“Înainte de a fi acele regiuni ale lumii invizibile descrise de religie, infernul şi paradisul sunt două forme de viaţă ce există deja în noi. Viaţa infernului este greoaie, întunecată, agitată: prin analogie, este cea a tubului digestiv, a stomacului, a sexului. Viaţa paradisului este subtilă, pură, luminoasă: prin analogie, este cea a plămânilor, a inimii, a creierului.
În noi, lumea de jos (infernul) şi lumea din înalt (paradisul) sunt separate de muşchiul diafragmei. Ele trebuie să lucreze însă împreună, structura corpului nostru ne-o spune. Numai că trebuie să veghem mereu ca latura superioară să o domine pe cea inferioară. Pentru că acolo, sus, conştiinţa trebuie să-şi stabilească locuinţa, iar lumea de jos să îi furnizeze atunci materialele, forţele grosiere, pe care lumea de sus le va ghida şi fecunda. De aceea, străduiţi-vă să trăiţi în paradisul vostru, şi de acolo să învăţaţi să folosiți materialele și forţele infernului vostru.”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov
Gândul zilei de 19 mai
Recomandam urmatoarele articole:
– Omraam Mikhael Aivanhov – Omul va regăsi Paradisul apropiindu-se de lumina, de caldura si de viata soarelui
– Sentimentul religios – este înscris în structura ființei umane
– Spiritualistul – definiția lucrării sale
– UNITATE SPIRITUALA
– ATRACTIA IUBIRII
[…] urmatoarele articole: – Paradisul și infernul – două regiuni din noi separate de diafragm – Omraam Mikhael Aivanhov – Omul va regăsi Paradisul apropiindu-se de lumina, de caldura […]