Iti traiesti viata in acord cu valorile tale?

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Valorile pe care le ai reprezinta fundatia vietii tale. Ele dicteaza alegerile pe care le faci si determina directia in care se indreapta viata ta. Valorile iti vor influenta deciziile legate de relatiile tale, cariera si celelalte activitati in care te implici. In ciuda importantei lor, putini oameni isi aleg valorile. In loc de asta, ei adopta valorile parintilor si valorile dominante ale societatii. Dupa toate probabilitatile, valorile pe care le internalizezi, ca si copil, raman in tine pana la maturitate. Din pacate, aceste valori pot crea o viata care te duce pe un drum ce nu reprezinta directia in care vrei sa te indrepti, in acest moment al existentei tale.

Care sunt valorile cu care ai fost crescut? Cu ce valori esti in acord in prezent? Sunt aceleasi sau diferite? Valorile tale iti aduc fericire? Acestea sunt intrebari esentiale pe care ar fi bine sa ti le pui daca iti doresti sa gasesti sensul, fericirea, succesul si comunicarea in viata ta. Cu toate acestea, gasirea raspunsurior la aceste intrebari este o provocare, si apoi schimbarea lor, intr-un mod care te va implini, este o provocare si mai mare.

Pentru a intelege cu adevarat valorile pe care le posezi si dupa care traiesti, trebuie sa le desfaci in bucati pana cand esti capabil sa vezi clar ce pretuiesti si de ce pastrezi acele valori. A privi deschis, si cu sinceritate, la modul in care ai fost crescut, reprezinta primul pas in identificarea acelor valori pe care le ai intiparite la maturitate. Ce pretuiau parintii tai si ce valori ti-au imprimat – succes, bogatie, educatie, religie, statut, independenta, infatisare? Gandeste-te la copilaria ta si pune-ti cateva intrebari. Ce valori au fost evidentiate in felul in care parintii tai si-au trait viata? Ce valori au fost accentuate in familia ta? Ce valori au fost reflectate in modul in care ai fost recompensat sau pedepsit? De exemplu, ai fost recompensat pentru ca ai fost printre primii din clasa in liceu sau pentru premii in activitati sportive, ori ai fost recompensat pentru efortul depus sau ajutorul dat celorlalti?

Citeste articolul integral aici

Recomandam urmatoarele articole:
Ispitele evolutiei spirituale: devalorizarea
Orgoliul fin si foarte fin
Credinta
DESPRE ”ILUZIONISTUL VIEȚII”
Valoarea ființelor și a lucrurilor – criterii pentru a le judeca

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>