Cauzele profunde ale bolilor
„Orice actiune a gandirii, a imaginatiei, a vorbirii sau a corpului poarta in sine fructe bune sau rele. Omul este, intr-o masura nebanuita, creatia gandirii sale; la ce gandeste in aceasta viata, mai tarziu, el va deveni.“ Sri Ramakrishna
Ati auzit de multe ori cunoscuti care atunci cand erau intrebati de afectiunea de care sufereau spuneau ca neplacerile au inceput si s-au amplificat pe un fond nervos dezechilibrat. Stresul, agitatia, nelinistea reprezinta de multe ori cauzele incipiente ale multor afectiuni. Dar daca analizam cauzele stresului si ale anxietatii, vom descoperi ca ele sunt mentinute de o gandire profund nefasta caracterizata de agitatie haotica, dominata de ganduri negative, frica, dorinte nesatisfacute, frustari, nefericire, etc. Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva idei cu caracter general menite sa conduca la o intelegere mai profunda a cauzelor anumitor boli, precum si asupra relatiilor si legaturilor mai subtile care exista intre minte si corp.
1. Destinul nostru de fericire si sanatate sau de boala si suferinta este consecinta caracterului nostru; caracterul nostru este rezultatul obiceiurilor, obisnuintelor, reflexelor si tendintelor noastre. Acestea la randul lor sunt create prin repetarea si mentinerea in mintea noastra a acelorasi tipuri de ganduri si idei.
2. Majoritatea gandurilor oamenilor obisnuiti apar datorita preluarii lor la nivel subconstient din subconstietul colectiv. Altele (mai rare) sunt produse in mod constient.
3. Multe din gandurile pe care le avem se datoreaza sugestiilor. Aceste sugestii sunt produse de oameni, de circumstante, de mediu si ne influenteaza mai mult sau mai putin in functie de gradul mai mare sau mai mic de receptivitate subtil energetica specifica fiintei noastre, corespunzator nivelului nostru de constiinta.
4. Dintre toate sugestiile, cea care opereaza direct in planul mental prin intermediul gandurilor este cea mai importanta. In cazul sugestiilor rele, negative pe care le mentinem inconstient sau spre care ne deschidem mintea, acestea la randul lor au efecte distructive, perturbatoare, astenice si orienteaza prin rezonanta negativa fiinta in cauza, in mod gradat, mai repede sau mai incet, in functie de intensitatea si de predominanta lor, in sensul in care au fost emise. Aceia care datorita receptivitatii accentuate la acest gen de sugestii rele se lasa influentati si se complac in aceasta stare, vor suferi consecintele generatoare de suferinta, mizerie si nefericire a acestor procese de rezonanta nefasta cu energiile subtile ale raului, ale bolii, ale fricii, ale nefericirii, ale urii si ale suferintei ce provin din sferele infernale din Macrocosmos.
5. In ceea ce priveste sugestiile mentale rele sau negative, noi trebuie sa fim permanent extrem de atenti pentru a elimina orice sugestie negativa care poate declansa efecte de rezonanta instantanee cu energii subtile malefice din Macrocosmos, ce ii pot afecta atat pe ceilalti, cat si pe noi insine mai devreme sau mai tarziu, in functie de puterea mai mare sau mai mica a gandurilor negative.
6. Sugestiile, parerile, convingerile sau remarcile altora n-au nici un fel de putere asupra noastra, in sensul de a ne putea influenta, atata timp cat nu suntem la unison, pentru a rezona cu energiile pe care le evoca sau le manifesta. Gandul nostru poate accepta, simpatizand, sau respinge prompt aceste sugestii. Putem oricand alege sa nu luam in consideratie ceea ce nu vrem, refuzand sa credem ceea ce consideram fals si rau, continuand sa afirmam mai departe binele si armonia.
7. Corpul fizic este impreuna cu psihicul slujitorul mintii. El se supune, ca si psihicul, comenzilor si proceselor mentale, indiferent daca ele sunt alese intentionat sau sunt exprimate automat. La comanda gandurilor rele puternice, predominante, corpul se scufunda rapid in boala, nefericire, tristete, egoism si descompunere. La comanda gandurilor bune, intense, divine, iubitoare, vesele si frumoase, intretinute in mod perseverent el devine plin de tinerete, fericire si frumusete.
