CE VEDE DUMNEZEU

Category: Dezvoltare spirituala Comments: One comment

ce vede Dumnezeu

Bună dimineața
și un sit de săptămână minunat, plină de grația și energiei iubirii care să vă aducă căldură în inimi și lumina clarității, prin spirit!

Vă doresc puterea eliberării sinelui vostru autentic – de frici, nemulțumiri, atașamente, măști și constrângeri auto-induse – pentru a dobândi prin înțelegere, iubire necondiționată și credința în bine – claritatea, curajul și grația divină de a fi și a vă asuma , așa cum sunteți.

Ceea ce se întâmplă în viața noastră nu e nici rău și nici bine, nu e nici pozitiv și nici negativ. Este esența vie a energiei divine, imaginație a minții și materie – ce prin viață prin ceea ce credem, alegem să vedem și putem să ne imaginăm și să plămădim prin crezurile, imaginația și cunoașterea noastră.

Cei ce decidem dacă lucrurile, situațiile, experiențele, trăirile, consecințele, rezultatele, persoanele cu care intrăm în contact, etc.,sunt: – ”bune” sau ”rele”, – ”pozitive” sau ”negative”, – favorabilă sau ostilă, – spirituale sau profane, etc – suntem NOI.

Zi de zi dăm verdicte și judecăm situații și oameni, în baza unor credințe colective sau individuale, dogme, convingeri, prejudecăți, stereotipuri, trăiri și ”dreptăți” ale minții – ignorând adesea ”adevărul inimii”, aflat dincolo de palpabil, demonstrabil sau de ceea ce mintea noastră poate accepta cuprinde fără dovezi, pri cunoașterea sa limitată.

Când suntem în adevărul inimii și trăim în împăcare sufletească, detașați de nemulțumiri, judecăți și negativitate – tot ceea ce se întâmplă în viața noastră și în cadrul experiențelor pe care le trăim – poate fi înzestrat cu calități spirituale, prin faptul că aducem energia luminii noastre sufletești asupra lor, prin iubire, iertare și acceptare.

Chiar și efectele celor mai profunde dureri sufletești, boli fatale, provocate de pierderi de vieți, pierderi materiale, situații profesionale sau financiare fără de ieșire, trădări și rupturi de relații, etc – pot fi schimbate prin puterea gândurilor noastre pline de iubire, iertare și acceptare.

Tot ceea ce trăim, experimentăm, credem, vedem, avem, facem și trăim, are un sens și un rost. Ne confirmă sau ne infirmă calea și ne arată (la nivelul emoțiilor și gândurilor pe care ni le induc), cât de aproape sau departe suntem de adevăr, lumină, și de pacea noastră sufletească.

Adesea credem că înțelegem sensul întâmplărilor din viața noastră, însă ne bazăm pe ”logica”, ”rațiunea”, ”dreptatea”, credințele și convingerile și deciziile subconștiente ale minții.

Toate credințele și convingerile noastre, și gândurile induse de ele – sunt ”creații” și ”realități” plămădite de programele mentale cu care am fost programați. Ele ne induc vanitățile și modul în care să gândim: – cum să simțim, – cum să ne manifestăm, – cum să ne comportăm, – ce alegeri să facem, – în ce să credem, – ce să respingem, – ce nevoi să avem, – cum să reacționăm la stimulii externi, etc,

Programele mentale, NU ne învață:
– cum să gândim liber, – cum să iubim necondiționați,
– de ce să iertăm, de ce să-l acceptăm pe Dumnezeu în viața noastră (prin prezența benefică a vibrației energiei luminii sale călăuzitoare),
– cum să ne vindecăm trupul, mintea, inima, sufletul, viața și conștiința (stopând risipa de energie indusă prin negativitate),
– cum să ne trezim conștiința (pentru a nu mai ”naște monștri” în propria realitate) și,
– nici ce să facem pentru a dobândi claritatea (pentru a nu mai putem fi manipulați de iluziile și fricile minții).

