“Nu-ti poti rezolva problemele folosind aceeasi mentalitate cu care le-ai creat.” A.Einstein
Unul din motivele pentru care multi oameni esueaza este ca ei nu sunt constienti de propriile lor limitari, sau nu stiu cum sa le foloseasca in avantajul lor. Cu totii avem limitari, asa ca nu ne ajuta cu nimic daca ne plangem de ele. Cel mai bun lucru este sa le descoperi si sa le folosesti pentru a merge mai departe in viata. Altfel risti sa devii dezorganizat, implicat in prea multe activitati si, eventual, dezamagit. Bineinteles, cand vorbesc despre limitari, ma refer atat la cele psihice cat si la cele fizice.
Indiferent de varsta pe care o ai, detii o cantitate importanta de energie si nenumarate abilitati, atat intelectuale cat si fizice, care te fac unic, si iti formeaza caracterul. Nu exista pe lumea asta doi oameni care sa aiba exact acelasi temperament sau profil psihologic.
Aceste caracteristici te fac sa fii o persoana exceptionala, dar depinde de tine cat de bine stii sa-ti folosesti abilitatile, si esecurile, astfel incat sa-ti atingi scopurile propuse. Pentru a determina care sunt acestea, e necesar sa ai incredere in tine, si in controlul sentimentului de mandrie.
Mandria te face sa-ti supraestimezi abilitatile, iar lipsa de incredere in sine te face sa-ti subestimezi potentialul. In primul caz, crezi ca esti capabil de mult mai mult decat poti realiza cu adevarat, iar in al doilea, nu crezi ca poti indeplini, sau nu stii, ce poti face cu adevarat.
Indiferent de categoria in care te incadrezi, daca lasi una din aceste tendinte sa-ti domine personalitatea, acest fapt te aduce in imposibilitatea de a-ti forma o imagine clara despre sine si te impiedica sa stii care sunt capacitatile tale.
Citeste articolul integral aici
Recomandam urmatoarele articole:
– Atasamentele, iluzia stabilitatii si fericirii!
– STUDIU: Ciupercile “Magice” ajuta la imbunatatirea bunei dispozitii si ajuta la dezvoltarea compasiunii pe termen lung
– [E-Book] Brandon Bays – Libertatea este eliberarea potentialului tau nelimitat
– Omraam Mikhael Aivanhov – Iubirea si sexualitatea
– Camera roșie – Conștientul Colectiv