A LASA FOCUL SA SE STINGA DE LA SINE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

a lasa focul sa se stinga de la sine

Bună dimineața
și o zi minunată dobândită prin asumarea responsabilității propriei fericiri, eliberându-vă de tensiuni, resentimente, frici și griji!

Vă doresc ca azi să devină pentru voi o zi a conștientizării și a dobândirii păcii sufletești, prin detașarea de tot ceea ce este ostil în voi, în inimile, sufletele, mintea și în viețile voastre. A vă detașa de nevoia de victimizare în cazul suferințelor sau traumelor sufletești, și a va permite vindecarea, prin adoptarea atitudinii toleranței, iertării și iubirii.

A continua să ne plângem celor din jur (despre propriile neajunsuri, dureri și poveri), nu doar că duce la agresarea și contaminarea celorlalți cu durerile, poverile și emoțiile noastre negative, ci, ne și împovărează sufletul, mintea și conștiința, cu și mai multe poveri, consecințe potrivnice și dureri sufletești.

A neglija tendința noastră de a ne răni și a răni, înseamnă a ne ”angaja” inconștient la alte plăți karmice, echivalente suferințelor pe care inducându-ni-le și transferându-le inconștient celorlalți continuăm să perpetuăm în viețile noastre durerea, renunțând la dreptul nostru de a ne ierta pentru a fi fericiți și a ne putea bucura de viață sau involuntar celorlalți.

Pe de altă parte, a ne menține mentalul și emoționalul, conectate prin gândurile și stările noastre ostile bucuriei, credinței în binele nostru, iubirii și fericirii – înseamnă a continua să le hrănim la nivel energetic, realitatea.

Prin a ne agresa și a ne hrăni durerea perpetuând peste generații programele karmice ce ne sunt nefaste, și a nu întrerupe șirul lor cauzal prin iertare – nu facem altceva decât să ne risipim energia prin nerecunoștința și ne prețuirea darurilor noastre divine, ce prin iubire sălășluiesc în noi.

A continua să retrăim iar și iar aceleași traume și poveri, prin incapacitatea noastră de a ne desprinde la nivel mental și emoțional, gândurile de la ele, va genera la nivelul nostru mental subconștient, dezvoltarea și cronicizarea unor atașamente, obiceiuri și convingeri, prin care vom simți nevoia să repetăm la nesfârșit experiența negativității, a ostilității, a victimizării, a suferinței și a durerii.

Stările potrivnice experiențelor pozitive ale vieții, manifestate prin percepții distorsionate, convingeri limitative, lipsă de conștiința, sentimente negative, gânduri temătoare, îngrijorări, atașamentele și obiceiuri dăunătoare, negativitate, pesimism, neîncredere și atitudini ostile nouă și celorlalți – crează premizele perpetuării poverilor pe care le cărăm cu noi inconștiențo.

Prin a continua să retrăim traume vechi și a rămâne mental captivi în trecut – nu facem altceva decât să materializăm energetic prin emoții negative, realitatea lor, și iar, printr-un șir neîntrerupt de consecințe potrivnice fericirii și împăcării noastre sufletești. Repetarea lor, are doar menirea să ne întărească convingerea neputințelor noastre sădindu-ne în suflet, fatidicul și inefabilul, răului inevitabilul.

Când prin experiența suferinței și prin cronicizarea lor în traume ce ne copleșesc mental, fizic, emoțional și sufletește – ajungem să ne trezim la conștiență – Spiritul treaz, ne va putea călăuzii către înțelegerea cauzelor fricilor, neîmplinirilor și traumelor noastre (induse prin repetarea experienței durerii).

A conștientiza, a înțelege și a accepta că, tote problemele cu care ne confruntăm și toate soluțiile necesare pentru a le înlătura, se află în noi și nu în afară – înseamnă a raționa la un nivel superior de conștientizare.

