Monthly Archives August 2015

Sticla – să realizăm transparența sa în noi pentru a permite trecerea luminii

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 27 august

“Toate obiectele opace sunt un obstacol în calea luminii, și opunându-i-se astfel, ele proiectează o umbră. În natură se întâlnesc minerale mai mult sau mai puțin translucide: cristalul de stâncă, pietrele prețioase… Cât despre sticlă, ce este de fabricație umană, ea constituie o minunată invenție.

Această invenție a sticlei care, datorită transparenței sale, permite pătrunderea luminii în casele lor, a adus mari ameliorări în viața oamenilor. Ea ar aduce și mai multe încă, dacă ei ar căuta să realizeze această transparență în viața lor interioară ca să se lase pătrunși de lumina divină. Atât timp cât nu încercăm să ne descotorosim de impuritățile noastre, proiectăm niște umbre în jurul nostru. De aceea, cel care vrea să facă bine nu reușește totdeauna. Pentru a face bine, el trebuie să devină transparent: lumina îl va străbate și peste tot peunde va trece, el va lăsa în urma sa o atmosferă cristalină.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Omraam Mikhael Aivanhov – Respiraţia, cheie a ritmurilor din Univers
Ambianța – importanța sa pentru dezvoltarea noastră spirituală
Iubirea – o energie ce coboară din Cer, și care trebuie să se întoarcă la Cer
Hrana – importanța de a face din ea o activitate conștientă
Destinderea – să îi înmulțim clipele rămânând activi, fără să obosim

Read More

Femeia – este educatoarea bărbatului

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 26 august

“Femeia are ca vocație să fie educatoarea bărbatului. Prin gândurile, sentimentele sale, prin atitudinea sa, ea îl poate antrena să înfăptuiască niște fapte de curaj, de generozitate, și chiar dacă nu este mereu evident, bărbatul nu cere decât să fie inspirat de ea. De aceea, când femeile se gândesc numai la satisfacerea dorințelor lor, ele nu își îndeplinesc adevărata vocație. Veți spune: „Dar femeia este mult mai slabă decât bărbatul! Cum să i se impună pentru a-l educa?” Nu este nevoie să i se impună. Există niște atitudini, niște priviri, niște expresii ce sunt mult mai eficace decât toate cuvintele.

Femeia mai posedă încă un miijloc de a-l educa pe bărbat: educându-i fiii; iar acești fii vor respecta întrega lor viață femeile din cauza mamei lor. Prin influența zilnică ce o pot avea asupra fiilor lor, mamele sunt capabile să formeze niște caractere drepte, nobile, generoase.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Barbatul si femeia
G.I. Gurdjieff – Iubirea conştientă
Omraam Mikhael Aivanhov – Noul Ierusalim (A)
Omul va regăsi Paradisul apropiindu-se de lumina, de caldura si de viata soarelui
Omraam Mikhael Aivanhov – Iubirea si sexualitatea

Read More

Slăbiciunile – sunt în realitate niște forțe ce le putem mobiliza

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 25 august

“Oamenii își consideră defectele și slăbiciunile ca niște obstacole în calea dezvoltării lor. Este adevărat, dar nu pe deplin. Dacă, în loc să se lase slăbiți și zdrobiți de ele, ei ar căuta să le pună la lucru, ei ar descoperi că ele le pot fi folositoare. Veți spune: „Cum să fie folositoare? Defectele trebuie combătute, înlăturate.” Ați încercat și ați văzut cât este de ușor!

Toate aceste tendințe inferioare ce le considerați ca slăbiciuni sunt în realitate niște forțe. Învățați să simțiți toate energiile reprezentate de acestea. Dacă vă alungați toți dușmanii, dacă eliminați tot ce vi se opune, cina va mai lucra pentru voi, cine vă va mai sluji?… Fie că este vorba despre senzualitate, despre lăcomie, de orgoliu, de furie, acestea sunt niște forțe. Hotărâți-vă să le mobilizați, și ele vă vor ajuta să înaintați în direcția spirituală ce v-ați decis să o urmați.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Ambianța – importanța sa pentru dezvoltarea noastră spirituală
Un ideal – nu trebuie niciodată părăsit, sub nici un pretext
Omraam Mikhael Aivanhov – Postul
Nevoia de a avea dreptate
Curs de miracole – culegere de exerciţii

