Portal Spiritual

DESPRE SECRETELE TRANSFORMĂRII CONȘTIINȚEI

despre secretele transformarii constiintei

despre secretele transformarii constiintei

Lumea pe care o percepem atunci când Spiritul este prezent și treaz în inima și viața noastră, nu este aceeași cu lumea pe care o vedem atunci când sufletul ne este copleșit de temeri, și mintea ne e ocupată cu nevoile ego-ului. De aceea, lumea pe care o vedem atunci când iubim nu va fi niciodată aceeași cu cea în care o pretindem dar nu o recunoaștem și nu o dăruim.

Rezultatele vieții ne dau măsura propriilor împliniri și iubiri. Atunci când fricile și nemulțumirile vieții ne copleșesc, sentimentele și emoțiile pe care le manifestăm, se răsfrâng în mod inevitabil și asupra vieții noastre relaționale, profesionale, financiare, etc. De aceea, este important să învățăm să vedem modul în care prin concluziile pe care le tragem, prin deciziile și prin atitudinile noastre, suntem singurii care ne creăm și ne inducem suferințele. Dacă nu putem conștientiza asta, acțiunile noastre vor fi inconștiente, și nu vom putea înțelege cauzele pentru care consecințele ne nemulțumesc, de ce viața noastră devine grea și de ce îi învinuim pe ceilalți pentru neîmplinirile noastre.

Desigur, consecințele noastre decurg în mod firesc, din raportare percepțiilor și simțurilor pe care le avem, la experiențele, cunoașterea și reperele noastre anterioare de viață (acumulate prin învățare, educație și prin lecțiile de viață, precum și, la ceea ce putem înțelege și discerne în mod instinctual, intuitiv sau conștient). Însă dacă aceste consecințe (cauzate de credințele, convingerile, rațiunea sau prin simpla rulare subconștientă a rutinei programelor noastre mentale), reprezintă rodul unor procese mentale rulate automat, ele servesc doar nevoile ego-ului, nu și ale Spiritului.

În esență, chiar dacă noi suntem cei care ne dezechilibrăm climatul biologic al corpului fizic, cât și stările emoționale pe care le resimțim ca urmare a interpretării evenimentelor și situațiilor de viață cu care ne confruntăm și pe care le experimentăm, hotărând în mod subiectiv sensul și polaritatea negativă a emoțiilor cu care ne hrănim și le etichetăm, continuăm în mod inconștient să ignorăm cauzele emoționale și spirituale ale acestor manifestări, reflectându-le potrivnic în rezultatele și planurile vieții noastre.

Dacă în urma conștientizări rezultatelor determinate prin alegerile și acțiunile generate de proceselor noastre mentale subconștiente, suntem nemulțumiți și încă ”tentați” să perpetuăm sentimentele și stări emoționale negative, înseamnă că prin mecanismele noastre mentale, ne raportăm la o sumă de repere anterioare, a căror conotație și polaritate energetică, este negativă. Perpetuarea obiceiurilor de a ne manifesta prin emoții negative, evitând schimbarea obiceiurilor și programelor mentale potrivnice sau limitative, va cauza în timp atașamente față de comportamente și atitudini negativiste.

Secretul transformării și al devenirii noastre din punctul de vedere perceptual, mental, emoțional, și spiritual, reflectat în atitudini, acțiuni și rezultate pozitive, este conștientizarea și detașarea de stările și manifestările negative, pentru a manifesta iubirea și acceptarea prin claritate și înțelegere. E suficient să devenim mai înțelegători cu sentimentele noastre și cu interpretările pe care le facem în baza lor, pentru a ne permite acumularea experiențelor și a lecții de viață pozitive (evitând să ne eschivăm de asumarea responsabilă a propriilor consecințe), și asta pentru că armonia vieții noastre. este dată de echilibrul nostru emoțional, dobândit prin transformarea conștiinței și evoluția Spiritului.

