Dumnezeu – există în noi numai dacă Îl conștientizăm

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: 2 comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Stă scris în Facerea că Dumnezeu a creat omul după chipul Său. Dar cum să spunem cu exactitate unde sfârșește omul și unde începe Divinitatea în el? Este imposibil! Natura umană și natura divină sunt atât de strâns legate, întrepătrunse, încât nu le putem delimita. Divinitatea locuiește în toți oamenii, în Inițiați, dar și oamenii obișnuiți. Diferența dintre ei se află numai în conștiință. Aceia care nu reușesc să sesizeze, să simtă că Divinitatea locuiește în ei, o împiedică să se manifeste. Există astfel niște ființe, niște locuri lipsite de prezența divină, pentru că ele nu o primesc, nu o acceptă.

Dumnezeu există în fiecare dintre noi și El dorește să ni se arate în toată împlinirea, frumusețea, puterea, lumina, iubirea sa. Noi suntem însă cei care trebuiei să conștientizăm mai întâi această prezență pentru a-i permite să se arate și să acționeze.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 10 august

Recomandam urmatoarele articole:
Spiritele naturii – să le determinăm să participe la venirea Împărăției lui Dumnezeu
CE VEDE DUMNEZEU
DIALOG CU DUMNEZEU
VINO LA DUMNEZEU CU MAINILE GOALE
Adevărata religie – să Îl găsim pe Dumnezeu în noi înșine și să ne identificăm cu El

2 comments to Dumnezeu – există în noi numai dacă Îl conștientizăm

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>