8. Boala si sanatatea, la fel ca si circumstantele care genereaza ecouri profunde, bune sau rele in universul nostru launtric sunt de asemenea adanc inradacinate in modul nostru caracteristic (optimist sau pesimist) de a gandi. Gandurile predominant ipohondrice, bolnavicioase se vor exprima mai devreme sau mai tarziu intr-un corp bolnavicios. Se cunosc cazuri in care ganduri de teama au ucis un om la fel de repede ca un glonte si in multe situatii similare ele continua sa ucida datorita rezonantei cu energiile subtile ale mortii mii de oameni, la fel de sigur, desi mai putin rapid. Oamenii care traiesc cuprinsi de teama de boala se imbolnavesc cel mai usor. Adevarul exprimat de binecunoscutul proverb romanesc: „De ceea ce iti este cel mai mult frica, tocmai de aceea nu scapi“ este confirmat inca o data.
9. Daca vrei sa-ti reinnoiesti permanent corpul fizic infrumuseteaza-ti profund si autentic mintea. Gandurile de rautate, gelozie, ura, suspiciune rautacioasa, descurajare jefuiesc corpul de sanatatea si gratia lui facandu-l sa rezoneze cu energii subtile rele, stresante, chinuitoare, astenice, dezechilibrante.
10. O fata hidoasa, urata, acra nu apare niciodata din intamplare. Ea este rezultatul gandurilor rele, urate. Ridurile care brazdeaza fata si o desfigureaza sunt cel mai adesea urmele nesabuintei, patimei, mandriei. Uneori intalnim o femeie in varsta de nouazeci de ani care poate avea fata luminoasa a unei fete tinere, in timp ce o alta, care nu a ajuns inca la varsta medie are fata surprinzator de imbatranita si consumata inainte de vreme. Una este rezultatul unei dispozitii psihice placute si luminoase, iubitoare, elevate, fericite, evoluate. Cealalta este rezultatul patimii, rautatii, egoismului, urii, abrutizarii, inchistarii, pervertirii si nemultumirii.
11. Asa cum nu poti sa ai o locuinta placuta, luminoasa daca nu lasi aerul si soarele sa intre liber in camere, la fel, un corp fizic, vital si puternic si o fata luminoasa, fericita si senina nu pot sa fie decat rezultatul punerii in rezonanta cu energiile subtile din Macrocosmos ale gandurilor de bucurie, voie buna, extaz si seninatate. Nelinistea, frica, indoielile, pesimismul, suspiciunile aberante demoralizeaza rapid intregul corp fizic si il fac vulnerabil la patrunderea bolii. In acelasi timp gandurile impure, rele, distructive, chiar daca nu sunt materializate, vor distruge mai repede sistemul nervos. Gandurile puternice, pure, divine, sublime, elevate, inaltatoare, datatoare de dragoste, bucurie si fericire fortifica trupul, umplandu-l de vigoare, farmec, tinerete, magnetism euforizant, armonie, frumusete si gratie.
12. Corpul fizic este un instrument complex, delicat si plastic care raspunde fidel la gandurile cu care este impregnat, iar obiceiurile inradacinate de gandire vor produce in mod corespunzator si proportional cu intensitatea acestora propriul lor efect, bun sau rau, asupra corpului fizic. Oamenii vor continua sa aiba sange impur si otravit atat timp cat intretin si propaga ganduri intinate, rele, infernale. Dintr-o inima curata, plina de dragoste, duiosie, abnegatie, compasiune, fericire, bunatate rezulta totdeauna o viata curata, fericita, pura, integrata in armonia divina si un corp fizic curat, sanatos si frumos. Dintr-o inima intinata rezulta o viata intinata si un corp fizic nesanatos. Gandirea este izvorul actiunii, al vietii si al manifestarii. Sa ne purificam izvorul si dupa aceea totul va deveni pur, minunat si fericit.
13. Schimbarea regimului alimentar nu il va ajuta foarte mult pe omul care nu-si schimba gandurile. Cand un om isi purifica gandurile el ajunge sa isi purifice intreaga sa existenta, corpul sau fizic ajungand expresia fidela a acestei armonii interioare.
