Exercitiul cubului tridimensional
Doresc să îmi definesc dedicaţia pentru detaşare.
Această afirmaţie se rosteşte de 4 ori, cu voce tare, la începutul exerciţiului.
Priviţi foaia din punctul şi de la distanţă de la care puteţi vizualiza spirală în forma unui cub tridimensional care nu are trasate toate liniile. Unele linii trebuie să vi le imaginaţi acolo pentru a putea vizualiza această figură în spaţiu, într-un mod tridimensional. Distanţa la care imaginea poate fi vizualizata că o figură geometrică în spaţiu este distanţa corectă şi eficientă de vizualizare.
Această trecere a vizualizării de la figura geometrică spiralată bidimensională la o figură geometrică în spaţiu activează acele aspecte neuronale care interpretează ideea de dimensionalitate, de trecere dintr-o dimensiune în alta. Acea zonă din creier care se ocupă de trecerea de la vizualizarea imaginii din 2D în 3D este zona din creier în care vreţi să vă aflaţi în momentul în care faceţi trecerea din 3D în 4D sau din 4D în 5D, şamd.
Urmăriţi linia spiralei de sus şi până în centu, menţinând ideea de vizualizare a unui cub tridimensional. Când ajungeţi în centru, urmăriţi înapoi linia până în vârf. Aceasta este mişcarea de bază.
Pasul 1: Fiţi deschişi şi porniţi exerciţiul având dorinţa de a explora şi de a descoperi mai multe aspecte şi faţete ale voastre. Urmăriţi linia de sus şi până în centru. Când aţi ajuns în centru rămâneţi acolo puţin şi fiţi atenţi dacă primiţi ceva, un mesaj, un miros, un sunet, o atingere, o imagine, o idee. E posibil să nu simţiţi nimic. Chiar şi în cazul acela, va veni un moment în care veţi simţi că aţi stat în centru suficient timp. În acel moment, urmăriţi linia înapoi până sus, luând cu voi orice informaţie aţi primit în centru.
Pasul 2: Luaţi cu voi orice aţi primit la primul pas şi faceţi al doilea drum de-a lungul spiralei căutând definiţii şi inspiraţii referitoare la voi, la sistemul vostru de credinţe şi păreri. Iarăşi, rămâneţi în centru un timp şi vedeţi dacă primiţi informaţii sau senzaţii adiţionale. După ce simţiţi că aţi stat suficient, porniţi înapoi pe spirală, luând cu voi orice aţi primit în centru.
Pasul 3: Adăugaţi tot ce aţi primit la pasul 1 şi 2 la ideea de dedicaţie. Vă dedicaţi intenţiei de a primi mai multe informaţii, care să clarifice viziunile pe care le-aţi avut la paşii anteriori. Iarăşi, rămâneţi o vreme în centru şi apoi porniţi înapoi, luând cu voi orice alte informaţii primite.
Pasul 4: Luaţi tot ce aţi primit până acum şi porniţi încă o dată de-a lungul spiralei cu intenţia de a vă detaşa de orice nu vă foloseşte. Şi de data aceasta, rămâneţi o vreme în centru şi apoi porniţi înapoi, luând cu voi orice alte informaţii primite.
Faceţi acest ciclu de 4 ori. După ce aţi terminat, enunţaţi, cu voce tare următoarea afirmaţie de încheiere:
Din interiorul fiinţei, prin văz, sunet, atingere şi sentiment se manifestă calea, ferestrele şi uşile spre necunoscut, care întotdeauna conduc înapoi la fiinţa interioară.
Pasul următor este să vă faceţi un jurnal în care să notaţi în fiecare zi orice sincronicităţi sau evenimente care vi se par relevante sau care se manifestă mai puternic decât înainte. Deasemeni, fiţi atenţi la visele pe care le aveţi şi începeţi să vi le notaţi se pe acestea.
Acest exerciţiu se face o singură dată pe zi. Bashar ne sugerează să repetăm acest exerciţiu o dată pe zi, în fiecare zi, timp de 30-90 de zile. Făcând acest exerciţiu în fiecare zi vom observa o creştere a sincronicităţilor (“coincidențelor”) în viaţa voastră de zi cu zi şi o creştere a informaţiilor referitoare la sistemul vostru interior de credinţe şi modalităţi prin care puteţi modifica acest sitem de credinţe înspre beneficul vostru. Veţi putea astfel să vă transformaţi realitatea în modul în care v-aţi dori să fie. Este un exerciţiu foarte puternic şi Bashar garantează că lucruri se vor întâmpla cu siguranţă. Ideea este de a-ţi dori cu adevărat să te schimbi şi de a fi sincer şi consecvent.
Cele 9 simboluri
Această figură cu 9 simboluri se vizualizează după ce faceţi exerciţiul cu spirală în formă de cub tridimensional.
Aceast exerciţiu este o unealtă care va aduce un plus de informaţii şi de “savoare” celorlalte exerciţii prezentate de Bashar.
Acest exerciţiu se adresează anumitor părţi ale creierului şi ale neurologiei şi activează anumite aspecte ale conştiinţei noastre istorice şi culturale. Va permite să magnificati şi să amplificaţi celelalte exerciţii care v-au fost prezentate.
Simbolurile din mijlocul cercurilor sunt de fapt simboluri antice feniciene de pe planeta noastră. S-a ales aşa pentru că aceste simboluri aparţin unui moment în timp şi în cultura noastră pe care nu ni-l amintim foarte bine astfel, aceste simboluri, aceste chei vibraţionale pot lucra cu noi şi asupra noastră într-un mod care nu este interferat prea tare de mintea noastră raţională.
Începem din centru, de la simbolul cercului cu un punct în el, care ne aminteşte că de la această forma începe totul şi la această formă se reduce totul în final. Începând de la acest simbol, mutați-vă atenţia în sus, către colţul din dreapta sus, apoi în jos prin fiecare din cele trei simboluri din dreapta, apoi către stânga prin simbolurile de jos, de la baza figurii, apoi în sus prin cele trei figuri din stânga către colţul stânga sus, apoi la simbolul din mijloc din rândul de deasupra şi în final în jos, spre mijloc, înapoi la simbolul punctului de la care am pornit. Efectuând vizual acest circuit, de fapt primiţi propoziţia care este situată sub imagine.
Din interiorul fiinţei, prin văz, sunet, atingere şi sentiment se manifestă calea, ferestrele şi uşile spre necunoscut, care întotdeauna conduc înapoi la fiinţa interioară.
Această afirmaţie este o reamintire a faptului că totul începe de acolo. În realitatea fizică vă deschideţi ochii, vă folosiţi mâinile, şi absorbiţi sunetele şi imaginile din jurul vostru şi apoi, prin simbolul apei (cel de pe latura de jos, la mijloc) transformaţi toate cele pe care le primiţi de la mediul înconjurător. Apa este simbolul flexibilităţii, al transformării. Pe măsură ce transformaţi toate acestea, deschideţi calea (simbolul din colţul jos stânga) către ferestrele şi uşile (următoarele două simboluri situate pe latura din stânga, triunghiul reprezintă uşa) către necunoscut (simbolul de sus centru). Drumul către necunoscut duce înapoi la centrul fiinţei tale (simbolul cu punctul de la care am pornit) iar aceasta este cheia. Să redefinim necunoscutul, de data asta fără frică, ci vizualizându-l ca şi acea poartă care ne duce întotdeauna înapoi la centrul Sinelui nostru. Această experienţă ne duce întotdeauna către o experimentare mai vastă şi mai profundă a sinelui nostru.