A da curs unei alte realități decât ceea care ne nemulțumește – prin modificarea credințelor, sentimentelor, gândurilor, valorilor sufletești, alegerilor și atitudinilor pe care le avem față de noi, față de semeni, față de lume și față de viață (diferite de cele prin care ne-am hrănit irealitatea iluziilor, fricile, îndoielile, nemulțumirile, prejudecățile, falsele convingeri, rezistența la schimbare și ostilitatea minții) – înseamnă a ne elibera Spiritul și viața de fricile și constrângerile minții.

Eliberându-ne prin credință, iubire și iertare, de frici, îndoieli, neîncredere și ne voia de a mai suferi – vom da un curs favorabil destinului nostru și un sens benefic, experiențelor și trăirilor vieții. Alegând să exprimăm și să trăim iubirea și fericirea, prin hrănirea și manifestarea propriei frumuseți sufletești – înseamnă a nu ne mai hrăni prin vinovății, neasumare și emoții negative, ego-ul, orgoliile, fricile și părțile întunecate ale minții și a sufletului nostru.

Fără transformarea conștiinței noastre (prin asumarea schimbării gândurilor, credințelor, emoțiilor și a atitudinilor care au dus la nemulțumirile noastre și la experiența suferinței și durerii) – vom continua să trăim experiențele opuse stării de fericire, împăcare, mulțumire, bucurie, abundență și împlinire.

Fără a avea curajul asumării responsabile a propriei autenticități și implicit a vieții – vom continua să purtăm măștile ipocriziei și a neputinței de a crede, a asuma, a prețui și a iubi – ”slăvind” în mod inconștient falsitatea și convingerea propriei dreptăți și neputințe de crede că merităm și avem în lăuntrul nostru puterea de a renunța la durere pentru a decide să fim fericiți.

Fără a înțelege cum și de ce mintea ego ne întoarce împotriva inimii și a asumări experienței și bucuriei de a iubi – ne va fi imposibil să ne iertăm de suferințe, pentru a ne trezi din ”somnul rațiunii” născătoare de ”monștri”.

Fără a ierta și a ne ierta din convingere, și fără a iubi și a ne trezi în lumina conștiinței iubirii – ne va fi luat și dreptul de a ne înțelege lecțiile de viață, și a evolua prin ele, în plan spiritual, ca efect al învățării și asumarea experiențelor vieții, care dincolo de a căuta sensul vieții, ne învață să trăim vii.

A ne asuma iubirea și a trece cu ajutorul vibrației pe care ni-l transpune în corpul fizic și energetic, la un nivel superior de conștientizare (celei la care am generat problemele , consecințele și poverile cu care ne confruntăm) – vom reuși să demarăm propriul proces de auto-vindecare, necesar treziri conștiinței sinelui nostru divin, pentru a înțelegerea rostului experiențelor vieții și a lecțiilor lor.

Prin conștiință trează și prin alegerea manifestării noastre prin atitudine pozitive față de viață și semeni noștri – vom dobândi un nivel superior de conștientizare, celei prin care am trăit experiențele durerii – prin care vom obține, claritatea și înțelegerea în lumina adevărului inimii, dincolo de limitările minții, și de perspectiva convingerilor și ale reperelor trăirilor noastre negative anterioare.

Claritatea dobândită prin spirit în vibrația energiei credinței și a iubirii – ne va arăta calea de ieșire și de eliberare din labirintul întunecat și întortocheat al propriilor frici, îndoieli, neputințe, necredințe, ne iertări și ne iubiri – susținându-ne în a ne încrede și a vedea calea liniștii și păcii sufletești, atunci când ne lăsăm inspirați și călăuziți de Dumnezeu, prin acceptare, asumare și recunoștință spre Lumină.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Corpul omenesc – un text compus din literele date de cele patru elemente
ABUNDENTA
IMPARTASIREA BOGATIEI
Luna – astru al magiei, domnește asupra apelor
ADEVARATA IUBIRE

Tags:  , ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>