14. Actionand inteligent la nivelul sferei gandurilor intretinute in planul mental noi putem, gratie rezonantei benefice cu energiile subtile cosmice, sa devenim stapanul destinului nostru, sau altfel spus, al karmei noastre. Transformandu-ne gradat fiinta launtrica prin gandurile si actiunile noastre inspirate, cunoscand corect care este de fapt situatia noastra, omul este liber sa aleaga un alt mod de actiune pentru a-si modifica destinul. Dupa un anumit interval de timp el va deveni constient ca rapiditatea cu care destinul sau este modificat in bine este direct proportionala cu intensitatea angrenarii intr-o actiune adecvata. De exemplu: un pungas nu este un pungas in eternitate, in toate imprejurarile. Punandu-l in compania unei fiinte evoluate spiritual, prin forta influentei complexe pe care o va primi, el se va schimba in bine, va incepe sa gandeasca si sa actioneze diferit decat pana atunci, astfel destinul sau schimbandu-se. In traditia orientala se stie ca asa s-a petrecut cu Dacot Randacar care ulterior a devenit inteleptul Valmiki. Actionand astfel, el si-a transformat radical destinul ajungand dintr-un pungas inveterat, un faimos intelept.
15. Supravegheati intotdeauna atent ceea ce ganditi, ceea ce simtiti si ceea ce faceti. In virtutea legii actiunii si reactiunii (karma), mai curand sau mai tarziu, veti raspunde pentru tot ceea ce faceti atat cu voi insiva, cat si pentru modul in care va comportati cu tot ceea ce va inconjoara. Acela care comite un rau sau o nedreptate isi dauneaza tot atat de mult lui insusi, caci devine rau.
16. Cautati cat mai des sa ganditi de la inaltimea punctului de vedere al adevarurilor eterne, universal valabile, in lumina legilor fundamentale ale vietii, si nu situandu-va la nivelul gregar, imbacsit de prejudecati, superstitii, frica si ignoranta. Nu permiteti nimanui sa gandeasca pentru voi supunandu-va unor ganduri aberante ori neintelese inca, ce va sunt furnizate de altcineva. Indolenta este o infirmitate, lenea o murdarie. Printr-un efort viguros smulgeti-va aceasta sageata otravita care este indolenta. Totodata cautati sa alegeti cu grija propriile voastre ganduri sau idei; atunci cand veti lua o hotarare chibzuiti bine si nu va grabiti pentru a nu regreta dupa aceea.
17. Adoptati cu anticipatie chiar atitudinea invingatorului. Nu va temeti de a merge cat mai inainte; trebuie sa stim sa indraznim. Pe cei indrazneti, plini de intentii bune, sansa ii ajuta intotdeauna. In orice situatie ne-am afla, atunci cand avem incredere in fortele launtrice este necesar sa ne bransam cat mai repede mintea asupra curentului infinit de forta care emana de la sursa divina. Aceasta este credinta necesara care face posibil orice miracol. Sa nu uitam cuvintele lui Iisus :
„Cel care va avea credinta cat un bob de mustar, va muta si muntii din loc.“
18. A crede cu fermitate in puterile noastre launtrice, in rezonanta care survine atunci cu energiile corespondente binefacatoare din Univers, ne ajuta imens sa faurim cu anticipatie succesul.
19. Nu intrebuinta niciodata formulari interioare de forma: „nu am mijloace“ sau „imi este imposibil“ sau „niciodata n-am sa pot“ in care sa crezi, complacandu-te sa-ti accentuezi aparenta fatalitate prin aceste afirmatii paralizante. Subconstientul te va asculta si va crea prompt premisele pe care doar tu le-ai gandit aducandu-le din domeniul posibilitatii la o realizare efectiva. Astfel, la propria ta comanda, chiar subconstientul va face ca intr-adevar sa-ti lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau obtine ceea ce urmaresti. Cauta sa te convingi ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului tau de a comanda subconstientului. Realizeaza insa ca, desi totul iti este posibil, nu orice iti este permis (in sensul ca nu trebuie sa incalci niciodata legile morale ale firii).
20. Un aport extraordinar de mare, in cazul vindecarii majoritatii bolilor si in redobandirea starii de sanatate, o are credinta ferma in finalizarea cu succes a procesului curativ. O imagine mentala adecvata, reluata mereu si mereu cu incredere si entuziasm, accelereaza minunea grabnicei insanatosiri. Amplificarea puterii curative sau regenerative este strans legata de ceea ce stim despre aceasta, cat si de modul in care actionam. In caz de boala, cauta sa realizezi starea de rezonanta cu energiile binefacatoare ale Naturii si actioneaza in deplina armonie cu ele; astfel, Natura te va integra matern ca pe una dintre creaturile sale si ti se va supune, sprijinindu-te din plin.
