DESPRE ROLURILE VIEȚII

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Privește viata ca pe un film, învățând să rămâi mereu conectat și conștient de faptul că TU ești deopotrivă, atât ”scenaristul”, cât și ”regizorul” vieții tale. Astfel, vei avea adesea privilegiul de a alege și a-ți distribui și ”rolul principal” în filmul vieții tale. Atunci însă când îți distribui roluri, este esențial să ai în vedere faptul că trebuie să-ți alegi în mod conștient, să joci deodată un singur rol, pentru a-ți desăvârși virtutea și abilitățile în așa fel încât să-l joci la nivel de Oscar!

Nu uita însă, că nu poți juca la nivel de excelență mai multe roluri de odată. Dacă totuși cedezi tentației, și vei ignora regula unicului rol jucat pe o scenă – vei trece prin dezamăgiri, căci soarte te va sili să repeți fiecare rol ”trântit”, de atâtea ori, pană ce îl vei juca la nivel de Oscar, pentru a-i deprinde lecția. Prețul nesăbuinței de a ignora sau nesocoti regula unui singur rol jucat deodată pe aceeași scenă, te va costa prețul suferinței și dezamăgirii, prin pierderea lecției, a rostului și a înțelesului adus de rolul tău.
De nu vei trece examenul final și nu vei fi pregătit să-ți dai jos masca pentru a te îndrepta spre următorul decor al vieții – vei rămâne copleșit de amintiri neplăcute, regrete și dezamăgiri din trecut… La sfârșit, în calitatea ta de ”beneficiar” al rolului pe care-l joci, de vei fi nemulțumit de rezultat, nu doar că te vei dezamăgi pe tine pierzându-ți încrederea de sine printr-o nouă experiență nereușită, ci-i vei dezamăgi și pe cei ce-și pun speranța în tine.

De nu-ți vei putea gestiona la nivel emoțional consecințele, eșecul și dezamăgirile, în mod corect și responsabil, și de vei permite minții să te scuze, cautând justificări pentru a te dezvinovăți sau motive pentru a culpabiliza și arunca vina în cârca celorlalți. De te vei minți și vei încerca să te eschivezi astfel – ascunzând incapacitatea și indisponibilitate de a te adapta ”scenei” decorului și rolurilor celorlalți actori de pe scena vieții tale – îți vei pierde abilitățile și capacitatea de a te dezvolta, învățându-ți pe deplin rolul.
Astfel, vei sfârși prin a te epuiza și ați risipi timpul, energia, resursele, banii și viața, în goana ta…, de la o scena la alta, risipindu-te prin a învinovăți scenaristul, actorii, spectatorii și decorul, fără a fi dispus să-ți înveți lecția și rolul și de a te adapta ansamblului, în care tu și rolul tău, reprezintă esența ansamblului și a vieții tale, chiar dacă în economia ei, rolul tău pe scena lumii, e doar o infimă… dar importantă parte.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DESPRE JUDECĂȚI ȘI VINDECARE
Vina ne invata, iubirea ne vindeca
Eckhart Tolle – Sfaturi #07
[film artistic] – The Fountain
Rolul gandirii in mentinerea sanatatii!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>