Când ești trist și nemulțumit, și ești tentat să judeci sau să arunci vini – alege iubirea, pentru a nu te lăsa păcălit sau copleșit de mintea ta! Atunci când critici și judeci experiențele și rezultatele cuiva, fără să fi umblat în ”pantofii lui”, de fapt te judeci pe tine. Raportându-i pe ceilalți la noi, la lumea noastră sufletească, la intențiile și așteptările pe care le avem, îi raportăm și la propriile, defecte, carențe, vicii, vicii, răutăți, negativități și insuficiențe.
Faptul că putem vedea defectele și carențele celorlalți, este pentru că mintea ta și a mea, ”pot vedea” și recunoaște, doar lucrurile, caracterele, valorile și defectele pe care le-am mai experimentat și trăit, și de aceea le recunoaștem și la ceilalți, atunci când le căutăm pentru a le scoate în evidență și a ne da prilejul de a-i judeca.
Motivul pentru care mințile noastre ne abat de la a ne recunoaște și accepta greșelile, defectele și carențele, este amintirea sentimentului de vinovăție, (cuibărite în copilărie în sufletele noastre) și frica de consecințele pedepsei asociate lor. Atunci când îi judecându-i pe ceilalți pentru carențele și eșecurile noastre, mintea subconștientă, ne induce credința că, învinuindu-i pe ei, scăpăm noi de responsabilitatea asumării și de durerea pedepsei.
Cât timp vom permite fricii subconștiente să ne domine mintea conștientă, generând gânduri negative ce ne copleșesc sufletul și viața, prin consecințele pe care prin ele le materializăm, nivelul nostru de conștientizare, este încă insuficient de treaz pentru a ne permite detașarea de întunericul din noi, pe care în mod inconștient, încă le hrănim, prin convingerile, prejudecățile și atitudinile noastre ostile față de noi și față de viață.
Până ce nu ne vom conștientiza și asuma așa cum suntem, cu bune și rele, și până ce nu vom renunța la negativități, ostilitate și judecăți – nu vom putea înțelege, că, – pentru a ne vindeca de rănile, suferințele și poverile pe care prin ele ni le provocăm – este nevoie să ne tratăm greșelile, experiențele și consecințele, cu iubire, generozitate și blândețe.
Până nu vom adopta atitudinea iubirii față de tot ceea ce se întâmplă în viața noastră, în sufletul nostru și în sufletele și viața celorlalți – nu vom putea înțelege că orice nemulțumire și gând ostil, emis prin judecata noastră la adresa cuiva, este un atac energetic și o traumă pe care i-o provocăm, în mod inconștient.
Doar renunțând la aceste atacuri energetice, vom înceta să ne mai rănim și să atragem pedepse și plăți karmice prin suferințele consecințelor potrivnice pe care le atragem și le materializăm în propria viață, prin: nemulțumiri, negativitate, ostilitate, învinuiri,, critici, judecăți, victimizare și împovărarea celorlalți.
Pentru a te elibera de ostilitatea și împotrivirea din inima ta, înțelege că frica e constructivă, doar dacă nu te constrânge la atitudine negativă. Pentru a evita rănile și suferințele vieții, alege de fiecare dată să iubești ceea ce se întâmplă. Dacă vei continua să te împotrivești și să te opui schimbării perspectivei și atitudinii tale față de tine și de viața ta, mintea te va opune și celorlați. Ieși din labirintul întunecat al minții și schimbă frica cu credință și iubire.
Lumina iubirii, va disipa de fiecare data întunericul din sufletul tău, și îți va arăta cale către adevărul și abundența ce se naște din scânteia divină din inima ta! Pentru a înțelege asta și a readuce abundența în viața ta, începe să-ți deschizi sufletul și să-ți dăruiești iubirea, prețuindu-te ca pe un miracol al Universului.
Renunță să-ți mai risipești energia hrănind întunericul, și întoarce-ți fața spre lumina din inima ta! Încetează să mai fii sursa tuturor rănilor și a nemulțumirilor tale. Încetează să te mai victimizezi și să-ți răspândești povara și întunericul în lume și în viața semenilor tăi. Reînvață să sădești în viața ta iubirea, și dăruiește din roadele tale și celorlalți pentru a învăța și ei să recunoască lumina iubirii, să o sădească în viața lor și apoi s-o răspândească învestind-o în claritatea și Lumina lumii.
Atunci când ești tentat să-ți judeci experiența sau vrei să corectezi ori să schimbi experiența cuiva, gândește-te doar, că – experiența ta și a fiecăruia dintre noi, este perfectă așa cum este ea, în raport cu nivelul tău de înțelegere și conștientizare.
Acceptă-ți experiențele și prețuiește-le cu ”bune” și ”rele”, căci, prin firea lucrurilor și a perfecțiunii fiecărui detaliu, a fiecărei experiențe și a fiecărei trăiri care te definesc prin ceea ce ești, faci și ai – îți vei înțelege rolurile pe care le joci, iar prin ele, rostul pentru care ai fost creat.
Pentru desăvârșirea ta, ai fost înzestrat cu suflet și iubire – pentru a-ți afla vocația, a învăța, a-ți înțelege harul și, astfel, să-ți poți împlinii menirea – păstrându-ți și sufletul curat, pentru a determina echilibrul lumii prin viața pe care o trăiești și prin firescul fiecărui lucru ce-ți stă la îndemână, cu un scop bine definit.
Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara
Recomandam urmatoarele articole:
– DESPRE CALEA TREZIRII CONȘTIINȚEI SPIRITUALE (Partea I-a)
– DESPRE CALEA TREZIRII CONȘTIINȚEI SPIRITUALE (Partea a II-a)
– Trezirea corpului subtil. Exercitii tibetane de respiratie si miscare
– Spiritualitate practica. Reflectii asupra bazelor spirituale ale comunicarii nonviolente
– Luciditatea – necesară pentru a nu fi dezamăgiți de ființe
Totuși, a cunoaște un lucru sau o realitate nu înseamnă a fi acel lucru sau acea relitate. Dacă cunosc și recunosc un ananas nu înseamnă că sunt un ananas. Nu cred că oglindirea ține de suprafața lucrurilor. Cred că oglindirea e de înțeles în sens mai larg și mai profund.
[…] DESPRE JUDECĂȚI ȘI VINDECARE – Valoarea ființelor și a lucrurilor – criterii pentru a le judeca – DESPRE […]