Doar prin spirit și conștiință trează, putem înțelege:
– cum să ne schimbăm, convingerile, experiențele, gândurile și emoțiile (pentru a credem în noi și a ne descoperii și manifesta valorile, darurile și în harul nostru divin),
– cum să ne creștem vibrația și să dobândim abundență energetică (pentru a nu mai experimenta suferințele, nemulțumirile, lipsurile și negativitatea induse prin deficitul nostru energetic),
– cum să evităm agresiunea și suferințele provocate semenilor noștri (prin gânduri ostile, vorbe și faptele ce dau cel mul satisfacție doar ego-ului nostru vanitos).

Când vom înțelege că:
– tot ceea ce simțim, gândim, percepem, vedem, simțim și credem sunt plămădeli ale minții ce izvorăsc din proiecțiile și programele noastre mentale, și
– vom înțelege că ceea ce mental sau prin convingeri credem, sunt doar linii de cod, lipsite de rațiune, cuget, simțire sau conștiință (căci ele sunt atributul exclusiv al celor ce crează și scriu programe, și nu a celor ce le răspândesc la nivel informativ)
– vom ști când suntem robi ”pragmatismului” mental și când suntem în Adevărul inimii.

Când vom ști cum și de ce să raționăm prin adevărul inimii (rămânând în permanență conectați în prezent, și conștienți de efectul, gândurilor, emoțiilor, alegerilor, atitudinilor și faptelor noastre, în raport cu binele celorlalți și ceea ce năzuim) – vom deveni capabili prin control mental, să ne coordonăm gândurile și energia emoțiilor asociate lor (evitând să ne hrănim nemulțumirile și frustrările), în așa fel încât, toate alegerile și acțiunile noastre să conveargă către rezultatul dorit.

Claritatea și perspectiva realității destinului nostru și a vieții, stă în capacitatea noastră conștientă prin Spirit, de a putea discerne între: – iluziile și fricilor subconștiente ale minții (pe care ea le crează pentru a ne înfrâna acțiunile a căror rezultat nu le poate prevedea din prisma ”cunoașterii” sale, a ne securiza resursele, a stopa risipa de energie și a ne proteja pe noi de noi, fără însă a înțelege că tocmai prin negativitate, împotrivire la cursul vieții și prin frici le risipește) și,
– adevărul inimii (care știe când ne e bine, când suntem în iubire, împăcare și pace sufletească),
– înseamnă a trăi în prezent și a fi în armonie cu tot ceea ce gândim, spunem, credem, facem, prețuim, iubim și alegem să trăim.

Cât timp însă ne vom lăsa conduși de ego, lăcomii, negativitate, insuficiențe, gelozii, invidii și frici, izvorâte din gânduri, emoții, reacții, comportament și alegeri instinctuale (induse exclusiv de interesele egotice și nevoile programate ale minții) – starea noastră de spirit și reactivitatea emoțională se vor răsfrânge în mod defavorabil în viața noastră, în funcție de modul în care ne sunt sau nu, împlinite interesele, scopurile și nevoile.

Lipsa de abilități, lipsa de resurse energetice, lipsa de experiențe favorabile și incapacitatea noastră de a crede, a materializa și a iubii o realitate a vieții, una ce ne este favorabilă, face ca experiențele noastre să se petreacă pe parte întunecată a ”monedei” destinului nostru.

Va trebui să înțelegem că pentru a ne manifesta și valorifica potențialul prin prin exprimarea valorile și pozitivității noastră – nu trebuie să dăm vina pe lipsa experiențelor favorabile din trecute, – nici pe conjuncturi, persoane sau factori externi, și – nu trebuie nici să așteptăm în timp ce ne plângem de milă sau ”ne lingem rănile”, ca lucrurile să se întâmple de la sine.

Nimic în viața noastră nu se întâmplă fără acceptul, aportul sau ”complicitatea” noastră. Noi suntem cei ce decidem care parte a paharului dorim să o vedem, pe cea plină sau pe ceea goală.

