Binele – realizarea sa cere niște sacrificii

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Cineva va spune: „Eu vreau să fac bine, eu îi cer Domnului să mă orienteze pe calea binelui, dar ajung mereu acolo unde nu trebuie: de ce mă lasă El să mă rătăcesc?” Evident, Dumnezeu este cel care greșește, nu el! Dar această ființă minunată care vrea binele, oare s-a întrebat ce-și dorește cu adevărat? Ea vrea un bine ușor de realizat, un bine ce nu îi deranjează proiectele personale, nu se opune nevoii sale de confort, de plăcere, de bogăție, de putere, de glorie. Ea nu se îndoiește că realizarea binelui cere multe sacrificii. Ce poate face Domnul cu o ființă care și-a confecționat o concepție atât de ușoară și leneșă despre bine? El o lasă să acționeze și să meargăunde dorește.
Cel care are cu adevărat un înalt ideal de dreptate, de bunătate, de generozitate și nu-și precupețește eforturile să se apropie de acest ideal, primește interior câteva sfaturi despre calea de urmat. Chiar dacă nu găsește de la început această cale, ceva îl va obliga să se oprească, din când în când, și să se întoarcă înapoi pentru a se orienta spre calea cea bună.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 15 ianuarie

Recomandam urmatoarele articole:
Iubirea – o energie ce trebuie orientată pentru binele tuturor
Spiritualitatea – binefacerile sale, chiar și pentru cei care au impresia că ea nu le aduce mare lucru
Binele și răul – puterea noastră de a le micșora sau crește în noi
BINELE TAU CEL MAI MARE
A saluta – persoanele întâlnite, cu gândul de a le face bine

One comment to Binele – realizarea sa cere niște sacrificii

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>