Alchimia – nu este străină bibliei. Episodul Potopului

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

“Alchimia a fost condamnată de Biserică. Și totuși, unii papi au practicat-o. Constructorii catedralelor posedau și ei niște cunoştinţe alchimice. Arhitectura şi sculptura medievale stau ca mărturii: pe pereții numeroaselor edificii sunt înscrise diferitele faze parcurse de materie în pregătirea pietrei filosofale.

Chiar şi episodul Potopului din Vechiul Testament, ce îl vedem adesea zugrăvit pe zidurile catedralelor, poate fi considerat din punct de vedere alchimic. Ploaia cade timp de patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi; or, 40 este numărul morţii. Arca în care Noe şi familia sa se refugiază însoţiţi de un cuplu din fiecare specie de animale reprezintă vasul alchimic în care se face transmutaţia. Cât despre corb, Horev, şi porumbel, Iona, pe care Noe îi eliberează pe rând pentru a vedea dacă a reapărut uscatul, ei reprezintă un moment esențial al Marii Opere: trecerea de la negru la alb, simbolul unei învieri.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 31 martie

Recomandam urmatoarele articole:
Alchimie, astrologie, magie, Cabală – descoperim bazele acestor patru științe în faptele vieții zilnice
Știința ezoterică – în ce condiții ne putem interesa cu folos de ea
Magia – știința influențelor
Piatra filosofală – trebuie să o căutăm în noi înșine
Nutriția – practicată ca o yoga

One comment to Alchimia – nu este străină bibliei. Episodul Potopului

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>