Schimbarea mentalitatii despre meditatie – Metode practice

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

În cazul în care te confrunţi cu includerea meditaţiei în rutină zilnică, acest ghid reprezintă ajutorul de care ai nevoie.

Schimbarea mentalităţii tale despre meditatie

1. Elimină aşteptările
Unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor sunt nerăbdători în ceea ce priveşte practicarea meditaţie este faptul că noi, oamenii suntem făcuţi să dorim gratificare instantanee. Înlocuieşte-ţi aspteptarile cu o dorinţă de a experimenta ceva nou şi vei observa că vei atinge mult mai uşor starea meditativă.

2. Fii deschis cu privire la meditaţiile non-traditionale!
Meditaţia nu trebuie practicată obligatoriu într-o poziţie de lotus sau în care sunteţi aşezat. Orice activitate care vă poate încetini mintea, care vă poate ajuta să deveniţi mai concentrat şi mai conectat cu lumea dumneavoastră interioară este o meditaţie în sine.

3. Fii bun cu tine însuţi!
Nu te mustra pentru faptul că nu stăpâneşti încă această practică. Dacă faci efortul de a medita, atunci în mod implicit, meditezi. Meditaţia este mai mult legată de “a face sau a nu face” decât de “bun sau rău”.

Propune-ţi să încetineşti activitatea minţii tale timp de zece minute în fiecare zi. Puteţi face acest lucru pentru mai mult timp, dacă doriţi, dar iniţial zece minute sunt îndeajuns.

Iată metodele care te vor ajuta să încorporezi cu uşurinţă meditaţia în viaţa ta de zi cu zi prin transformarea anumitor activităţi pe care le faci deja în practici meditative.

Meditaţia Exerciţiu

Orice activitate fizică poate deveni o meditaţie. Printre cele mai bune alegeri putem aminti: alergatul, plimbarea sau yoga. Anumite activităţi neobişnuite la care nu te-ai fi gândit că pot fi transformate în practici meditative sunt: spălatul vaselor, ştersul geamurilor, împăturitul rufelor şi tocatul zarzavaturilor.

Respiraţia reprezintă modalitatea prin care poţi transforma aceste activităţi în practici meditative, aceasta ancorându-te în momentul prezent.

Meditaţia Spa

Data viitoare când faci duş sau baie, creează-ţi propria ta experienţă spa. Elimină limitele minţii tale, închide-ţi ochii şi simte apa cum îţi acoperă corpul, simte senzaţiile, sunetele pe care picăturile de apa le produc. Dă-i voie apei să te vindece prin transformarea acestei rutine zilnice într-o practică meditativă. Concentrează-te pe meditaţie şi pe senzaţiile pe care ţi le transmite corpul tău. În cazul în care gândurile care îţi trec prin minte sunt legate de trecut sau de viitor, observă-le şi reîntoarce-te la ceea ce simţeai mai devreme. Ce vezi, ce simţi, ce miroşi, ce auzi?

Meditaţia Muzicală

Ascultatul muzicii ne aduce în mod natural în prezent. Deasemenea, există melodii care ne fac să visăm cu ochii deschişi sau care ne reamintesc de momentele plăcute pe care le-am trăit în trecut. Când asculţi muzică, adăugă elemente meditative, precum observarea respiraţiei sau respiraţia diafragmatică completă.

Meditaţia Hobby

Similară cu celelalte practici pe care le-am prezentat mai sus, cufundaţi-vă în orice proiect pe care-l desfăşuraţi cu plăcere, cum ar fi tricotatul, desenul, realizarea obiectelor de artizanat sau cititul. În timp ce vă bucuraţi de activitatea pe care o desfăşuraţi, adăugaţi elemente de meditaţie, de conştientizare a senzaţiilor, pentru că, în cele din urmă, să aveţi o manifestare fizică a meditaţiei pe care o practicaţi cu atâta uşurinţă.

Meditaţia Masaj

Programează-ţi o vizită la un salon de masaj. În timp ce vă bucuraţi de senzaţia fizică, deveniţi conştienţi de respiraţia dumneavoastră. Deasemenea, puteţi să vă concentraţi pe cuvinte precum “dragoste”, “calm”, “relaxant”, sau poate, un sunet care nu are niciun sens.

Sursă: altering-perspectives.com

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>