Monthly Archives September 2014

Curs de miracole – Exerciţii – Lecţia 012

Category: Curs de miracole Comments: No comments

Curs de miracole

Lecţia 12

“Sunt indispus pentru că văd o lume lipsită de înţeles.”

Importanţa acestei idei constă în faptul că ea conţine o corecţie adusă unei distorsiuni perceptive majore. Eşti de părere că ceea ce te indispune este o lume înfricoşătoare, sau o lume tristă, sau o lume violentă sau o lume dementă. Toate aceste atribute îi sunt conferite de tine. Lumea, în sine, este fără înţeles.Aceste exerciţii se fac cu ochii deschişi.
Priveşte în jurul tău, de data asta cât mai pe îndelete. Încearcă să-ţi imprimi un ritm, aşa încât deplasarea lentă a privirii tale de la un lucru la altul să se facă într-un interval de
timp cât mai constant. Nu permite ca timpul deplasării să se lungească sau să se scurteze simţitor, dar încearcă, în schimb, să păstrezi un tempo egal, măsurat, până la capăt. Ceea ce vezi nu contează. Te deprinzi în timp cu aceasta, în timp ce acorzi fiecărui lucru asupra căruia ţi se opreşte privirea, atenţie egală şi timp egal. Iată un prim pas în a învăţa să le conferim tuturor valoare egală.
Uitându-te împrejur, spune în sinea ta:
“Mi se pare că văd o lume înfricoşătoare, o lume periculoasă, o lume ostilă, o lume tristă, o lume rea, o lume nebună.”
şi aşa mai departe, folosind orice termen descriptiv care îţi vine în minte. Dacă se nimereşte să-ţi vină termeni mai degrabă pozitivi decât negativi, include-i. S-ar putea, de pildă, să ţi se pară “o lume bună” sau “o lume satisfăcătoare”. Dacă asemenea termeni îţi vin în minte, foloseşte-i alături de ceilalţi. S-ar putea să nu înţelegi încă de ce aceste adjective “frumoase” aparţin de aceste exerciţii, dar aminteşte-ţi că “o lume bună” implică una “rea”, iar o “lume satisfăcătoare” o implică pe cea “nesatisfăcătoare”. Toţi termenii care îţi trec prin minte sunt subiecte potrivite pentru exerciţiile de astăzi. Calitatea lor aparentă nu contează. Încredinţează-te că nu modifici intervalele de timp între aplicarea ideii de astăzi la ce ţi se pare plăcut şi la ce ţi se pare neplăcut. Având în vedere scopul acestor exerciţii, între ele nu este nici o diferenţă. La sfârşitul perioadei de exersare, adaugă:
“Dar sunt indispus pentru că văd o lume lipsită de înţeles.”
Ce este lipsit de înţeles nu este nici bun nici rău. De ce, atunci, te-ar indispune o lume lipsită de înţeles? Dacă ai putea accepta lumea ca fiind lipsită de înţeles şi ai lăsa să fie scris pe chipul ei adevărat, în loc să îl scrii tu, aceasta te-ar face nespus de fericit. Dar, fiindcă este lipsită de înţeles, te simţi îndemnat să scrii pe chipul ei ceea ce ai vrea tu să fie lumea. Şi tocmai asta vezi în ea. Tocmai asta este, într-adevăr, lipsit de înţeles. Sub cuvintele tale stă scris Cuvântul lui Dumnezeu. Adevărul te indispune acum, dar când cuvintele tale vor fi şterse, le vei vedea pe ale Lui. Acesta este scopul ultim al acestor exerciţii.
Este suficientă aplicarea de trei sau patru ori pentru astăzi, iar perioadele de exersare să nu depăşească un minut. S-ar putea să ţi se pară şi acesta prea lung. Pune capăt exerciţiilor de îndată ce simţi încordare.

Read More

Abţinere de la proiecţie

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Paul Ferrini

Cuvinte de intelepciune – 30 septembrie 2014

Nimic nu dezechilibrează mai repede o relaţie, decât frecventele acceptări de a-l învinovăţi pe celălalt şi de a te culpabiliza.

Nu uita că trebuie să-ţi disciplinezi propria viaţă.

Nu eşti întotdeauna fericit. Atunci când trăieşti singur, ai momente de tristeţe, de auto încriminare, de frică, de nelinişte, ai sentimentul că eşti nevrednic şi ratat. Ai nevoie să scoţi la suprafaţă aceste momente şi să îmbrăţişezi aceste gânduri şi sentimente cu compasiune – altfel nu vei putea trăi.