Noi decidem ce sentimente hrănim și ce gânduri exprimăm: – pe cele dominate de lipsuri, probleme, poveri, răni sufletești, neîmpăcări, nemulțumiri, neîmpliniri, îndoieli, învinuiri, mânii, frustrări și negativitate, etc, sau – pe cele pline de creativitate, entuziasm pentru viață, abundență, iubire, credință, încredere de sine, iertare, toleranță, responsabilitate, acceptare, împăcare și asumare.

Pentru a ne trăi viața în mod autentic, a vedea lucrurile în claritatea și profunzimea lor și a înțelege sensul fiecărei clipe din viața noastră, a fiecărei experiențe și trăiri – este esențial să renunțăm la a mai da lucrurilor, evenimentelor, oamenilor, faptelor lor și experiențelor pe care ei le aleg, conotația și propriul sens.

A ne baza înțelesurile doar pe cunoașterea minții și pe experiențele noastre limitative (care adesea izvorăsc din decepții, suferințe, eșecuri, regrete și dureri) – înseamnă doar a contamina valoarea și frumosul din noi, cu non-valoare, cu durerea, cu negativitate și respingere, și convingerile întunecate din sufletul nostru.

Când dăm lucrurilor, oamenilor și situațiilor pe care le experimentăm, ”sensul dreptății minții” și al fricilor sale, e posibil să le vedem mereu ca pe niște pedepse, pentru noi sau pentru altcineva.

Când le dăm sensul adevărului inimii – ne vom manifesta disponibilitatea de a privi fiecare întâmplare, fiecare experiență , fiecare idee, fiecare informație și fiecare mesaj ce vine spre noi (prin oameni și consecințele vieții), ca pe niște DARURI divine.

Doar atunci când putem iubii o situație, ”bună” sau ”rea”, îi vom înțelege lecția și rostu. A respinge însă mesajele ce nu ne convin, înseamnă a lupta cu viața și a ne împotrivi ei. Ori tocmai respingerea și neasumarea), este de fapt, sursa fricilor, a dureri și a neîmplinirilor noastre. Frica ne condamnă la suferință, în egală măsură pe noi, cât și pe cei pe care prin manifestarea ei îi atingem.

Asa că, de rămânem incapabili să iubim, să credem și să exprimăm (prin gânduri, alegeri și fapte) valorile, convingerile și atitudinea noastră pozitivă pro-activă, manifestate, dincolo de ego și interese strict personale, și limitări ale ”dreptății” minții – nu trebuie să fim surprinși atunci când prin fricile, negativitatea și neasumările noastre, experimentăm durerea și neîmplinirea, și nici când ele ne copleșesc, ci – pur și simplu, să ne așteptăm la ele și la repetarea traumei lor.

De nu vrem ca suferințele noastre să se cronicizeze și nici să le transformăm în obiceiuri și atașamente față propria victimizare și repetarea lor – va trebui doar să le înțelegem rostul și lecțiile, pentru a ne putea detașa de ele – pentru a genera o altă atitudine și realitate, prin învățare manifestării unor gânduri, emoții și perspective, pline de credință, încredere, iubire, iertare, asumare, responsabilitate și acceptare.

De nu vrem să mai repetăm experiența durerii – va trebui să ne schimbăm atitudinea față de noi, față de semeni, față de lume, față de habitatul și mediul în care trăim și față de propria viață. Toate astea depind exclusiv de noi, de alegerile pe care le facem, de emoțiile cărora le dăm curs, și de relația noastră cu Dumnezeu.

Legătura ființei cu Dumnezeu, se produce prin canale energetice subtile activate prin conștiința Sinelui său Spiritual – ca efect al asumării adevărul inimii, și a înțelegerii (decodificării) mesajelor suptile accesibile prin supra conștientul nostru, inspirat de Divin.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
DIALOG CU DUMNEZEU
VINO LA DUMNEZEU CU MAINILE GOALE
Adevărata religie – să Îl găsim pe Dumnezeu în noi înșine și să ne identificăm cu El
A-L GASI PE DUMNEZEU
Dumnezeu – Îl putem cunoaște numai contopindu-ne în El

One comment to CE VEDE DUMNEZEU

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>