Vindecarea intregului

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Suntem un Intreg in permanenta transformare.

Intregul cuprinde trup, minte si suflet. Chiar daca scolile de spiritualitate folosesc anumiti termeni pentru a defini corpurile din care este formata entitatea umana, esenta este aceasta: trup, minte si suflet. Trei corpuri, corespondente Sfintei Treimi, interconectate, interdependente, niciodata separate, intr-un continuu schimb de informatii si de energie.

Scriu aceste randuri si imi apar in minte cuvintele Crezului “[…] si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care prin Tatal purcede, cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit […]”. Sfanta Treime, orice reprezentare ar avea ea (fie crestina, fie budista, fie hindusa sau in alte religii) se intalneste pe deplin intr-o fiinta umana: trupul il reprezinta pe Iisus (Divinitatea intrupata), mintea il reprezinta pe Dumnezeu Tatal (cel care a creat Universul, dintr-o idee si o viziune) si sufletul este Duhul Sfant care face ca intreaga Creatie sa fie unita, sa respire, sa vibreze. Trinitatea intru fiinta nu este separata, lucreaza ca un intreg.

Noi avem tendinta sa uitam ca suntem un tot, si incepem sa ne “tratam” pe bucati. Ba de o durere de cap, ba de o boala mintala, ba de o suferinta sufleteasca. Foarte rar ne tratam pe de-a-ntregul. Si ma intrebam de ce? Raspunsul a venit destul de repede si destul de simplu: nu avem imaginea de ansamblu, nu vedem ca boala trupeasca este rezultatul unei boli a mintii (o intelegere gresita a lucrurilor, o gandire limitativa, un labirint format din conceptiile dobandite pana in prezent) sau a sufletului care nu este impacat si linistit atunci cand ii este impiedicata evolutia sau implinirea misiunii personale. Care o fi aceea? Misiunea personala, chiar daca nu ti-e scrisa pe o foaie de hartie insotita de instructiuni de folosire, are la baza o singura idee: trairea Iubirii, manifestarea ei in orice actiune, folosirea ei atat fata de ceea ce ne inconjoara cat si fata de propria persoana.

Citeste articolul integral aici

Recomandam urmatoarele articole:
Întregire
Rolul gandirii in mentinerea sanatatii!
Legea oglinzii
Postul, o cale de evolutie spirituala
Tacerea

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>