VASLESTE

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

vasleste

Bună dimineața
și o zi în care sufletul vostru să fie plin de iubire, iar mintea, ageră și prezentă, pentru a se elibera de frici, nemulțumiri, judecăți și griji!

Gândurile și alegerile voastre, să fie dominate de atitudinea entuziasmului, a pasiunii și a păcii sufletești, pentru ca, prin ceea ce faceți, semănați, simțiți și dăruiți la nivel energetic, să vă implicați trup și suflet, fără condiționări și așteptări, vâslind mereu în direcția în care vă conduce curentul.

Condiționarea acțiunilor noastre și căutarea perfecțiunii formei, duce la ignorarea esenței și a valorii date formei, prin conținut Ea ne va menține percepțiile și gândurile în experiența nereușitelor, a iluziilor și a erorii.

Cât timp impunem iubirii condiții, vom trăi experiența condiționărilor gândurilor și a minții (distorsionate de percepția și judecarea formei) – vom rata iubirea necondiționată, manifestate prin Spirit. De aceea, atunci când ne confruntăm cu obstacolele vieții sau cu o problemă, este esențial să nu așteptăm până ce găsim soluția perfectă pentru a acționa.

Este important să renunțăm la a ne mai gândi la probleme, pentru a putea vedea soluția imediată și a acționa înainte de a ne lăsa copleșiți de nemulțumiri. Adaptabilitatea este cheia rezolvării oricăror probleme și a depășirii obstacolelor vieții.Dacă însă așteptăm să găsim forma perfectă – serviciul perfect, – relația perfectă, vom fi mereu nemulțumiți și frustrați.

Lumea nu este perfectă, de aceea, ea nune poate oferii nici perfecțiunea soluțiilor pentru problemele cu care ne confruntăm. Soluțiile care ne ajută să depășim obstacolele, vin din experimentare, învățare și asumarea lor. Experimentarea ne oferă posibilitatea de a evolua. Atâta timp însă cât suntem focusați pe formă și nu pe fond, vom risipi ocazia de a învăța, a evolua și a ne schimba.

Evoluția către soluții și înțelegere, nu ține de perfecțiune, ci doar de deschiderea de a ne asuma schimbarea.. Ea, devine facilă, doar dacă ne detașăm de fondul problemelor, pentru a vedea esența soluțiilor care ne stau la îndemână, în fiecare moment al evoluției și devenirii noastre.

Detașarea de preconcepții, convingeri limitative și prejudecăți, ne ajută să înțelege că – fiecare moment al experimentării vieții, fiecare etapă de dezvoltare, fiecare depășire a problemelor cu care ne confruntăm, fiecare lecție nouă învățată – au rolul de a ne ajuta să evoluăm învățând.

Atașamentul față de un anumit mod de a gândi, a simții, a spune sau de a face ceva într-un anumit fel devine tributar timpului. Atașamentele mentale față de convingeri vechi, și prejudecăți, ne țin înlănțuiți de trecut, și de o falsă identitate. Fiecare experiență a vieții ce vine spre noi, ne va întreba dacă suntem dispuși să avem încredere și dacă suntem dispuși să pășim în afara timpului.

Dacă nu suntem atașați de formă, ne va fi ușor să pășim în afara timpului. Însă cei mai mulți dintre noi suntem ocupați să judecăm experiența, căutând ”nod în papură” sau scuze în a ne justifica eschivele de la asumarea responsabilităților propriilor experiențe, consecințe și carențe care au dus la ele.

Atâta timp cât ne vom crampona de falsa noastră identitate și vom continua să ne scuzăm și să ne mințim susținându-ne falsul adevăr subiectiv în confruntarea cu Adevărul inimii, vom continua să ne hrănim eșecul, în fiecare plan al vieții.

A încerca să ne constrângem prezentul să se confrunte cu trecutul nostru , cu poverile și nemulțumirile pe care le aducem din trecut în prezentul nostru, înseamnă a continua să ne hrănim iluziile, fricile și falsele crezuri.

Trebuie să înțelegem că toate lucrurile din lumea asta se află într-o continuă schimbare, ceea ce înseamna că nu există și nimeni nu ne poate garanta stabilitate vieții. Securitatea noastră este și va fi doar temporală, dacă nu vom continua să învățăm și să ne adaptăm… renunțând la a cauta perfecțiunea sau a judeca conținutul în funcție de modul în care ne place forma..

Depășirea barierelor noastre mentale, care ne împiedică să acceptăm ceea ce se întâmplă în jur și apoi să iubim acele trăiri, stări sufletești și persoane cu care inima și sufletul nostru rezonează în armonie – ține exclusiv de capacitatea noastră de adaptabilitate și de armonie continuă cu schimbările continue ale vieții, a lumii noastre sufletești și a lumii din jur. Nimic nu e stabil, nimic nu e previzibil și nimic nu e peren.

Iubirea nu-l alege pe cel iubit, și nici momentul exprimării de sine. Iubirea este o energie menită să ne îmbogățească lumea sufletească, extinzându-se asupra tuturor și tot timpul. Iubirea este doar conținutul ce nu depinde de forma pe care o îmbracă.

Sufletul aflat în armonie cu inima care iubește și cu mintea care acceptă tot ceea ce se întâmplă în afară ca ceva firesc va îngădui ființei prin cugetul, conștiința și spiritul ei, eliberate de convingeri, condiționări, atașamente și așteptări – să înțeleagă că, perfecțiunea nu poate fi găsită la nivelul ”ambalajului” sau al formei de manifestare a individului sau a ceea ce mintea judecă.

Perfecțiunea este în esența noastră lăuntrică și se manifestă prin modul în care privim lumea, și alegem să vedem și să ne raportăm la formele cu care intrăm în contact și informațiile pe care ni le aduc.

Perfecțiunea noastră se estompează când lăsăm mentalul să distorsioneze realitatea și perspectiva armonică și originală a formelor și structurilor energetice create la nivelul micro și macro Universului nostru perceptual. El ne învață că, ceea ce este a tot-cuprinzător, a tot-primitor, a toate-iubitor, etc, nu poate fi limitat la formă… și nici de prejudecățile și fricile programate ale minții umane

Atâta timp cât interpretarea minții pune condiții și are așteptări asupra a ceea ce trebuie să rămână fără condiții, Sinele nostru spiritual va rămâne doar o năzuință și o certitudine risipită pe calea firii și a nevoilor trupești și materiale.

Cât timp ne vom lipsi de conștiința iubirii, mintea ego va continua să risipească energia vitală necesară trezirii spiritului la Lumină, prin negativitate, insuficiențe, nemulțumiri, ostilitate și frici.

Cât timp mintea ego ne va supune judecății ambalajului și preocupării căutării de vinovați și vini pentru propriile neîmpăcări -ne vom condamna spiritul la somnului rațiunii, lipsindu-l de conștiința iubirii.

Fără a beneficia de abundența energetică propagată pe frecvența vibrației luminii și a iubirii, ființa nu poate deveni trează la un nivel superior de conștientizare. Astfel, ea nu poate părăsi ”întunericul conștiinței” specifice ființelor aflate în stadiul instinctual de manifestare, pentru a înțelege și a intra în armonie cu echilibrul energetic al Lumii și al propriilor stări și trăiri emoționale și sufletești.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
MINTEA CARE POATE VINDECA
Pământul – în planul fizic, ca și în planul spiritual, el încolțește numai semințele ce i le oferim
Don Miguel Ruiz – Cele Patru Legaminte
Cum ma rog? Cer o schimbare in mintea mea, nu in lume
Dușul complet de dimineață. Pentru Corp, Minte și Suflet

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>