ADEVARATA DARUIRE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

adevarata daruiere

Bună dimineața
și să aveți parte o săptămână plină de miracole, împliniri și bucurii, în care energia dragostei, a iubirii, a pasiunii și a entuziasmului, să se reverse pe preaplinul inimilor voastre, pentru a vă umple sufletele și viața cu grația și beatitudinea fericirii!

Viața este un proces continuu de acumulare materială, de transformare și de consum energetic. A ține în echilibru acest proces la nivelul vieții pe care o trăim, ține de abilitățile pe care suntem dispuși să le dezvoltăm pentru a ne împlinii nevoile, precum și de capacitatea noastră de a ne adapta habitatului în care alegem să trăim.

Capacitatea noastră de a iubii și a fi fericiți – țin în final, de maturitatea noastră emoțională și spirituală și de disponibilitatea de a învăța și a prețui ceea ce suntem, avem, exprimăm, alegem, experimentăm, simțim, trăim și facem.

Consecințele pe care le atragem și le trăim (ca efect al alegerilor, atitudinii și acțiunilor noastre) – stările emoționale pe care le manifestăm în raport cu ele – atitudinea noastră în raport cu mediul în care trăim și cu cei cu care interacționăm, precum și – gradul nostru de mulțumire și satisfacție în timpul și la sfârșitul fiecărui proces de evaluare a rezultatelor – sunt procese firești ce ne definesc viața și calitatea ei.

Trăirile pe care le avem, ne oglindesc în fiecare moment al vieții: – eficiența și armonia vieții, privind consumul energetic, – capacitatea de a ne adapta din punct de vedere emoțional și fizic, la mediu și la nevoile celor din jur, și – disponibilitatea de a ne dezvolta abilitățile prin asumarea schimbării atitudinilor și a convingerilor care au dus la eșec și la rezultate potrivnice așteptărilor pe care le avem.

Tot acest proces de evaluare și reconfigurarea a direcției noastre de mers și a atitudinii noastre față de noi, față de semeni, față de lume și față de viață, privite din prisma gradului de împlinire a nevoilor, scopurilor și năzuințelor pe care le avem – ține de disponibilitatea și deschiderea noastră spre asumare, responsabilitate, învățare, prețuire.

Schimbându-ne atitudinea față de tot ceea ce funcționează necorespunzător în atitudinea noastră și ne dăunează, ne va permite să trăim viața și din perspectiva atitudinii emoțiilor pozitive. Astfel vom dobândi experiențe favorabile, ce în timp ne vor susține în a privi și vedea lumea, nu doar din perspectiva minții, ci și din ceea a frumuseții și valorilor ei, ce sălășluiesc în inimile noastre.

Gestionarea corespunzătoare a neajunsurilor pe care le avem, vor determina gradul nostru de maturizare emoțională și Spirituală. Gradul de inteligența emoțională pe care-l atingem pe parcursul fiecărei etape a vieții, ne va da măsura împlinii nevoile și a vieții pe care o trăim.

Creșterea nivelului nostru de maturitate emoțională ne va ajuta în corecta gestionare a resurselor noastre energetice și ne va învață că tot ceea ce este hrănit prin energia emoțiilor pozitive, crește și se acumulează, atât la nivel fizic și material, cât și la nivelul abundenței și vibrației noastre energetice, în mod benefic.

În aceeași măsură, tot ceea ce risipim energetic prin nemulțumirile, ostilitatea, îndoielile, neîncrederea, judecățile și negativitatea pe care le exprimăm prin gânduri, cuvinte sau fapte, se va oglindi în mod nefavorabil în viața noastră, atât la nivel fizic, mental, emoțional și energetic, cât și la nivel relațional, profesional și financiar.

Deficitul energetic și proasta sa gestionare emoțională, vor genera ca atitudine dominantă de comportament: lăcomia, frica, negativitatea, supărările, ura, furia, geloziile, invidia, negativitatea, pesimismul, critica, învinuirile, judecata, etc. Resentimentele, fricile și negativitatea, ne iertările și nemulțumirile noastre, se vor cuantifica la nivel energetic ca risipă energetică.

Efectul risipei, resimțit ca deficit energetic va fi dematerializarea, destructurarea și pierderea din viața noastră: – a tot ceea ce nu prețuim și nu hrănim cu energia iubirii, încrederii și pasiunii noastre; – a valorilor materiale dobândite pe parcursul vieții, – a persoanelor care cândva ne-au fost drage și ne-au stat alături, – a unor situații, avantaje, conjuncturi sau privilegii; etc.

