Don Miguel Ruiz – Cele Patru Legaminte

Category: E-book Comments: No comments

Don Miguel Ruiz - Cele Patru Legaminte

Daca privim felul in care interactionam unii cu altii in fiecare zi, putem constata cu usurinta de cate ori aruncam un blesteme unul asupra altuia doar prin niste simple cuvinte. De-a lungul timpului, aceasta interactiune a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie, si a fost numita barfa. Barfa este un act de magie neagra si este foarte rea deoarece este otrava pura. Cu totii am invatat cum sa barfim acceptand barfa altora. Cand eram copii, ii auzeam pe adultii din jurul nostru barfind tot timpul, exprimandu-si parerea in mod deschis despre alte persoane. Ei exprimau pareri chiar si despre persoanele pe care nu le cunosteau.
Otrava emotionala era transferata odata cu acele pareri, iar noi am invatat ca aceasta este modalitatea normala de comunicare. Barfa a devenit principala forma de comunicare in societatea umana. A devenit modalitatea de a ne simti aproape unul pe celalalt, deoarece ne face sa ne simtim mai bine vazand ca altcineva se simte la fel de rau precum ne simtim si noi. Exista un vechi proverb care spune: “Suferintei nu-i place sa fie singura”, iar oamenii care sufera in iad nu vor sa fie singuri. Frica si suferinta o parte importanta din visul planetar; ele sunt modalitatea prin care visul planetar ne mentine pe un nivel cat mai jos posibil.
Folosind analogia si asimiland mintea umana cu un computer, barfa poate fi comparata cu virusul unui computer. Virusul unui computer este o parte limbajului calculatorului, scris in acelasi limbaj cu celelalte coduri, dar cu o intentie rea, daunatoare. Acest cod este introdus in programul computerului tau cand te astepti mai putin si de cele mai multe ori cand nici nu esti constient de asta. Dupa ce acest cod a fost introdus, computerul tau nu mai lucreaza corect, sau nu mai functioneaza deloc, deoarece codurile contin in ele atat de multe mesaje conflictuale, incat acestea blocheaza efectuarea operatiilor corecte.
Barfa umana functioneaza exact in acelasi mod. De exemplu, incepi o noua materie cu un nou profesor si vrei sa urmezi acea materie pentru o perioada mai indelungata. In prima zi in care participi la acel curs, te lovesti de cineva care a urmat acel curs si care-ti spune: “Oh, acel profesor este un ignorant care nu stie despre ce vorbeste; in plus, mai este si un ticalos, asa ca fii atent!”
[…]

Don Miguel Ruiz - Cele Patru Legaminte

Descarca PDF

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>