Portal Spiritual

DESPRE CONSTRÂNGERILE MINȚII

DESPRE-CONSTRÂNGERILE-MINȚII

DESPRE-CONSTRÂNGERILE-MINȚII

Atunci când, la nivel perceptual, o ființă instinctuală cu un grad normal de conștientizare, care însă, în plan emoțional este dominat de nevoi materiale, de insuficiențe, neîmpliniri și griji – spiritualitatea, ”evoluția spirituală” sau ”rațiunea prin Spirit”, vor fi pentru ea, doar concepte, noțiuni abstracte și idei subiective, percepute adesea ca o ”filosofie inutilă” sau deranjantă.

Nu de puține ori ”spiritualitatea” este asociată de multe persoane (în special de cele lipsite de credință – chiar și atunci când vremelnic experimentează succesul financiar și abundența materială), cu religiei sau cu unele convingeri dogmatice. Adesea, vor considera abordarea temei spiritualității într-un dialog, ca o pierdere de timp și o piedică care le înfrânează interesele, nevoile, atitudinile și acțiunile.

Din păcate a ne separa de Sinele nostru spiritual, a ne respinge latura spirituală a existenței, a ne eschiva de la a o cunoaște și a o dezvolta ca ca parte intrinsecă a existenței noastre – ne împiedică de cele mai multe ori, să vedem și să ne înțelegem viața, experiențelor și provocările ei, din prisma sensului și al rostului vieții pe care o trăim. A pierde rolul, rostul și sensul existenței noastre Spirituale, prin trupul pe care îl însuflețește – ne lasă mai săraci, cauzând ratarea perspectivelor spirituale (bazate pe înțelegere și rațiune conștientă) asupra cauzalității și experiențelor vieții pe care o trăim.

”Rațiunea” minții, gândurile și reacțiile noastre emoționale la informațiile provenite din mediu și la cele generate din nevoile programate ale trupului și minții (induse aleator prin convingerile și programele mentale pe care le rulăm) ne fac adesea să rătăcim pe calea firii și a nevoilor materiale: – în labirintul întunecat al minții, dominați de frici și, – în întunericul sufletesc, copleșiți de griji, traume, răni sufletești, vini și nemulțumiri.

În drumul devenirii noastre, lipsiți de o conștiință trează dată de Spirit, suntem expuși poverilor vieții, însingurați și înstrăinați de sinele nostru, și mai săraci în iubire și pace sufletească, neînțelegând cauzele și rostul suferințelor pe care le trăim. Astfel, ne experimentăm neîmplinirile, lipsurile și neajunsurile, pe care din inconștiență, ignoranță și superficialitate, alegem inconștient să le trăim (menținându-le prin negativitate experiența) atunci când ne lăsăm mintea să ne opună propriei schimbări de atitudine și gând.
O ființă instinctuală acționează și reacționează, în baza instinctelor sale, a forței fizice, a tiparelor sale mentale și astfel alegerile și acțiunile sale vor fi mereu emoționale. Atunci când ființa e copleșită de griji și nemulțumiri, rațiunea minții sale e tulburată de emoții negative, ceea ce-l îndepărtează de adevăr. Negativitatea sa îl împiedică să vadă obiectiv lucrurile, și astfel, în loc să-și canalizeze energia cerebrală spre a vedea soluția, el va rămâne captiv în probleme, fără a se ști detașa emoțional de ele.

Tiparul comportamental al ființei umane care încă nu experimentează niveluri superioare de conștiință, sunt induse prin procese mentale automate, ca efect al rulării aleatoriu a programe mentale subconștiente induse prin stimuli emoționali și gândire. Eficiența proceselor mentale oglindite în acțiunile și rezultatele unei persoane, vor fi date de deciziile subconștiente ale minții sale,de caracterul, moralitatea, intelectul și de nivelul său de cunoaștere și conștientizare (dobândite prin percepții, prin experimentare, și prin asimilare de informații, concepte, convingeri, crezuri și prejudecăți).

Programele mentale rulate în procesele decizionale, de către o ființă instinctuală, sau având o stare normală de conștientizare, vor determina limitatele alegerilor și a rezultatelor sale raportate la fluxul activităților sale curente și a nevoilor pe care le vizează (în baza abilităților sale de a le împlinii, de a se adapta și, a capacității de asimilare, sinteză, stocare și procesare a informațiilor cu care intră în contact).

Starea superioară de conștiință și conștientizare dobândită prin Spirit, permite ființei să se conecteze la Sinele său Spirtual (energetic). Astfel el se poate conecta în mod conștient, la proprie sursă lăuntrică de energie, pentru a rămâne și a trăi în acel centru energetic, de unde poate experimenta prin trăiri fizice, bucuria, abundența și frumusețile vieții. Astfel, o ființă spirituală, poate rămâne în cadrul propriei sale integrități, pentru a putea intra pe deplin în profunzimea gândurilor, a sentimentelor sale și în esenței cunoașterii vieții – dobândite prin înțelegerea și abundența sa energetică, ce-i permite să o dăruiască, prin vocație, pasiune, entuziasm și iubire.

Atunci când trăim în abundență și împăcare, înțelegem că emoțiile pe care le experimentăm prin gândurile și trăirile noastre, trebuie să ne bucure, să ne încânte, să ne ofere pacea sufletească și, să ne facă să înțelegem că, viața, frumusețile sale și armonia ei, pot fi dobândite doar prin asumarea pe deplin a tuturor trăirile și experiențele noastre (cu bune și rele), înțelegând că prin alegerilor și acțiunile pe care le întreprindem – rezultate vieți stau în mâinile noastre.

Dacă experiențele și consecințele vieții, ne întristează – trebuie să înțelegem că, suntem în mental, și în afara iubirii, a credinței, a adevărului inimii, a armoniei și a a păcii noastre sufletești. Atunci când vom înțelege că, iertarea este singura cale de a ne elibera din dominația minții și a ne detașa de experiența suferinței, de negativități, nemulțumiri, ostilități, griji, mânii sau frici – vom dobândi premisele, intrării în armonie cu Sinele nostru, pentru a a ne conectarea prin iubire necondiționată, la adevărul inimii, și a ne exprima viața, prin pace sufletească, credință și Spirit.

Atunci când mintea ne este în armonie cu spiritul, conștiința ne devină pură și ne îndeamnă în mod firesc la experiența frumuseții vieții, la fericire, abundență și la bucuria de a trăii.

Autor: Sandor Kasza
Facebook: https://www.facebook.com/kastimisoara

Recomandam urmatoarele articole:
Virtutile si calea catre cunoasterea superioara
Libertatea – nu o cucerim fugind de greutăți
Suferința – o depășim identificându-ne cu spiritul din noi
DESPRE ATITUDINE
DESPRE CALEA TREZIRII CONȘTIINȚEI SPIRITUALE (Partea a II-a)

Exit mobile version