Portal Spiritual

PERCEPEREA INTREGULUI NOSTRU

perceperea intregului nostru

perceperea intregului nostru

Bună dimineața
și o zi dominată de integritate, bucurii și împliniri!
Există o veche zicală care spune: ”Dacă nu e stricat, nu-l repara”. Adesea încălcăm această regulă, considerând că ”defectele” ce le vedem la ceilalți, în jurul nostru, în societate sau în lume, trebuie să le reparăm noi. Ceea ce ignorăm însă, este faptul că societatea și lumea ne oglindește pe fiecare dintre noi, cu bune și cu mai puțin bunele noastre.

Dacă ne-am întoarce privirea din exterior spre interior, și dacă am renunța să vedem lucruri ”stricate” în noi sau să căutăm în exteriorul nostru cauze, vinovății și pricini care să justifice sau să scuze incapacitatea noastră de a fi mulțumiți cu ceea ce suntem și alegem să experimentăm și să trăim, am înțelege că rolurile pe care le jucăm, ausumându-le sau nu, au mereu o cauză, un început, o evoluție, o maturizare și un sfârșit.

Dacă am înțelege că totul în jur are un început și un sfârșit și că toate au ciclul și ritmul lor de evoluție și viață – am fi mai puțin încrâncenați, supărați și nerăbdători – atunci când dorim să realizăm, să trăim sau să împlinim lucruri și năzuințe în viață, dar ele intră pe făgașul care ne face să ne simțim mulțumiți, fericiți și împliniți, atunci când vine vremea lor și noi suntem pregătiți să primim, să păstrăm, să prețuim și să ne bucură de ele.

Dacă am pute să fim împăcați cu ceea ce experimentează și aleg să facă sau să fie cei din jur și, am înceta să ”reparăm”, să îmbunătățim să criticăm și judecăm ceea ce credem că e stricat în modul în care ei trăiesc sau aleg să-și experimenteze viața în procesul lor unic și intim de învățarea – atunci, cu certitudine, o bună parte din cauzele, condiționările, prejudecățile, supărările, nemulțumirile, neîmplinirile, rănile sufletești, convingerile, carențele și obiceiurile noastre nesănătoase, care ne fac supărați, nemulțumiți și nefericiți, ar dispărea.

A schimba lucrurile de dragul schimbării lor nu este întotdeauna o activitate productivă sau benefică nouă și celor din jur. Totuși, pentru a avansa, a evolua, a aborda o nouă provocare a vieții și pentru a ne debarasa de poverile, prejudecățile, obiceiurile și convingerile ce ne sunt potrivnice – schimbarea este necesară. Însă nu o schimbare a celor din jur, ci o schimbare a atitudinii noastre față de realitățile pe care le trăim, față de noi și față de cei din jur, prin abordarea vieții din perspectiva inimii și a valorilor noastre sufletești.

Pentru a ne simți împliniți și mulțumiți cu noi și experiențele pe care le trăim – este nevoie: – să ne cunoaștem intențiile, valorile, resursele și abilitățile; – să ne fixăm țeluri și activități ce ne împlinesc în planurile vieții și, ne hrănesc năzuințele, vocația, pasiunile și entuziasmul pentru ceea ce facem și pentru viață și – să ne bucurăm de drumul ce duce la împlinirea lor.

Pentru manifestarea curajului asumării experiențelor noi de viață și pentru redobândirea încrederii de sine, șubrezite prin experiențele neîmplinirilor sau eșecurilor noastre – este nevoie să ne asumăm calea – învingându-ne fricile, îndoielile și opoziția minții, prin credință, iubire, entuziasm, pasiune, asumare, acceptare, responsabilitate, prețuire, moralitate și atitudinea cumpătării.

Fără credință, pasiunii și iubire pentru oameni, pentru ceea ce suntem și pentru fiecare lucru pe care îl avem, precum și, pentru tot ceea ce suntem, gândim, simțim, experimentăm și alegem să facem – ne va fi de cele mai multe ori imposibil să învingem rezistența minții la schimbare, teama de eșec sau frica asumării.

Pentru a birui provocările vieții, pentru a depăși eșecurile pe care uneori le trăim și, pentru a trece de barierele și conflictele noastre mentale pe care prin fricile, nemulțumiri, suferințele, atașamentele și așteptări neîmplinite le hrănim – este nevoie să ne dezvoltăm în permanență noi abilități și să schimbăm mereu modul în care abordăm probleme și experiențele pe care alegem să le trăim.

Pentru ca procesul nostru de învățare să devină eficient, este nevoie să renunțăm la convingerile negative pe care experiența eșecurilor ni le-a indus, pentru a ne vindeca sufletește.