Read More

Bogățiile – să le conștientizăm pe toate cele dăruite de Dumnezeu

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 20 august

“Străduiți-vă să conștientizați toate bogățiile pe care Dumnezeu vi le-a dăruit: inima voastră se va umple de o asemenea recunoștință, de o asemenea iubire, încât vă veți gândi numai cum să îi ajutați și lumina pe ceilalți. Cel care se simte bogat nu poate păstra totul pentru el, ceva îl obligă să împartă. Dimpotrivă, cel care își petrece timpul enumerând ce îi lipsește, comparându-se cu tot ce posedă alții, devine gelos și invidios. Fiind mai favorizați ca el, el își închipuie că are dreptul să se lege de ei, într-un fel sau altul, pentru a le smulge sau distruge ceea ce, după părerea sa, ei au prea mult și ar trebui să îi revină lui.

Sărăcia, sărăcia sub toate formele sale – materială, morală, spirituală – se află la originea majorității crimelor. Așadar, dacă vreți să deveniți niște binefăcători ai omenirii, simțiți-vă bogați de toate bogățiile ce le-ați primit de la Dumnezeu și pe care nimeni nu vi le poate lua.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Adevărul – calitățile manifestate de cel care îl posedă
Copiii cei Noi au sosit. Tu ai un copil de Cristal?
Iti traiesti viata in acord cu valorile tale?
Solitudinea
Materia – obiectul lucrării noastre în exteriorul nostru și în sinea noastră

Read More

Sensul fratern – condițiile de viață îi vor obliga din ce în ce mai mult pe oameni să îl dezvolte

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 18 august

“Spuneți că ați dori să vă purtați cu toți oamenii ca și cum ar fi frații voștri, dar este atât de greu! Desigur, este greu, este chiar cel mai greu lucru din lume. Dar este deopotrivă și cel mai necesar. Progresele științei și tehnicii au oferit tuturor locuitorilor planetei mijloace din ce în ce mai eficace pentru a se manifesta, a intra în legătură; iar cum numărul lor este în continuă creștere, dacă ei nu se străduiesc să-și stăpânească tendințele egoiste, agresive, cât și nevoia de a domina, existența va deveni imposibilă.

Pentru moment, cei care au înțeles această situație sunt foarte puțini. Cei mai mulți, încântați de mijloacele ce le stau la dispoziție, încearcă să profite de ele, fără să se întrebe dacă ceea ce ei cred că le este util și benefic este la fel și pentru ceilalți: ei le folosesc și abuzează de ele, contează mereu cine va fi primul, cel mai bogat, cel mai puternic aici sau în altă parte, și ei devin agresivi, cruzi. Aceasta nu poate dura însă mult timp: chiar condițiile create de ei înșiși îi vor obliga pe oameni să dezvolte niște sentimente mai generoase, mai fraterne, unii pentru alții.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Colectivitatea – noi evoluăm pe măsură ce conștientizăm că facem parte din ea
Împărăția lui Dumnezeu – obstacolele realizării ei
[AudioBook] Curs de Miracole – Capitolul 5 – Vindecare si intregime
[AudioBook] Curs de Miracole – Capitolul 4 – Iluziile eului
Omraam Mikhael Aivanhov – conferinta din 1938.02.05 – Cereti si vi se va da – cautati si veti afla – bateti si vi se va deschide

Read More

Pământul – capacitatea sa de a absorbi și a transforma resturile. Un exercițiu

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 17 august

“V-ați gândit la capacitatea ce o are pământul de a transforma resturile, chiar cadavrele ce le primește de la regnurile vegetal, animal și uman, pentru a da niște arbori și flori minunate, niște cereale, niște legume și fructe zemoase? El are la dispoziție niște laboratoare alchimice formidabile! De ce să nu îi urmăm și noi exemplul? Îi puteți cere chiar să vă ajute să realizați această lucrare de transformare în voi.

