Portal Spiritual

IMPARTASIREA BOGATIEI

impartasirea bogatiei

impartasirea bogatiei

Bună dimineața!
Vă doresc o zi a abundenței binelui și iubirii în viața voastră și puterea vindecătoare a sufletului, dobândită prin capacitatea de a dărui și a vă dărui. Dăruirea prin iubire, iertare, sprijinire și slujire, este singura cale care dărâmă în conștiința noastră, barierele separării, și învinge frica, slăbind vanitatea ego-ului minții.

Dăruirea, permite celorlalți să știe și să afle cine suntem noi cu adevărat. Ostilitatea sufletească, negativitatea și nemulțumirea, sunt bariere sufletești ce ne împiedică și pe noi, să vedem frumusețea din sufletele celor din jur sau să îmbrățișăm prin darurile noastre, sufletele celor rătăciți, dar care știu să prețuiască o mână întinsă, fără să abuzeze sau să profite de ea.

Așa cum și darurile noastre ne-au fost dăruite de Dumnezeu, prin situații și conjuncturi energetice favorabile (pentru că am știut să iubim mai întâi imaginea mentală a lucrului dorit), va trebui să înțelegem că abundența lor nu o dobândim prin a le poseda și acumula în mod egoist, ținându-le doar pentru noi – ci în a le dăruii, înțelege că ele aparțin tuturor.

A ridica în jurul nostru ziduri menite să îngrădească energia darurilor noastre, pentru a nu rămâne fără ele – le va transforma doar în energie moartă, Foc lor se va stinge în momentul în care nu vor mai fi dispui să le hrănim cu atenția, prețuirea și energia iubirii noastre, sau a celor ce le pot primi ca daruri și ”semințe ale abundenței”, și le pot prețui.

Când vom înțelege că lucrurile pe care le pierdem, că relațiile care ni se destramă, neajunsurile vieții, lipsurile și insuficiențele materiale, etc – își au rădăcinile în fricile noastre și în dorința de a controla și poseda lucruri și persoane – vom deveni conștienți cu privire la faptul că, doar reînvățând lecția iubirii, iertării, acceptării, asumării toleranței, empatiei și prețuirii vom putea dobândi abundența, pentru a recunoaște și pune preț pe darurile noastre și pe cele pe care le dăruim, pentru a nu le pierde și a nu le risipi.

În viață există diverse moduri de a ne împărtăși bogăția. Ceea ce însă trebuie să înțelegem este faptul că, pentru a ne putea împărtăși abundența, este nevoie să o dobândim la nivel perceptual și spiritual.

Atâta timp cât la nivel fizic, mental, emoțional și perceptual experimentăm insuficiența și teama – ego-ul ne va împiedica să dăruim sau să ne dăruim sufletește servirii binelui celuilalt.

Atâta timp cât noi înșine suntem nemulțumiți și așteptăm de la ceilalți, să primim, să fim ajutați și sprijiniți, ”darurile” noastre vor fi energii otrăvite de așteptări, de condiționări și de negativitatea, neliniștile, suferințele și ostilitatea și supărările din sufletul nostru.

Chiar dacă în percepția minții noastre, noi dăruim cu inima deschisă, și nu conștientizăm că de darurile noastre atașăm și stările noastre de neîmpăcare sufletească, ele vor deveni prilej pentru nemulțumirile noastre viitoare, în raport cu așteptările pe care le avem și cu neîmplinirea lor, din partea celor cărora ne dăruim ”bogățiile”.

Dăruirea autentică este un act de iubire necondiționată. Cât timp însă noi înșine – suntem neîmpăcați și nemulțumiți cu viața pe care o ducem, cu relațiile noastre, cu statutul social sau cu situația financiară sau cu ceea ce suntem, avem, experimentăm, trăim și facem – impulsul dorinței nostru de a ajuta, va fi doar o iluzie a minții, menită să ne abată atenția de la nevoia noastră de ajutor și de iubire.

Dacă dorim să dăruim, să ne dăruim, să ajutăm, să fim de folos, să sprijinim, să îndrumăm sau să ne servim semenii în mod autentic, va trebui să înțelegem că ”sărăcia” sau ”bogăția” noastră, nu stau în situația noastră materială, locativă sau financiară, ci în valorile noastre sufletească și în abundența energetică a inimii.

Când sufletul nostru este împăcat, și la nivel material și energetic, înțelegem echilibrul energetic al lucrurilor, prin cumpătare. Darurile noastre vor dobândi valoare în viața celor ce le știu recunoaște, înțelege și prețui.

Fără prețuirea propriilor daruri și fără a ne manifesta recunoștința față de ele, darurile noastre vor fi risipite și își vor pierde valoarea și în mâna celor cărora le dăruim.