Ce te face să crezi că nu va trebui să faci acelaşi lucru şi în cadrul unei relaţii?

Adevărul este că ai nevoie să fii încă şi mai plin de compasiune fată de tine însuţi – şi încă şi mai responsabil faţă de gândurile şi sentimentele tale, atunci când trăieşti alături de altcineva.

Asta, pentru că tendinţa ta egotică şi cea a partenerului tău va fi aceea de a vă învinovăţi reciproc pentru stările voastre emoţionale negative.

A te abţine de la o astfel de atitudine este una din cele mai mari provocări ale unei relaţii.

Autor: Paul Ferrini

Recomandam urmatoarele articole:
Invidia, una dintre cele mai grele boli spirituale
Un principiu care iti va schimba viata!
A folosi afirmaţii pentru a nega sentimente
Perceptia
Ispitele evolutiei spirituale: devalorizarea

Read More

Viața după moarte – vom merge în regiunile spre care ne-am îndreptat gândurile în existența noastră pământeană

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: One comment

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de marţi 30 septembrie 2014

“Vreți să știți unde veți merge părăsind pământul? Este simplu: veți fi atrași în mod normal de regiunile spre care, pe parcursul existenței voastre, v-ați îndreptat dorințele. Dacă vă folosiți energiile cerând inteligența, iubirea, frumusețea, împlinindu-le în această viață, fiți absolut siguri că nici o forță nu vă va putea împiedica să le găsiți în acele regiuni la care aspiră inima voastră.

Cel care, refuzând ideea unei vieți după moarte, își permite tot felul de încălcări ale legilor pentru a-și satisface poftele nesățioase, nu are nici o idee despre suferințele ce îl așteaptă în lumea de dincolo. În timp ce, acela care caută să se pună zilnic în acord cu legile divine, intră în legătură cu spiritele luminii, iar aceste spirite se vor instala în el: fiindcă le-a atras, ele creează cu el o asociație. Mai târziu, când va părăsi pământul, când corpul său fizic se va descompune și toate particulele componente vor reveni la cele patru elemente, el se va regăsi în lumea de dincolo în compania unor spirite pe care le-a atras. Astfel, fără să știe, fără să-și cunoască încă toți prietenii, fiecare dintre voi lucrează să formeze societatea în care va trăi în lumea de dincolo. Iată explicația a ceea ce religiile numesc Infernul și Paradisul.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Moartea si viata de dincolo
Din învăţăturile unui preot iezuit
Toamna – sub influența lui Mihail, arhanghelul lui Tiferet
Meditaţia. Asupra căror subiecte să medităm?
Meditaţia pentru începători

Read More

Demonii care se ridică la suprafaţă

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Paul Ferrini

Cuvinte de intelepciune – 29 septembrie 2014

Unele conflicte între oameni au puţin de-a face cu datele unei situaţii şi foarte mult de-a face cu
demonii interiori care sunt deranjaţi şi scoşi afară din adâncurile lor întunecate, în lumina conştientei conştiente.

Partenerul tău nu este responsabil pentru demonii tăi, nici tu nu eşti responsabil pentru ai lui. Dar voivă ajutaţi unul pe celălalt, pentru a accede la o mai mare conştientă. A trăi cu o altă persoană adesea îţi declanşează stările cele mai ascunse şi provoacă explozii neaşteptate. Temerile tale, pur şi simplu, nu pot rămâne ascunse. Asta nu-ţi face întotdeauna plăcere. Dacă tu te aştepţi să îţi facă mereu plăcere, vei fi foarte dezamăgit. Fiecare relaţie trece de la povestea de dragoste la realism –
şi apoi la adâncurile disperării. Cuplurile cad din starea de graţie, la fel ca persoanele individuale. Fiecare are o noapte întunecată a sufletului, o încleştare cu tărâmul demonic.

Cuplurile care îşi înfrunta demonii şi păşesc dincolo de frică, câştiga o bătălie decisivă împotriva propriei lor ignoranţe. Ele sunt cele care transcend limitele pe care le-au impus anterior iubirii. Ele sunt cele care învaţă să iubească fără condiţii.