Vreți să vă indic un exercițiu? Când vă plimbați în natură, așezați-vă sau întindeți-vă pe pământ, săpați o mică gaură, puneți-vă un deget în ea și spuneți: „Oh, pământ, mama mea, tu care mi-ai dat corpul și mă hrănești zilnic, eu îți mulțumesc… Mai am însă o rugăminte la tine: fiindcă tu ai puterea de a transforma cele mai ieftine materiale, acceptă să-mi iei toate impuritățile, toate murdăriile, pentru a lucra asupra lor, și redă-mi-le ca o materie la fel de transparentă precum cristalul.” Păstrați încă câteva clipe de reculegere, apoi mulțumiți pământului.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Pământul – un intermediar între soare și creaturi
Gravitația pământului în jurul soarelui – aplicație a acestei legi în viața noastră interioară
Picioarele – importanța contactului lor cu pământul
Muntele – o legătură între pământ și cer
Viața după moarte – vom merge în regiunile spre care ne-am îndreptat gândurile în existența noastră pământeană

Read More

Etichete pe bune!

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Dragi cititori,

Voi scrie un simplu articol despre puterea alegerii si etichetele care ni le punem si/sau care ni se pun!

De ce am ales sa vorbesc despre etichete?

Pentru a face inteles acest subiect, pentru ca etichetele pe care ni le punem/sau ne sunt puse ne marcheaza evolutia sau dezvoltarea si orice are legatura cu acest subiect merita scris.

Ce doare mai tare etichetele puse de noi sau etichetele puse de altii?
Daca doare eticheta care ne`o punem singuri…. atunci de ce o punem (in cazul in care nu suntem masochisti)… si daca doare eticheta pe care ne`o pun altii … atunci de ce nu facem ceva sa schimbam situatia sau de ce permitem asa ceva?. Sunt doar doua intrebari la care ar trebui sa ne gandim… nu?

Vorbind de primul caz, etichetele pe care ni le punem singuri, alea sunt pur si simplu limite, sunt praguri pe care le impunem pentru noi, putem sa le privim si ca obiective primordiale peste care nu putem trece! Oare de cate ori nu am facut chestia asta si de cate ori nu am trecut peste (daca privim in trecut)? Oare de cate ori nu trecem peste anumite bariere pentru ca avem impresia ca nu putem (avem setat in mentalitate)?

Ce ar fi sa abordam tot ce se petrece in viata noastra ca pe ceva nou? ceva ce nu s`a mai intamplat? e o solutie?

Important e ce ALEGEM? Alegem sa ne raportam la trecut (sunt oameni sau se vor gasi oameni sa ne aminteasca acest lucru) sau alegem sa traim pur si simplu momentul (vor fi oameni care ne vor explica ce inseamna prezent si mai ales VIITOR, mult mai mult decat intelegem noi)!

ALEGI pentru ca atunci cand esti conectat la o idee si doresti sa o transmiti mai departe, atunci se intampla ceva in interiorul tau, atunci iti dai seama ca vrei sa atingi cat mai multi oameni cu inspiratia pe care vrei sa o oferi, adica oferi oamenilor invitatia de a se implica mult mai mult in propriile visuri, in a realiza obiective!

ETICHETELE! Sunt doar niste limitari! Impuse de tine, impuse de familie, impuse de prieteni, impuse de oameni la care tii, impuse de societate etc.

Etichetele sunt bune? Ne ajuta? Contribuie la dezvoltarea noastra? Ne plafoneaza?

DA … si… NU? 😀

Frumos raspuns…. sincer … depinde de etichete… depinde de persoana … unele etichete ne stimuleaza si unele etichete te pun la pamant! De cate ori nu ai incercat sa faci ceva bun si raspunsul/feedback`ul a fost total pe dos? Oare are legatura cu tine sau conteaza persoana care iti da feedback`ul?

Eticheta pusa sau aleasa este doar un mijloc de involutie… nici macar de stagnare … pentru ca ceea ce stagneaza… moare!

Va iubesc,

Adrian

Read More

A fi pe placul publicului – pericolele de a-ți pierde sufletul

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 14 august

“Dacă avem cu adevărat nevoie să fim înțeleși și apreciați de alții, este de preferat să îi alegem bine pe cei a căror stimă ne-o dorim. Veți spune: „Oh, noi știm aceasta.” Sunteți siguri? Sunteți siguri că, pentru a atrage aprobarea oamenilor sau aplauzele lor, nu faceți nimic împotriva justiției și a bunătății?

