A-ți iubi aproapele – a respecta în el viața pe care a primit-o de la Dumnezeu

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“„Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” a spus Iisus. Ce însemană să-ți iubești aproapele? Mai întâi, să respecți viața pe care Dumnezeu a dăruit-o fiecărei ființe umane. Iată o regulă asupra căreia creștinii trebuie să mediteze, fiindcă după două mii de ani de creștinism cei mai mulți arată, prin comportamentul lor, că nu au înțeles-o încă și cu atât mai puțin au aplicat-o. A respinge o ființă umană, a o disprețui, a o umili, înseamnă a declara că ea nu este o creatură a Domnului; or, nimeni nu are dreptul să afirme așa ceva, nimeni nu are dreptul să se interpună între o ființă umană și Tatăl ei Celest.

Dacă cineva își afirmă voința de a se despărți de iubirea divină, evident este liber; dar nimeni nu îl poate despărți, nimeni nu are dreptul să îl despartă. Toți sunt primiți în casa Tatălui. Chiar și copiii rătăciți sunt primiți când doresc cu sinceritate să revină, iar Tatăl lor Celest sărbătorește revenirea lor. Ați citit în Evanghelii parabola fiului risipitor?”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Gândul zilei de 13 octombrie

Recomandam urmatoarele articole:
Iubirea – un cerc pe care trebuie să îl lărgim neîncetat
Dumnezeu – iubirea sa ne-a oferit totul de la origini
Iubirea – ce o au ființele pentru noi: un izvor de ocrotit
Iubirea – un curent care circulă
IUBIREA NU IA OSTATICI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>