„Domnul mă paște” – comentariu

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Spuneți că Îl căutați pe Dumnezeu. Nu Îl veți găsi niciodată dacă nu învățați să Îl căutați mai întâi în voi înșivă. Căutându-L acolo, în voi, faceți să țâșnească în sufletul și în spiritul vostru un izvor de energii extrem de puternice. Susținuți de ele, însuflețiți de ele, veți înainta cu fermitate pe toate căile vieții.

Creștinii cântă acest psalm: „Domnul mă paște și nimic nu-mi lipsește. La loc de pășune acolo m-a sălășluit; la apa odihnei m-a hrănit…” Din păcate, acestea nu sunt decât niște cuvinte pronunțate automat, fără să se conștientizeze puterea lor. În realitate, acest păstor se află în ei, și aflându-se în ei, el își întinde puterea și protecția sa asupra acestei imense turme formată de celulele corpului lor, el le hrănește și le potolește setea. Nimic nu este mai important decât dezvoltarea conștiinței prezenței Domnului în sine. Datorită acestei prezențe, la gândul acestei prezențe totul se ordonează, se ușurează, se reglează, se echilibrează, se armonizează. Iar „pășunea” și „apa odihnei” din psalm devin niște imagini pline de sens.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 20 august

Recomandam urmatoarele articole:

Venirea Domnului – se poate produce numai într-o locuință potrivită
Existența Domnului – devină evidentă pentru cel care știe să dea un sens din ce în ce mai bogat propriei vieți
Hrana – ce putem deveni pentru entitățile celeste și Domnul
Voința Domnului – nu este relativă fiecăruia dintre noi
Ajutorul Domnului – îl vom găsi în noi

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>