Autor: Paul Ferrini

Recomandam urmatoarele articole:
Dependent de o poveste de dragoste
Din învăţăturile unui preot iezuit
Sufletul pereche
Farmacie pentru suflet
Folosirea puterii mentale pentru acumularea si dirijarea fortei vitale in corp

Read More

Colectivitatea cosmică – ne îmbogățim dacă lucrăm pentru ea

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de luni 29 septembrie 2014

“Asemenea pietrelor, a plantelor, a animalelor, ființa umană face parte din univers. Ca ființă care gândește, ea are însă un rol special de jucat aici: ea trebuie să participe la construcția acestui edificiu care este viața colectivă. Nimic nu poate aduce binele celui care lucrează numai pentru sine. Cineva va spune: „Cum așa? Eu câștig ceva numai lucrând pentru mine!” Nu, fiindcă acest „eu” căruia îi consacră toate strădaniile sale, acest eu egoist, separat de ceilalți, este o vâltoare, și concentrându-se numai asupra propriilor interese, el își aruncă în această vâltoare toate bogățiile, fără a-și da seama. În timp ce se crede un învingător, în realitate el pierde.

Oamenii care conștientizează tot ce ar putea dobândi lucrând pentru colectivitate sunt rari; iar prin „colectivitate”, nu trebuie înțeleasă numai colectivitatea umană, ci toate creaturile din univers, până la Dumnezeu Însuși. Pentru a mă face înțeles de materialiștii cei mai înverșunați, eu aș spune că această colectivitate, această imensitate pentru care trebuie să lucrăm, este comparabilă cu o bancă unde se depun niște capitaluri: tot ceea ce facem pentru ea, ne va reveni într-o bună amplificat.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Liniștea naturii – este o lume locuită
Uniunea spiritului și a sufletului nostru – cu Spiritul Cosmic și Sufletul Universal
Omraam Mikhael Aivanhov – Legea înregistrării
Omraam Mikhael Aivanhov – Cea mai bună poziţie pentru rugăciune

Read More

Gândul zilei de duminica 28 septembrie 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Din punct de vedere al Științei Inițiatice, adevăratul artist este cel care aspiră ca frumusețea și armonia creației să îl străbată, să se reflecte prin el. Adevărata lucrare de creație este deci lucrarea spirituală; căutând să-și proiecteze gândul cât mai sus posibil, spiritualistul descoperă încet-încet o ordine, o structură, el captează niște particule de lumină ce vor pătrunde în materia corpurilor sale psihice și deopotrivă a corpului său fizic.

Chiar dacă natura nu v-a înzestrat cu niște capacități artistice, să știți că în interior toate posibilitățile vă sunt date pentru a găsi în voi materia celor mai frumoase creații. În lumea psihică puteți fi muzician, poet, arhitect, sculptor. Toate artele sunt cuprinse în lucrarea spiritualistului. Chiar și dansul. O intervenție și niște gesturi simple, sobre, însoțite de atenție, se impregnează cu o suplețe, cu o grație ce se înrudesc cu dansul, și vă simțiți ușori, în armonie cu toate creaturile care populează universul.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Pacea – sau cum să ne hrănim în planurile fizic și psihic
Mintea Superioară , Creierul Fizic , Mintea Fizică
J. Donald Walters – Meditaţia pentru începători.
Sensul vietii
Despre idealism si deriva fiintei umane

Read More

Gândul zilei de sâmbătă 27 septembrie 2014

Category: Omraam Mikhael Aivanhov Comments: No comments

Omraam Mikhael Aivanhov

“Se povestește că sub domnia sultanului Mahomed al II-lea, zis și Cuceritorul, un războinic a devenit celebru obținând douăzeci și două de victorii asupra armatelor inamice. Era epoca în care se lupta cu sabia. Sultanul a cerut într-o bună zi să i se aducă acea sabie mereu învingătoare: fără îndoială, ea avea niște particularități excepționale. I-a fost adusă, el o luă în mână, o răsuci și iar o răsuci…era o sabie oarecare.

Dezamăgit, sultanul a dat-o înapoi, spunând că nu are nevoie de o armă obișnuită. Atunci când eroul învingător din atâtea bătălii a aflat de reacția sultanului, el a exclamat: „El a văzut numai sabia, nu mi-a văzut brațul. Brațul meu a adus aceste izbânzi.”