Prin a nu stopa risipa inutila de energie, produsă prin negativitate, ostilitate și nemulțumiri, – prin a nu prețui și hrăni valorile noastre sufletești, – prin a nu ne asuma consecințele alegerilor pe care le facem și – prin a prefera să-i învinuim pe alții pentru propriile alegeri, suferințe, eșecuri, erori, nereușite, agresivități, neîmpăcări, neasumări, ne-prețuiri, neîmpliniri, necredințe și ne iubiri – vom stopa dreptul nostru la fericire și iubire.

Prin a ne eschiva în fața asumării lecțiilor alegerilor și a consecințelor pe care le trăim, prin a ne victimiza și a ignora generarea optimismului, a mulțumirii și a stărilor pozitive în propriile experiențe și trăiri – vom continua să perpetuăm nereușitele și experiențele negative ale propriei vieți.

Continuând să agresăm și să ne agresăm – nu vom face altceva decât să ne distrugem viața și să ne viciem de bucurii vieții. Astfel ne vom lipsi de aportul de energie vitală adusă de emoția dragostei și de energia iubirii uitând esența vieții și rostul nostru pe acest Pământ.

Când vom învăța să vedem și să ne exprimăm iubirea și atitudinea pozitivă față de ceea ce ne place și ne e benefic, în loc să ne ocupăm mintea cu ceea ce nu ne place sau nu corespunde standardelor, moralității și așteptărilor noastre – vom înțelege că, pentru a ne detașa de corvoada suferințelor pe care ni le crează ne iubirea – trebuie să renunțăm la a o mai exprima.

Renunțând la a ne ocupa mintea, gândurile, atenția, acțiunile și experiențele, cu: – a ne plânge; – a impune; – a manipula; – a șantaja emoțional; – a aștepta să primim, – a pretinde să facă alții în locul nostru; – a căuta vini și defecte la ceilalți; – a ne manifesta prin atitudine critică, judecăți, nemulțumiri și ostilități în raport cu experiențele, alegerile, atitudinea, rezultatele, defectele sau acțiunile celor din jur – vom stopa risipa de energie prin care ne vlăguim sufletul, viața, ființa și conștiința, de valoare, de iubire și de energia ei.

Când vom înceta să mai hrănim fricile, dezamăgirile, supărările, frustrările și iluziile minții – vom ști să alegem în mod conștient și responsabil, să nu mai generăm sau să atragem în viața noastră prin convingeri negative, situațiile ce ne devin potrivnice prin nemulțumirile pe care le exprimăm. Atunci, nemulțumirile. fricile și neîmpăcările noastre vor dispărea, lăsând loc curajului, recunoștinței și iubirii, pentru tot ceea ce suntem și alegem să exprimăm și să experimentăm.

Renunțând la a ne ne victimiza sau oripila pentru alegerile și experiențele celorlați sau, la a așteptăm soluții și ajutor din afară pentru problemele pe care le generăm și cu care ne confruntăm din ne iubire în sufletul nostru se va manifesta dragostea față de noi, față de viață și față de cei din jur.

Când vom alege atitudinea iubirii și vom înceta a mai opune rezistență schimbării stărilor noastre emoționale negative sau manifestării valorilor noastre sufletești – vom înceta în a ne mai agresa sau a crea situații conflictuale cu cei din jur.

Când nevoia de a susține și justifica propriile convingeri și prejudecăți izvorâte din suferințele și ne iertările noastre, izvorâte din experiențele și traumele trăirilor noastre anterioare, exprimate prin ”dreptatea” minții, va dispărea lăsând loc iubirii – vom fi dispuși în mod real și asumat, să ne detașăm de negativitatea și ostilitatea din sufletul nostru. Atunci – vom îngădui inimii și sufletului nostru să-și regăsească pacea, cadența, bucuria, armonia și echilibrul energetic.

Atunci când vom redobândi starea de mulțumire și împăcare – vom genera în viața noastră acea stare de vibrație energetică benefică specifică iubirii, optimismului, entuziasmului, pasiunii, credinței și frumuseții, prin care vom cunoaște bucuria iertării, a dăruirii, a toleranței, a împliniri, a prosperității și a abundenței.

Atunci când, prin tot ceea ce gândim, simțim, credem, exprimăm, și alegem în mod conștient să facem și să dobândim – vom alege să ne simții împăcați și fericiți – viața noastră se va împlinii.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DĂRUIRE
A NU DA ALTORA DREPTATE
DANSUL CU TRECUTUL
PERCEPEREA INTREGULUI NOSTRU
RIDICAREA VALULUI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>