Ce faceți când vă asociați unor critici și unor ridiculizări? În străfundurile ființei voastre știți bine că aceste critici și ridiculizări sunt deseori exagerate, dar pentru a fi pe placul altora, nu numai că râdeți, dar mai adăugați și sare peste rană. Iar în domeniile artistic și politic, mulți cad pradă unor compromisuri pentru a avea succes! Nu este interesant să fie apreciați de înțelepți, ei sunt atât de puțini! Există în acest caz un public puțin numeros sau prea puține voturi la alegeri. Merită oare să te înjosești pentru acest gen de succes?”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Mintii tale nu-i va placea asta
Nevoia de a fi plăcut celorlalţi
Mulțumesc – un cuvânt ce neutralizează otrăvurile
Munca – o definiție: să orientăm fiecare activitate spre un scop benefic
DESPRE ÎNGĂDUINȚA INIMII

Read More

Limitele – necesitatea lor: diferite exemple

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 13 august

“Este spus în cartea Pildele lui Solomon că înainte de a crea lumea, Dumnezeu a început prin a trasa un cerc ca să îi fixeze limitele. Tot ce există nu face decât să confirme cât de necesare, de indispensabile sunt ele creației și conservării lucrurilor și a ființelor. Celula este înconjurată de o membrană, creierul este închis în cutia craniană etc. Care este funcția pielii? Ea folosește drept limită. Observați lucrurile în jurul vostru, peste tot veți găsi repetarea acelui cerc pe care Dumnezeu l-a trasat ca limită a creației sale. Dacă nu închidem un parfumîntr-o sticluță, el se evaporă. Când construim o casă, trebuie să o delimităm mai întâi prin niște pereți. Cum ar fi o casă fără pereți?

La fel se întâmplă și în planul spiritual. Și acolo limitele sunt necesare. Magul se înconjoară de un cerc înainte de a invoca spiritele luminoase care să participe la lucrarea sa; el fixează frontierele teritoriului în interiorul căruia va opera. Cât despre discipol, el trebuie deopotrivă să învețe cum, cu ajutorul gândului, să traseze zilnic în jurul său un cerc de lumină. Lipsite de acest cerc, energiile sale spirituale se împrăștie și el nu se mai află la adăpost.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
O viata fara limitari
[E-Book] Brandon Bays – Libertatea este eliberarea potentialului tau nelimitat
DESPRE ÎNGĂDUINȚA INIMII
DESPRE NEFERICIRE
DESPRE ESENȚE

Read More

Dușmanii – ne ferim de ei prin iubire

Category: Gandul ZileiOmraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de 12 august

“Se întâmplă să întâlniți niște persoane ostile și încercați să vă protejați. Cea mai bună apărare este să găsiți în ele ceva ce să vă determine să le apreciați puțin. Dacă le urâți, se vor produce niște goluri în aura voastră, iar prin aceste goluri se stabilește o comunicare cu tot ce este negativ în persoanele respective: primiți astfel niște elemente nocive care, de îndată ce au pătruns în voi, încep să vă distrugă.

De ce credeți că Iisus a spus: „Iubiți pe vrăjmașii voștri”? Fiindcă el dorea ca noi să fim amabili, miloși, cu aceia care ne fac rău? Deloc, ci fiindcă ele cunoștea marile legi ale vieții. El știa că ura te face vulnerabil. Pentru a te apăra, trebuie să intri în fortăreața de nepătruns a iubirii divine. Iubirea este cea mai mare protecție împotriva dușmanilor. A-ți iubi dușmanii este unul dintre cele mai dificile lucruri de realizat, dar este singura armă eficace împotriva lor.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Iubirea – precauții de luat pentru a o păstra
Fericirea – cum să o găsim în iubire
Iubirea de sine – conștiința propriei demnități de fiu al Domnului
Iubirea – ca stare superioară de conștiință
Iubirea divină – îi copleșește numai pe cei care i se deschid

Read More