Pentru a ne vindeca de răni, dureri, traume și suferințe, este nevoie să renunțăm la frici și prejudecăți, deschizându-ne inima și sufletul către experiențe și trăi noi de viață, fără a mai permite cuiva să ne constrângă în a le limita sau a ne împiedica să fim fericiți, chiar și prin asumarea lor.

Suferințele sufletești vin mereu din așteptări neîmplinite. Neîmplinirile și eșecurile vin mereu ca și consecințe ale acțiunilor noastre, bazate pe experiențele nereușitelor noastre anterioare.

Pentru a schimba polaritatea rezultatelor noastre și reperele la care ne raportăm emoțional gândurile, alegerile, acțiunile, așteptările și rezultatele este nevoie să învățăm, să experimentăm și să schimbăm valorile și reperele noastre sufletești, până ce găsim acea formulă și atitudine… prin care ajunge la rezultatul dorit sau ne place ceea ce vedem și ne oglindesc cei din jur.

Adesea, atunci când din lipsa propriilor repere și experiențe favorabile, retrăim iar și iar experiențele dureroase din trecut și suferim – este nevoie să căutăm modele de reușită și să învățăm din experiența oamenilor optimiști, pozitivi, curajoși și plini de iubire, pasiune și entuziasm – modul în care care ei au parcurs drumul pe care noi pășim acum.

și care cunosc experiențe succesului personal, în fiecare plan al vieții lor, – să ne dezvoltăm curajul deschiderii și asumării, responsabilitatea propriilor consecințe, gânduri, alegeri și acțiuni, abilitățile și experiențele practice prin acțiuni concrete (care să ne îmbogățească bagajul experienței reușitelor și încrederea de sine), pentru a ne împlinii, scopurile, năzuințele și nevoile, și a ne împlinii, în fiecare plan al vieții.

Nu în ultimul rând, trebuie să înțelegem că, tot ceea ce gândim și credem, izvorăște din convingerile, trăirile și experiențele pe care le avem. Dacă ele sunt negative, gândurile și emoțiile, și alegerile noastre vor fi dominate de negativitate, ezitare, eschivă, neimplicare, neasumare și frici.

Pentru a schimba rezultatele vieții și a ne împăca sufletește cu experiențele pe care noi sau cei din jur le trăiesc – avem nevoie să ne schimbăm convingerile și obiceiurile ce ne sunt potrivnice, cu altele benefice, care să ducă la gânduri și convingeri pozitive, care să ne redea entuziasmul pentru asumarea experiențelor, consecințelor și a lecțiilor de viață.

Printr-o atitudine deschisă, detașați de negativitate și frici, cu pași mici, cu răbdare și prin asumarea experiențelor și a acțiunilor potrivite și în armonie cu ceea ce gândim, simțim , exprimăm și facem – vom reuși să contra-balansăm reperele noastre negative, cu altele pozitive.

Recâștigându-ne încrederea de sine și curajul de a acționa, a crede, a iubi și a împlini – vom scăpa de atașamentul de a ne învinui sau a ne induce suferințele propriilor neîmpliniri, dar și la obiceiul , de a mai căuta vinovați în afară, ori de câte ori ratăm un obiectiv sau lucrurile nu merg în viața noastră așa cum ne așteptăm. Atunci vom înțelege că în procesul de învățare și experimentare a vieții, nu există greșeli sau vini.

A înțelege modul în care convingerile și condiționările subconștientului nostru ne dictează și ne controlează toate gândurile, emoțiile, alegerile și acțiunile conștiente – ne va feri de surprize neplăcute și de experiența consecințelor potrivnice de viață.

Atunci când vom înțelege că – depinde doar de noi să ne regenerăm energetic și să ne vindecăm trupul, sufletul și mintea ego, de lăcomii insuficiențe, neîmpăcări și frici. E nevoie doar să ne acceptăm viața și pe noi ca fiind deja împliniți, identificându-ne cu Sinelui nostru Spiritual, și prin el, cu cu adevărurile eterne ale inimii, prin esența, conștiința și iubirea din ea.

Ne putem asuma personalitatea uluitoare și extraordinară, abandonându-ne conștiinței iubirii și divinului din noi, înțelegând natura iluziei fricilor ce ne sunt programate mental. Detașându-ne de negativitate și frici vom putea abandona calea negativității, a suferinței și a agresivității împotriva propriei ființe și a ceea ce trăim.

Când vom fi pregătiți să ne asumăm autenticitate și să renunțăm la măști, la frici, la negativitate, la critici, judecăți, la vinovății și la eschiva sumării consecințelor de viață, a experiențelor și a căii iubirii – vom scăpa de falsele iluzii ale minții subconștiente, ne mai permițând ego-ului să ne manipuleze conștiința prin vinovății și convingeri ale neputinței noastre de a ne împlinii și a fi fericiți, pentru a ne bucura de drum.

