Bucuria – prin intermediul căreia înțeleptul începe să-și comunice înțelepciunea

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 29 septembrie

“Înțeleptul este cel care a reușit să se elibereze de poverile inutile ale existenței. El a depășit regiunile norilor și ale prafului din sine, adică planurile astral și mental (sentimentele și gândurile egoiste, vulgare), pentru a se înălța până la regiunile unde strălucește un veșnic soare. El nu are altă dorință decât să transmită tuturor această înțelepciune ce a dobândit-o cu prețul atâtor strădanii.

Durează atât de mult să îi faci să înțeleagă pe alții, ceea ce ai înțeles tu însuți! Singurul lucru pe care înțeleptul îl poate comunica imediat este bucuria ce o poate extrage din această înțelepciune, această bucurie ce se revarsă din sufletul său și poate fi deopotrivă denumită iubire. Din cauza acestei bucurii și a acestei iubiri ce ajung până la ei, oamenii sunt obligați să se gândească. Cel puțin să se întrebe pe ce cale ar putea și ei să atingă aceeași stare de conștiință.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Frica – Sursa violentei
O stâncă – este o ființă vie
DESPRE ZBOR
DESPRE LACRIMI
Arta de A FI FERICIT

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>