit care este Dumnezeu.” Da, dar el nu este conştient. În schimb, el se separă adesea în mod conştient de Dumnezeu, afirmând apoi că El nu există. Așadar, dacă dorim să Îl cunoaştem pe Dumnezeu, trebuie să ne contopim în mod conştient în El, să ne pierdem în El. Îl vom cunoaște fiindcă noi vom deveni El, vom face una cu El.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 8 aprilie

Recomandam urmatoarele articole:
Religia solară – va realiza Împărăția lui Dumnezeu
Dumnezeu – se află și mai departe de ideea pe care lumina ne-o poate da despre El
Rugăciunea – ne proiectează lângă Dumnezeu și îngerii săi
Dumnezeu – Îl vom găsi, căutându-L în noi
Lumina – să ne concentrăm asupra ei pentru a intra în legătură cu Dumnezeu

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>