Dacă vom continua prin alegerile pe care le facem, să ne înfrânăm experiențele sau să hrănim stări mentale, gânduri și atitudini ostile vieții – nu vom putea vedea și trăi viața din perspectiva destinului nostru favorabil

Având în mintea noastră concepte de pace, bunătate, iubire, bucurie, dăruire, fericire, toleranță, acceptare, încredere și bunăvoință – personalitatea noastră temătoare și atitudinea de victimă, se va transforma – dobândind prin conștiința iubirii și prin prețuire, valori superioare de conștiință și valori de caracter.

Ținându-ne mintea ocupată cu gânduri, imagini și năzuințe pe care prin credința în materializarea lor, alegem să le hrănim cu energia iubirii, valorilor, entuziasmului și a pasiunii noastre – idealurile și visurile noastre se vor împlinii, ca efect al conjuncturilor favorabile vieții și binelui nostru și acțiunilor concrete, ce converg către ele. ,

Pe măsură ce dezvoltăm noi abilități, valori de caracter și atitudini și obiceiuri pozitive, ele vor deveni parte a subconștientului nostru, devenind determinante pentru gândurile, sentimentele,alegerile, acțiunile și rezultatele favorabile pe care le obținem transpunând creația mentală conștientă, în plan fizic.

Dacă ne vom întării convingerile pozitive în mod constant prin experiențe favorabile induse prin atitudine pozitivă, adaptabilitate, asumare și flexibilitate – subconștientul nostru nu va mai opune rezistență vieții pe care alegem să o trăim.

Împăcându-ne cu ceea ce suntem, facem, alegem , experimentăm și trăim – ego-ul nu va mai judeca și nu va condamna: nici starea de fapte existente pe care o trăim, – nici consecințele ce vin spre noi pentru a ne învăța, – nici gândurile, alegerile, experiențele și acțiunile pe care le întreprindem, – nici alegerile sau experiențele celor din jur și – nu va fi ostilă nici față de oamenii cu care interacționăm, chiar dacă aceștia nu ne susțin interesele, atașamentele nevoile sau așteptările.

Asumarea și învățarea continuă, ne va permite să diminuăm numărul consecințelor și a rezultatelor noastre nefavorabile, ca efect al faptului că, subconștientul nostru devine pentru noi, prin noile convingeri și obiceiuri pe care le formăm prin atitudinea iubirii pentru noi – un vehicul pentru a adopta noile concepte pe care ni le asumăm.

Când asumăm ceea ce suntem și alegem să trăim – fricile, riscurile, erorile, vinovățiile și greșelile nu vor mai fi o frână a asumării acțiunii, devenirii și împlinirii noastre, ci – vor deveni un învățător și un aliat al noștri, prin lecțiile pe care consecințele lor ni le aduc.

Prin controlul emoțional al gândurilor, alegerilor și acțiunilor noastre – vom putea anticipa și preveni prin soluții favorabile, orice problemă, povară, provocare sau consecința nefavorabilă vieții. Astfel, mentalul nu ne va mai putea induce suferințele și nefericirea.

Dacă gândirea noastră va rămână rigidă, va respinge asumarea propriilor experiențe sau a celor din jur și va continua să se eschiveze de asumarea propriilor consecințe sau va respinge tot ceea ce nu corespunde reperelor și așteptărilor pe care le avem – nu ne vom putea adapta lumii și nu vom accepta nevoile, valorile și experiențele celorlalți.

Până ce nu vom renunța la a ne mai risipi inutil energia prin învinuiri, ostilitate, negativitate și judecăți – nu ne vom putea învingem propria rigiditate. Vom continua să multiplicăm, să contaminăm cu negativitate și să oglindim în lume propria ostilitate, inadaptabilitatea și neputința de a iubii. Astfel, ne vom sili să ne adaptăm la o lume tot mai ostilă, cu tot mai multă negativitate, dezbinare, frică și suferință.

Pentru a ne întregi sufletește și a ne asuma integritatea, e nevoie să nu ne mai divizăm prin concepte, prejudecăți, nevoi, negativitate, frici, ostilități și insuficiențe, alegem solidaritatea în cuget, acceptare și simțire cu adevărul propriei inimi.

Pășind pe calea asumării a adevărului, a armoniei, a curajului, a iertării, a credinței, a moralității, a cumpătării, a dăruirii și a iubirii necondiționate -vom redeveni integrii, autentici și fericiți

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
HUMPTY-DUMPTI
ESENTA TA
CONSTIINTA UNITATII
A IERTA PACATUL SI ABUZUL
A DARUI FARA RESENTIMENTE

Exit mobile version