Citate
„Istoria lumii este aceea a catorva oameni extraordinari care au avut credinta deplina in ei. Asemenea credinta face sa apara Divinul care este totdeauna in spatele nostru. O fiinta umana care are o credinta mare poate orice, acesteia totul ii este cu putinta. O asemenea fiinta va esua numai cand nu-si va mai da in mod suficient osteneala sa manifeste puterea subtila infinita a Universului. Cel ce va intelege aceasta va realiza cat de important este sa credem, inainte de toate, in fortele noastre proprii“. Swami Vivekananda
„Fara indoiala, ne este usor si ne costa putin sa comitem raul; panta de cadere ne este fara nici o dificultate accesibila, aflandu-se oricand la indemana. In fata perfectiunii admirabile, a virtutii si a realizarilor extraordinar de inalte, zeii au asezat, dimpotriva, efortul si sudoarea; calea care duce aici este abrupta, iar accesul la ea este anevoios ori respingator pentru unii, plictisitor pentru ceilalti. Insa, pe masura ce ne elevam spiritual, calea se netezeste si se indreapta sub pasii nostri, conducandu-ne spre nemurire.“ Buddha
„Omule nebunule, tu faci minuni fara sa stii si nu cunosti aproape deloc puterea formidabila a gandirii tale. Sa stii ca tot ce inchipuiesti este realizabil si se face direct proportional cu increderea ta… …de ce te feresti oare sa stai de vorba cu tine insuti si sa te inchipuiesti, descoperindu-te un perfect zeu?“ Tudor Arghezi
„Omul seamana un gand si culege o actiune. El seamana o actiune si culege un obicei. El seamana un obicei si culege un caracter. El seamana un caracter si culege un destin.“ Swami Shivananda
„Nu exista intamplare sau noroc. Exista numai o inlantuire de cauze si efecte, cuvantul intamplare nu exprima decat ignoranta noastra asupra anumitor cauze. Totul in natura se supune legii; orice aspect rezulta la fel de necesar intocmai precum revenirea ciclica a anotimpurilor. Curba descrisa de atomul usor, pe care vanturile par sa-l poarte la intamplare, este reglata exact, intr-un mod tot atat de precis ca si orbitele planetare.“ Laplace
„Nu asteptati niciodata ca altcineva sa vina si sa va implore sa iesiti din mediocritatea penibila in care va mentineti; faceti voi insiva cu curaj un pas inainte si lasati sa transpara o unica reflexie din aurul pe care il ascundeti in voi. Procedand astfel, comoara ascunsa va da in sfarsit roade.“
„Nu va ascundeti niciodata darurile innascute, calitatile si inzestrarile specifice in ascunzisul pivnitei propriei fiinte. Procedati totdeauna asa cum face un negustor bun, expuneti-le cat mai bine la vedere in vitrina.“
„Puneti-va in valoare cu mult tact, aratati-va dar comportati-va in mod firesc chiar si atunci cand dati dovada de spontaneitate.“ Elmer Wheeler – „Cum sa reusim cat mai bine in viata“
„Optimismul, buna dispozitie debordanta, bucuria de a trai trebuie sa constituie starea noastra permanenta. Procedand astfel vom fi mereu in contact cu energiile minunate, benefice ale Universului. Este indispensabil necesar in epoca in care traim, sa atragem in noi insine, cat mai multe dintre energiile subtile ale optimismului si curajului pentru a deveni chiar si pentru ceilalti focare exemplare“. Dr. Victor Pauchet – „Fiti Optimisti“
„Daca intr-o situatie noi nu avem deloc incredere in ceea ce urmeaza sa facem, aproape ca nici nu mai este util sa incercam; indiferent care ar fi dorinta pe care o vom formula, aceasta va fi sterilizata de lipsa credintei.“ Henri Durville
sursa: kamala.ro
Incantata de acest portal, felicitari. Prin existenta lui ajutati la TREZIREA neamului romanesc; indiferent de procentul schimbarii/trezirii fiecarui cititor, aduceti o contributie suplimentara la aceasta actiune. Keep going!
Multumim din suflet, Ely!
minte sanatoasa intr-un corp sanatos
Este o legatura foarte mare intre psihic,gandire si fortele care ne guverneaza viata si sistemul biologic al trupului!!!