Pentru a înțelege în mod obiectiv cauzele care declanșează rezultatele nemulțumitoare în viața noastră, ca urmare a interpretării negative pe care le dăm lucrurilor și experiențelor de viață pe care le trăim, și pe care le percepem ca potrivnice, este necesar să ”îmbrățișăm” schimbarea, prin învățarea și asumarea unor atitudini pozitive complementare (manifestate din convingere), prin convertirea gândurilor și a emoțiilor noastre negative, în sentimente, stări și manifestări pozitive. Astfel, negativismul nostru (dominat și cauzat de teamă neîncredere, îndoială, nesiguranță, ură, etc), dispare treptat, pentru a face loc, curajului, încrederii, credinței, optimismului și iubirii (caracterizate prin starea de bine generalizată și manifestată prin rezultate benefice de viață.

Din păcate, din lipsa unor repere și modele de viață pozitive prin reușite, extinse în conștiința și mentalitatea colectivă, care să dea curaj și credință maselor largi de oameni, interesele unei minorități dominante a semenilor noștri care conduc lumea și destinele noastre, care au reușit să acapareze puterea, economică, legislativă, financiară și resursele acestei Planete (prin complicitatea noastră inconștientă, prin nepăsarea, neimplicarea sau prin acceptul nostru tacit), au ajuns să ne programeze nevoile și să ne controleze prin ele mintea sufletul și conștiința. Cei incapabili încă să se trezească la conștientizare și rațiune conștientă, continuă să fie manipulați emoțional și dezbinați, pentru a fi ținuți într-o stare oribilă a incapacității lor, de a-și conștientiza și manifesta potențialul în mod curajos și autentic.

Astfel, vlăguiți de energie vitală și încărcați de ură și teamă, cei mulți devin incapabili să se manifeste prin iubire, toleranță, acceptare, pasiune, vocație, entuziasm, altruism, empatie și dăruire, pentru a se pune în slujba semenilor lor și astfel continuă să se manifeste în detrimentul propriului interes și a propriului lor potențial superior, ce poate fi obținut doar la nivel spiritual (prin detașare de egocentrism, ură și orice emoție negativă), prin dobândirea clarității și a înțelegeri cauzelor propriilor consecințe și a sensului întâmplării lucrurilor și a vieții lor (dincolo de percepțiile induse de false crezuri, convingeri ,i proiecții ale propriilor programe mentale limitative, cu care societatea îi setează sau ei se auto-setează prin preconcepții potrivnice, preluate de la alții).

Devenind mai conștienți față de tot ceea ce ne înconjoară (mediul în care trăim, oamenii cu care interacționăm, lucrurile și harurile pe care le avem, propria conștiință și și nevoile propriului suflet, etc) și învățând să înțelegem că, tot ceea ce este și ne înconjoară, tot ceea ce este natural și autentic, tot ceea ce este bazat pe credință, iubire, empatie și toleranță, pe valori morale, etice și de caracter, și tot ceea ce se află dincolo de interese materiale mărunte, de lăcomii sau de nevoi egocentrice, de temeri, de false crezuri și de iluzii…, este inferior și potrivnic adevăratului sens al vieții, dobândit prin evoluție spirituală.

Atâta timp cât în mintea noastră persistă nemulțumirile, ura și condamnarea a tot ceea ce nu se potrivește intereselor, crezurilor, așteptărilor și șabloanelor noastre mentale, luciditatea dobândită prin claritate și înțelegerea sensului și rostului vieții, nu-și poate face sălaș, iar fără ele, devenirea și transformarea noastră din ființe instinctuale în ființe cu adevărat inteligente și raționale, este incertă. Doar prin luciditate și conștientizare, ne vom putea detașa de atașamente și obiceiuri potrivnice, pentru a ne transforma convingerile și credințele care ne împiedică să dobândim fericirea și bunăstarea, în acțiuni diferite ghidate prin credință iubire, asumare și curaj, pentru a percepe, experimenta și trăi în mod natural (în echilibru, cumpătare și armonie), frumusețea vieții, a oamenilor și a lumii, cu tot ceea ce cuprinde și înseamnă ea.

Autor: Sandor Kasza

Recomandam urmatoarele articole:
DESPRE TREZIREA CONȘTIINȚEI și criza identității umane
Cum sa-ti cresti nivelul de constiinta?
Dr. David R. Hawkins – Transcenderea nivelurilor constiintei – Scara spre Iluminare
Omraam Mikhael Aivanhov – Respiraţia, cheie a ritmurilor din Univers
DINCOLO DE PERCEPȚII

Exit mobile version