ÎNTRE DRAGOSTE ȘI IUBIRE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

intre dragoste si iubire

Când dragostea ne sălășluiește în inimă și emoția iubirii ne cuprinde mintea, inima și trupul, ca o nevoie acută de afectivitate – e firesc să trecem adesea prin experiența tristeții sau a suferinței ”din dragoste”, pentru a învăța iubirea.

”Suferința din dragoste” oglindește doar incapacitatea noastră de a transforma sentimentul și emoția dragostei în energia iubirii, pentru a o implica în gândurile, alegerile, exprimările, faptele și atitudinea noastră, și a o dărui în orice formă, ca valoare lăuntrică, persoanei pe care alegem să o iubim.

Atâta timp cât vom aștepta să primim energia iubirii – suferințele din dragoste și tristețea noastră sufletească, manifestate în momentele de singurătate – vor oglindi și exprima doar sărăcia noastră sufletească, condiționarea, așteptările, atașamentele, nevoia de afectivitate și neautentica iubire.

Când din imboldul și abundența sufletului – simțim dorința de a ne dărui energia pentru a îmbrățișa sufletul, trupul, inima și ființa unei persoane, fără a cere sau a-i pretinde atenția și dragostea – sentimentul dragostei din inima noastră, se transformă în energia iubirii.

Atunci când deficitul nostru de iubire nu este implinit prin aportul energetic a celor pe care credem că-i iubim – nevoia noastră acută de atenție, afectivitate și iubire, ne transformă sentimentul de dragoste, în nemulțumire, supărare, agresivitate sau ură, vlăguindu-ne sufletul de frumusețe și iubire.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
A PRIVI CU IUBIRE
Iubirea – dăruiește cunoașterea și puterea
Iubirea – criterii ale autenticității ei
Iubirea pentru o creatură – este durabilă numai dacă, prin intermediul ei, ne putem lega de Creator
Dușmanii – ne ferim de ei prin iubire

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>