Un Maestru Spiritual vă dă și el o sabie, adică niște metode, dar ele vor fi eficace numai dacă le veți aplica. Chiar și un mic briceag poate fi extrem de eficace dacă vă exersați zilnic să îl mânuiți, iar un singur băț de chibrit poate da foc unui întreg oraș. Puteți face minuni cu o metodă foarte simplă: totul se află în „brațul” vostru, adică în voința voastră.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Recomandam urmatoarele articole:
Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (A)
Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui (B)
Ispitele evolutiei spirituale: importanta de sine
Ispitele evolutiei spirituale: devalorizarea

Read More

A da un sfat

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Paul Ferrini

Cuvinte de intelepciune – 28 septembrie 2014

Atunci când ceilalţi îţi cer opinia sau sfatul, te rog împărtăşeşte-ţi experienţa, cu menţiunea că s-ar putea să nu li se aplice şi lor. A împărtăşi ceea ce funcţionează pentru tine le poate fi de ajutor celorlalţi, numai dacă le păstrezi un spaţiu în care ei să poată auzi ce le spune propriul lor ghid interior.

Atunci când simţim un impuls de a împărtăşi celorlalţi ce gândim, dorinţa de a-i ajuta poate fi un atac mascat.

Aşa că, trebuie să fim extrem de atenţi şi să ne întrebăm: “Oare pot eu comunica acest lucru cu respect, fără să fiu ataşat de felul în care va fi primit?” şi: “Oare povestea mea îi va putea da forţă celui cu care vorbesc?” Dacă răspunsul este “nu”, atunci e mai bine să o laşi pe altă dată.

Faptul că cineva îţi cere sfatul, nu înseamnă că tu ai un sfat bun de dat. Dacă adevărul e că nu ştii ce să spui, atunci a spune: “Nu ştiu” poate fi un mare dar făcut celuilalt, pentru că îl ajută să-şi întoarcă privirile spre interior, pentru a găsi propriul răspuns.

Autor: Paul Ferrini

Recomandam urmatoarele articole:
Eckhart Tolle – Sfaturi #06
Sfaturi pentru sănătate
Pacea – sau cum să ne hrănim în planurile fizic și psihic
Cum să ne comportăm cu Maestrul nostru spiritual
Dependent de o poveste de dragoste

Read More

Demascarea adevărului

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Paul Ferrini

Cuvinte de intelepciune – 27 septembrie 2014

Toate judecăţile, opiniile şi interpretările maschează adevărul. Toate sunt forme de abuz. Atâta vreme cât judeci pe cineva, nu poţi vedea adevărul cu privire la acea persoană. Ceea ce vezi este doar omască.

Numai atunci când îţi dai jos propria-ţi masca, poţi vedea dincolo de măştile pe care le poartă ceilalţi. Abia atunci vezi cine sunt oamenii cu adevărat. Abia atunci îi vezi pe ceilalţi, aşa cum te vede Dumnezeu pe tine.

Autor: Paul Ferrini

Recomandam urmatoarele articole:
DE CE PORTI MASCA?
Filmul vieţii noastre
EGO-ul – umbra din noi
Toate motivaţiile se găsesc în planul cauzal
Omraam Mikhael Aivanhov – 1968.07.28 – A primi si a darui (A)

Read More

Comunicarea este o punte de legătură

Category: Dezvoltare spirituala Comments: No comments

Paul Ferrini

Cuvinte de intelepciune – 26 septembrie 2014

Atunci când îi învinovăţeşti şi îi judeci pe cei din viaţa ta, vei trăi experienţa separării. Poţi realiza o punte de legătură peste această separare, numai comunicând cu ceilalţi, într-un mod lipsit de ostilitate.

Dacă ai un sentiment de mânie, de exemplu, lasă cealaltă persoană să ştie că eşti mânios, dar nu o învinovăţi pe ea pentru că te “face” să fii mânios.

Nu îţi ascunde sau deghiza mânia. Admite-o în mod deschis. Asumă-ţi responsabilitatea pentru ea. Comunică cu onestitate ceea ce simţi şi apoi ascultă, fără să judeci, cum se simt ceilalţi. În acest fel, eviţi stările extreme de a-ţi înăbuşi sentimentele, sau de a le proiecta şi de a-i ataca pe ceilalţi.

Autor: Paul Ferrini

Recomandam urmatoarele articole:
DESPRE COMUNICAREA CU DUMNEZEU
Momentul prezent
Curs de miracole – culegere de exerciţii
Trădarea emoţională şi sexuală
Manipulator de suflete sau metafizician genial?

Read More