Adesea, când darurile noastre sunt condiționate de așteptări (de cele mai multe ori, neverbalizate), sau cei cărora ne dăruim bogățiile (sub formă de experiențe, cunoaștere, bogății materială sau Spirituale), își manifestă lipsa de recunoștință și prețuire pentru ceea ce primesc și față de noi – vom da doar prilej minții să ne hrănească, nemulțumirile, dezamăgirile și decepțiile.

Dominați de frici și convingeri negative – vom lăsa inconștient frica, vinovățiile, supărările, neîncrederea, neasumarea și ostilitatea , ă se cuibărească în inima noastră, golindu-ne de energie și erodându-ne sufletul de iubire și frumusețe.

Pentru a ne proteja sufletul de negativitate, decepții și dezamăgiri, este esențial și important să înțelegem că, atunci când noi sau darurile nu sunt prețuite, cel ce le primește, este încă nepregătit sufletește să le dobândească.

A continua de dragul de ”a ajuta” – să ne dăruim darurile celor ce nu ni le cer sau celor ce le risipesc, în condițiile în care asta înseamnă pentru noi prilej de nemulțumire, decepție și dezamăgire – este un act de imaturitate emoțională și de ne-prețuire manifestate față de propriile daruri, și față de energia, timpul, și viața noastră.

Când vom înțelege că toate darurile sunt exprimări creatoare ale Sinelui nostru Spiritual – vom fi pregătiți: – să lăsăm la o parte așteptările pe care le au alții față de noi; – să lăsăm la o parte ”ar trebui” și ”s-ar cuveni”, să nu ne mai sădim în suflet vinovățiile și teama de asumare.

Când ne vom elibera de frici, de resentimente și ne iertări, pentru a ne iubi – vom ști să ne bazăm gândurile, alegerile, atitudinea și viața, doar pe acele pentru a lua în considerare doar acele acțiuni care ne aduc în suflet bucurie și împăcare.

Când nu vom mai simți nevoia să judecăm, să criticăm, să corectăm, să ajustăm sau să condamnăm experiențele și alegerile celorlalți – vom fi pregătiți să lăsăm energia să curgă prin noi fără a o mai bloca prin nevoi, neliniști, insuficiențe, frici, ostilități sau nemulțumiri, pentru a trăi dinăuntru în afară și din afară în lăuntru.

Atunci când vom înțelege că nu înseamnă egoism a căuta bucuria, și a ne iubii, ci doar a ne elibera de nevoia inconștientă de a ne pricinui durere prin manifestarea emoțiilor și a sentimentelor negative – vom înțelege că dăruirea energiei din abundența noastră, este iubire și ceea mai binevoitoare acțiune față de noi și semenii noștri.

Iubirea este o acțiune în plan energetic ce necesită a fi exersată ca obicei, pentru a deveni o deprindere și o măsură de caracter. Când vom înțelege iubirea și la nivel energetic de manifestare, o vom recunoaște când o primim, indiferent de modul în care se manifestă sau de forma pe care o îmbracă.

exersa bucuria – prin a reînvăța dăruirea ei prin semănarea ei la rândul nostru, în sufletul celorlalți (prin iubire, dăruire, prețuire, bunătate, toleranță acceptare și iertare), n-o vom

Pentru a recunoaște darurile iubirii și valorile sufletești și pentru a nu le risipii prin ne recunoștință și ne prețuire este necesar să exersăm bucuria dăruirii și a primirii.

Este nevoie să reînvățăm prețuirea iubirii pe care o primim sau o dăruim, pentru ca atunci când o sădim în sufletele celorlalți (ca daruri, valori, energie, atenție, toleranță, acceptare, eliberare, sfaturi, experiențe sau lucruri materiale) să ne putem bucura, fără a aștepta recompense sau prețuire din partea lor.

Singurul aspect la care trebuie să fim atenți când ne oferim iubirea sub formă de ajutor, energie, sentiment sau daruri – să limităm posibilitatea celor ce o primesc, să o risipească, susținându-i în a învăța să o prețuiască și să învețe apoi să o dobândească singuri, pentru a o dărui la rândul lor ca valori personale… și nu să le susținem atașamentul de a o consume, a o aștepta sau a o pretinde.

Pentru a dărui eficient și pentru ca darurile și semințele iubirii noastre să rodească, este esențial ca ogorul sufletesc și conștiința celor către care dăruim energia, să fie curățate și ei, să fie capabili să se elibereze de întunericul sufletesc și de ”buruienile” negativității, a vinovăției, a neîmpăcării, a ostilității, a supărării, a ne iertărilor și a sărăciei spirituale. emoționale. Doar astfel
valorile și darurile noastre le vor aduce bucurie sufletescă.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Adevărul – calitățile manifestate de cel care îl posedă
Copiii cei Noi au sosit. Tu ai un copil de Cristal?
Iti traiesti viata in acord cu valorile tale?
Solitudinea
Materia – obiectul lucrării noastre în exteriorul nostru și în sinea noastră

Exit mobile version