A TE IERTA PE TINE INSUTI

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

a te ierta pe tine insuti

Bună dimineața
și o zi în care să aveți curajul asumării propriei frumuseți sufletești și a propriului bine, pentru a le oglindi în inimile, sufletele și viața celor din jur și a celor pe care îi iubiți. Vă doresc să aveți puterea iertării și a eliberării de orgolii, supărări, nemulțumiri, vinovății, supărări și suferințe auto-induse.

Pentru ca viața voastră să fie împlinită în planurile ei la nivelul la care să puteți să vă îngăduiți să fiți mulțumiți, recunoscători și împăcați – e nevoie ca relația între inima și mintea voastră să fie una armonioasă.

Pentru a deveni împăcați cu voi înșivă, e nevoie să dobândiți curajul de a vă ierta și credința de a vă elibera de frici – pentru a vă putea manifesta bucuria, prețuirea și recunoștința pentru ceea ce sunteți faceți și alegeți să trăiți – ascultând vocea suavă a iubirii inimii și a adevărului din ea.

Când veți elibera energia iubirii din colivia minții, și nu veți mai permite gândurilor și emoțiilor negative să vă întoarcă împotriva inimii – veți putea readuce frumusețea, grația și abundența luminii vindecătoare a dragostei voastre, acolo unde în mintea, trupul și sufletul vostru există încă răni și traume neiertate și nevindecate.

Când relația cu voi înșivă devine una armonioasă, bazată pe prețuire, iubire și recunoștință. pacea voastră lăuntrică se va oglindi și în viața și relațiile voastre personale, profesionale, financiare, sociale și de cuplu.

Pentru ca o relație de cuplu, de prietenie sau chiar și una profesională, să fie durabilă în timp și să se dezvolte în mod armonios, benefic și prosper – este nevoie ca fiecare parte sau membru al cuplului să învețe să aducă în mod deschis în relație propria sa armonie, frumusețe, valoare, prețuire și împăcare sufletească și mentală, eliberându-se de scopuri sau interese ascunse, ce nu servesc binelui celuilalt.

În orice relație, dar în mod special în cele de cuplu este importantă comunicare și înțelegerea nevoilor fizice, emoționale și sufletești ale partenerului sau tovarășului de drum.

Indiferent dacă ne dedicăm unei activități sau ne dedicăm viața fericirii unei persoane, este nevoie ca sufletul nostru să fie mulțumit, împăcat și plin de energia iubirii. Doar astfel ne vom putea comunica valorile, darurile, experiențele și frumusețea sufletească în mod autentic – prin entuziasmul, pasiunea și abundența iubirii din noi.

Când suntem în propria abundență, dispar nevoile, supărările, poverile, ne iertările, grijile, fricile, supărările și așteptările noastre, și astfel ne putem dărui și dedica binelui celorlați, profesiei sau partenerului nostru, în mod creativ, asumat și necondiționat.

Când ne vom putea dărui necondiționat activităților curente, relației și binelui celorlalți prin abundența noastră sufletească, prin propriul bine, cât și prin vocația, valorile, pasiunile și abilitățile noastre – vom genera și multiplica în jurul nostru binele, frumusețea și valoarea.

Prin deschiderea inimii și asumarea autentică și curajoasă a valorilor noastre sufletești dar și a vulnerabilității pe care o avem vom găsi în ceilalți, parți ale noastre și valori ce ne lipsesc. Acceptându-i pe ceilalți cu calitățile și vulnerabilitatea sau carențele lor și, renunțând la a-i mai agresa sau judeca pe ceilalți pentru experiențele și alegerile lor – ne vom putea vindeca întregi propriu suflet.

Procesul de vindecare are loc doar dacă începem procesul de reîntregire sufletească, prin iubire și iertare, detașându-ne astfel de nevoia de a-i mai judeca și învinui pe ceilalți pentru alegerile și experiențele lor ce țin de propriul lor proces de trezire, evoluție spirituală și vindecare.

Doar completându-ne cu ceilalți și învățând unii de la alții, detașați de nevoia de a mai judeca, cuantifica, învinui și condamna ”răul”, separându-l de ”bine” – vom putea conștientiza esența și cauza propriilor frici, negativități, traume, nemulțumiri, supărări, suferințe și ne iertări – pentru a ne ierta, a le îmbrățișa cu iubire și a le vindeca.

Iertarea ne va ajuta să dobândim claritatea și să înțelegem esența existenței și a firii noastre, în lumina adevărului inimii și a iubirii ce sălășluiește în ea.

Când vom alege să trăim în adevărul inimii și să renunțăm la lupta și încrâncenarea de a impune, a controla, a învinui, a judeca sau a constrânge în virtutea unui adevăr subiectiv, a unei convingeri negative sau a unor așteptări egotice ale noastre – ne vom elibera mintea de corvoada nemulțumirilor, a fricilor și a neîmpăcării.

Odată ce mintea ne va fi împăcată și vom alege a gândi, simții, exprima, alege experimenta și face ceea ce putem iubii, vom înceta să ne mai rănim sau să-i agresăm e cei pe care-i învinuim pentru neîmplinirile, suferințele, ne prețuirile și neîmpăcările noastre – izvorâte din consecințele alegerilor și atitudinilor pe care le-am manifestat în timp, față de semeni, față de lume, față de habitatul în care trăim și față de propria viață.

Când vom renunța la a ne mai răni a ne impune așteptările, a pretinde iubire și la a privi propria lume și viață din perspectiva duală a ”binelui” și a ”răului” – vom putea vedea cu claritate cine suntem și de ce pierdem adesea valori, persoane și lecții de viață.

Când vom manifesta viața prin asumarea lecției iubirii, prețuirii, compasiunii, acceptării, devotamentului, toleranței și recunoștinței pentru ceea ce suntem, și când vom accepta deopotrivă dreptul nostru și a celorlalți să-ți aleagă calea și experiențele – ne vom elibera de dureri, de nemulțumiri, de neîmpăcări și de nevoia de a-i judeca și condamna pe ceilalți pentru propriile carențe și ne iubiri.

Alegând să oferim celorlalți lucrurile, valorile și sentimentele, pe care le așteptăm la rândul nostru să le primim de la ei și, renunțând definitiv la a pretinde, a impune, sau a cerși valori – vom învăța că pentru a dărui, trebuie mai întâi noi să semănăm iubirea în sufletele și viața noastră, pentru a-i dobândi roadele și abundența.

Când vom înțelege deserviciile pe care ni le facem prin a ne hrăni fricile, negativitatea, posesivitatea, egoismul, geloziile, frustrările, nemulțumirile, lăcomiile, orgoliile supărările, agresivitatea și vanitatea minții – vom ști că, pentru a culege roadele abundenței iubirii și pentru a dobândi fericirea, trebuie să le sădim în propria viață – eliberându-ne prin iertare, de tot ceea ce e întunecat în sufletele noastre.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
IERTARE
IERTAREA SINELUI
A IERTA PACATUL SI ABUZUL
Iertarea – legea divină o acordă numai celui care și-a îndreptat greșelile
A ierta înseamnă a elibera

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>