Despre responsabilitate

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

responsabilitate

Atunci când ne decidem să căutăm vinovați pentru propriile nemulțumiri și pentru propria criză de atitudine și identitate, și decidem să arătăm cu degetul către clasa politică, clientela de partid și diferiți șefi de instituții ce ne conduc destinele, este esențial să înțelegem ca dincolo de percepția vinei lor, cei ce privesc și judecă suntem noi. Iar măsura cu care cântărim, este deseori o măsură strâmbă și deseori subiectivă.

Desigur, putem argumenta în favoarea noastră, găsind scuze și justificări… pri propria cinste, însă n-ar trebui să ignorăm nici faptul că în această perioadă de tranziție post revoluționară, ne-m cam lăcomit, și în mare măsură ne-am și lenevit, preferând să ne lăsăm orbiți de micile noastre interese și de iluzia promisiunilor celor pe care i-am ales sau i-am lăsat din ignoranță, să ne conducă vremelnic destinele, eschivându-ne de la asumarea oricăror implicări active sau responsabilități…

Ne-am culcat pe o ureche, ignorând să mai facem curat în propria ogradă. Acum însă, când gândacii s-au înmulțit și ne-au năpădit tot mai agresiv habitatul, suntem copleșiți de scârbă, neputință și de ură… Însă gândacii n-au nici-o vină, în afara faptului că sunt cele mai agile și adaptabile creații, de pe fața acestui Pământ, care știu să-și urmărească cu perseverență interesele de a se extinde, a acapara resurse și a supraviețui!

Legile naturii ne induc percepțiile și consecințelor inerente de viață, cu scopul de a ne învăța să fim conștienți și să devenim responsabili prin atitudine, față de scopul de a ne echilibra viața, prin credință iubire și cumpătare. . Atunci când responsabilitatea devine un aspect al iubirii, rămânând prezentă în viața noastră, ea va prevala asupra propriului destin, devenind o expresie a sufletului și conștiinței noastre, îmbrăcând prin frumusețe în mod magic viața celor din jur, pentru a ne ghida destinul, prin pace sufletească și înțelegere, către evoluție spirituală, prin iertare, toleranță, acceptare și schimbare pozitivă.

Autor: Sandor Kasza

Recomandam urmatoarele articole:
Maturitatea – Responsabilitatea de a fi tu insuti
EGO-ul – umbra din noi
Despre teamă
Ştiinţa educaţiei
Traieste, actioneaza si iubeste asa cum simti tu

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>